jogurtu. Starannie doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Sos jest świetny do różnych potraw, do kotletów, do placków, do kanapek, do pieczonych warzyw, do frytek, czy do chrupiącego kurczaka. Po rozrzedzeniu jogurtem będzie świetnym dressingiem do sałaty. Placki wybornie smakują polane pysznym zielonym sosem oraz posypane świeżą rzeżuchą. Smacznego
Naturalna KuchniaZapraszam dziś na ekspresowe minipizze z tortilli. Idealne na imprezę, smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 2 placki tortilli 20 dag startego sera 2 kabanosy drobiowych 4 łyżki kukurydzy Około(...)przecieru pomidorowego Tymianek, oregano, przyprawa do pizzy, zioła prowansalskie, sól, pieprz, Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przecier pomidorowy podgrzewamy i doprawiamy solą pieprzem oraz ziołami. Z placków tortilli wykrawamy małe placuszki i przekładamy do formy na muffinki. Na ciasto wykładamy po łyżce sosu pomidorowego a następnie pokrojone kabanosy, kukurydzę i starty ser. Minipizzewkładamy na 15 minut do piekarnika
Podróż w kulinariasoli. W drugiej mniejszej miseczce ugniatamy widelcem banany. Następnie dodajemy je do naszej masy. Całość dokładnie mieszamy (np. widelcem lub łyżką). Ja lubię, aby kawałki bananów były wyczuwalne w plackach. Masę na placuszki odstawiamy na 5 minut na bok. Patelnię lekko natłuszczamy olejem i stawiamy na większy gaz. Tuż przed nałożeniem masy na placuszki zmniejszamy ognień na minimalny
Słodkie okruszkiNormalnie dziś zaszalałam i zrobiłam placki ziemniaczane na śniadanie. To dopiero trzeba mieć zachciankę hi hi . Co na to powiecie?? Składniki: ziemniaki obrane, umyte, pokrojone w ćwiartki 1 kg jajko(...)sól do smaku szczypta chili do smaku papryka czerwona słodka do zmiany koloru jak i do smaku 2 ząbki czosnku sprasowane Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie placków : Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki. Mielimy ziemniaki na najmniejszych oczkach, odsączamy z wody. Do zmielonych ziemniaków dodajemy jajo i mieszamy. Doprawiamy solą, chili i czerwoną mieloną słodką papryką
Różowa kuchniajest rewelacyjny. Moje kubeczki smakowe są w raju. A dziś, kolejny z przepisów, do których mam ogromny sentyment. Oczywiście nieco go "odchudziłam", a wciąż smakuje rewelacyjnie! Chodzi o placki z jabłuszkami. Tak naprawdę ile kucharek - tyle przepisów na nie, ale ja chciałabym zachęcić Was do mojego. Przepis niestety nie dla wegan, lecz wkrótce opracuję wersję dla nich. Przepis
Be Fit Be Strongnastępnie dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy do całkowitego połączenia składników. Pierwszy z naszych placków smarujemy połową kremu, przykrywamy drugim, a następnie smarujemy pozostały krem i kładziemy trzeci placek. Całość można polać po wierzchu polewą czekoladową . Smacznego
Cynamonowe szczęścieblat. Podzielić na tyle części ile chcemy mieć placków. Rozwałkować (podzieliłam na 5 części i rozwałkowałam na 5 nierównych prostokątów o długości 30 cm, żeby później złożyć ciasto jak piramidę) i ułożyć na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200*C i piec około 10 minut. Upieczone placki przełożyć dowolnie marmoladą lub kremem a całość polać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBardzo smaczne i delikatne placki z dyni, najlepiej smakują podane ze śmietaną, polecam na kolację.Moje ulubione placuszki,mogę je jeść codziennie . Składniki: 400 gram dyni Hokkaido 2 jajka 1 szklanka mąki 4 łyżki śmietany sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na 10-15 minut
Bajeczna Kuchniaprzypraw zagnieść ciasto. Podzielić na połowę. Na dnie tortownicy ok 26 cm śr. rozłożyć papier do pieczenia. Rozklepać połowę ciasta. Wyłożyć kapustę, wyrównać i przykryć resztą ciasta. Przed pieczeniem placek posmarować śmietaną. Piec ok 1 godzinę w temp 180 st. Podawać ze śmietaną. Zainteresowanych kuchnią kresową zapraszam do grupy facebookowej do rozmów i wymiany doświadczeń i przepisów https://www.facebook.com
Gotowanie jest łatwenieobraną trzemy na średnich oczkach tarki. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą, przyprawy oraz sok z cytryny. Mieszamy. Masę nakładamy łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Formujemy cienkie placki. Smażymy z obu stron
Weganka gotujetarce o małych oczkach. Margarynę siekamy z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy marchewkę i sól. Dokładnie zagniatamy ciasto, a następnie rozwałkowujemy na 4mm placek. W placku szklanką wykrawamy krążki. W połowie krążków kieliszkiem robimy mniejsze otwory. Pieczemy 15-20 minut w temp. 1700st. Lekko studzimy. Pełne kółka smarujemy dżemem, przykrywamy krążkami z dziurką. Ciasteczka oprószamy cukrem pudrem
Gotowanie moimi oczamimargarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Nadal miksując dodajemy stopniowo po łyżce masy żółtkowej. Dokładnie ucieramy do połączenia składników. Wykładamy na wystudzony placek białkowy, przykrywamy drugim plackiem. Masę krówkową rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, dolewamy mleko, mieszamy do połączenia. Dekorujemy wierzch ciasta. Kajmak można zastąpić rozpuszczoną czekoladą. Wstawiamy ciasto do lodówki na 3-4 godziny. Ja wstawiłam
Gotowanie moimi oczamidodajemy cukier i miód, mieszamy do połączenia składników. Dodajemy posiekane orzechy, dokładnie mieszamy. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia. Na jednym placku rozprowadzamy masę orzechową. Pieczemy placki w temperaturze 190st przez około 20 minut. Masa budyniowa: Połowę mleka zagotowujemy, do reszty dodajemy cukier i budyń, wlewamy na gotujące mleko. Gotujemy budyń, dodajemy
Gotowanie moimi oczamiwodę i kakao zagotować. Gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty. Odstawić do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. Na upieczony placek wyłożyłam połowę gorącej masy, przykryłam drugim plackiem, i wyłożyłam drugą część masy, przykryłam trzecim plackiem.wszystko polałam, ciepłą ale nie gorącą polewą
Darcia w kuchnicukrem pudrem i śmietan fixami. Upieczony, wystudzony placek przekroić na pół. Na pierwszą warstwę ciasta wyłożyć pół słoika dżemu z czarnej porzeczki, następnie masę serową. Przykryć drugim plackiem. Wyłożyć drugą część dżemu. Wierzch i boki ciasta posmarować bitą śmietaną. Udekorować według uznania
Darcia w kuchni