placki - 22990 przepisów (strona:560/1533)

Placuszki kukurydziane 116

kolejne placuszki - tym razem z dodatkiem mąki kukurydzianej, modnej ostatnio we wszystkich przepisach na dania bezglutenowe, choć moje placuszki do bezglutenowych nie należą. Muszę przyznać, że uwielbiam wszelkiego rodzaju placki, na słodko w szczególności, więc nieobiektywnie mogę stwierdzić, że są pyszne :) Smacznego! Składniki: 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki kukurydzianej 0,5 łyżeczki sody 1 płaska

psgotujemy
Naleśniki idealne - przepis podstawowy 280

zataczając nią w powietrzu niewielkie koła, aby ciasto naleśnikowe było rozprowadzone równomiernie po całym dnie. Nadmiar ciasta odlać do miski. Smażyć na średnim ogniu, aż masa się zetnie. Przewrócić placek na druga stronę i jeszcze krótko dosmażyć. Czynności powtarzać do wykorzystania całego ciasta Smacznego

Pełny talerz
Placki z cukinii z boczkiem 152

samej cukinii: smażonej, faszerowanej, duszonej… Dziś w formie placków z cukinii z boczkiem i cebulką. Są świetne! Koniecznie wypróbuje to połączenie.     Składniki: 2 cukinie ok. 100 g wędzonego boczku 1 duża cebula 6-7 łyżek mąki 3 jajka sól, pieprz   Wykonanie:   Czytaj dalej... Artykuł Placki z cukinii z boczkiem pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Placki tortilla 311

kupować placki tortilla skoro możemy sami je zrobić w domu. Nie wymagają dużo pracy i każdy sobie z nimi poradzi. A nawet jeśli macie obawy, że się nie uda to warto się zawziąć i spróbować. Przecież nie ma rzeczy niemożliwych. Tak więc dziś robimy swoje domowe tortille. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Placki z dyni 150

Przepis na przepyszne placki pochodzi od mamy. Podczas jednej z wizyt wspólnie je przyrządzaliśmy. Zrobiliśmy je z kilku porcji. U nas w rodzinie wszystko przyrządza się z kilku porcji:) Jedliśmy je na śniadanie obiad i na kolację. Następnego dnia trochę je urozmaiciliśmy smarując dżemem truskawkowym a mąż dodatkowo dodał ser pleśniowy.  Polecamy! Składniki: - 0,7 kg zmielonej dyni

Pan i Pani Smith w kuchni
Placki dyniowo-ziemniaczane z pieca 151

małych placków): - 400 g dyni - 400 g ziemniaków - 3 łyżki mąki kukurydzianej - 3 łyżki oleju rzepakowego - sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, oregano* Ziemniaki i dynię obrać, dynię dodatkowo pozbawić nasion. Utrzeć na grubych oczkach. Dodać mąkę kukurydzianą, olej rzepakowy. Doprawić i dokładnie wymieszać. Ułożyć po 2 łyżki na blaszce, na papierze do pieczenia. Uformować w płaskie placki. Piec

Corner With Recipes
Wilgotny placek z cukinii na słodko 128

Niedawno dostałam, aż pięć dużych cukinii! Nie miałam pojęcia co z nich kompletnie zrobić, a tu bach... Padło na placek z cukinii na słodko! :) Składniki: 1/4 cukinii 1/2 szklanki mąki pszennej graham T1850 1/2 szklanki mąki kukurydzianej  20g WPC 80 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru trzcinowego 2 jajka 4 łyżki jogurtu greckiego Sposób przygotowania: Cukinię

Truskawkowa Fiesta
Prawie zapomniana. 139

Jogurtowe placki ryżowe z morelą*;  miodem i borówkami  *z mąki ryżowej, z ubitym białkiem  Wiecie, że dzisiaj mijają 3lata? 3 lata od kiedy tu jestem. Ostatnio będąc w pracy (wczoraj xd) coś mi po głowie chodziło, coś mąciło, bo koniec lipca bo coś było, wracam do domu, w całym tym zamieszaniu jeszcze nawet mi się udało

More food, love and dreams
65. Orkiszowe placki na maślance z truskawkami 341

bieżącą wodą, szypułkujemy i kroimy w poprzek na plastry. Nakładamy ciasto na rozgrzaną patelnię za pomocą łyżki, pamiętając, o zasadzie 1 łyżka = 1 placuszek . Od razu na każdy placek kładziemy po parę plastrów truskawek. Gdy zobaczymy, że spód placuszków już się podpiekł, delikatnie i starannie obracamy je na drugą stronę i jeszcze chwilkę podpiekamy. Musimy pamiętać, by ogień

Be Fit Be Strong
Cukiniowe szaleństwo. 135

Placki cukiniowe z karmelizowaną gruszką; rozgniecionymi malinami  Kilka prostych składników, a stworzyło coś przepysznego Taras świeżo po nocnym deszczu (już myślałam, że cały dzień będzie padać :O ) ale na szczęście przestało ^^ Dwa trojany i milion innych wirusów na świeżo zainstalowanym systemie.. tak to tylko mój komputer potrafi

More food, love and dreams
Cynamonowy miodownik z masą budyniowo-jabłkową. 125

dopiero wtedy wałkuję, następnie zdejmuję folię spożywczą i gotowe). Gotowe placki kolejno umieszczamy w piekarniku i pieczemy na jasno złoty kolor (w 190 stopniach C). Z wystudzonych placków ostrożnie zdejmujemy papier do pieczenia. NADZIENIE: 500 ml mleka 40g cukru 80 g skrobi ziemniaczanej (ewentualnie 2 budynie białe, bez cukru o wadze 40 g każdy) 50 g białej czekolady

Rozpustne gotowanie
Wieniec drożdżowy z makiem. 241

następnie dzielimy na 2 równe części. Każdą z nich wałkujemy na dość cienkie placki o długości zbliżonej do obwodu formy (u mnie o długości około 65 cm). Na placku rozkładamy połowę porcji nadzienia pozostawiając 1-2 cm rant niepokryty masą. Następnie ciasto zwijamy w roladę, tak samo postępujemy z drugim kawałkiem ciasta. Gotowe rolady zlepiamy ze sobą z jednej

Rozpustne gotowanie
Kringel- estoński warkocz. 170

dość cienki placek o wymiarach 25x40 cm. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy porcjami cukier ciągle ubijając. Następnie dodajemy orzechy i mieszamy łyżką. Gotowe nadzienie smarujemy na placku  pozostawiając 1 cm rant. Zwijamy w roladę, zlepiamy brzegi. Przecinamy wzdłuż na pół pozostawiając jeden brzeg nie przecięty. Następnie zwijamy w warkocz. Pilnując, żeby strona z której wypływa nadzienie

Rozpustne gotowanie
Placek pełen botwinki i koziego sera 154

nią nie przepadałam, ot co, młody burak w babcinej zupie. Dzięki temu eksperymentowi odkryłam jej nową twarz, w duecie z kozim serem na pysznym cieście kruchym z dodatkiem drożdży ;)) Placek z botwinką i kozim serem: Składniki: Ciasto: 200g mąki pełnoziarnistej 1 opakowanie drożdży instant (7g)  1 jajko  60 ml wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki

Spektrum Smaku
Orkiszowa tarta z kurczakiem i mozzarellą 169

dzieła: Zaczynamy od spodu tarty. Do miski wsypujemy mąkę, otręby i suche przyprawy, mieszamy je razem i dodajemy resztę składników, zagniatając jednolite, elastyczne ciasto. Następnie rozwałkowujemy je na cienki placek i wkładamy do formy - możecie spokojnie wywinąć brzegi ciasta na zewnątrz naczynia; tarta będzie się lepiej prezentowała i jeśli używacie okrągłej formy - wyglądem przypominać będzie pizzę :) Ciasto dziurkujemy lekko

Spektrum Smaku

Proponowane wyszukiwania