placki ziemniaczane - 4709 przepisów (strona:216/314)

Skarby natury. Cukinia. Dlaczego po nią sięgać? 103

sylwetkę. Cukinia to również warzywo atrakcyjne dla wszystkich tych osób, które lubią cieszyć się ciekawymi i różnorodnymi potrawami. Cukinię można przecież przyrządzać na wiele sposobów. Przepisy na kotleciki lub placki z cukinii to jedne z ciekawszych propozycji. Cukinia pieczona lub smażona, cukinia jako składnik zapiekanek lub zup –możliwości jest wiele, zatem każdy z nas bez problemu powinien znaleźć(...)względu na to, na jakie przepisy postawimy, jedno jest pewne – dieta, w której regularnie będzie się pojawiało to warzywo, wyjdzie nam na zdrowie! Kotlety mielone z brokułem i puree ziemniaczane Chrupiące placuszki z cukinii z serem feta Chłopski garnek czyli sycące danie jednogarnkowe Zapiekane naleśniki z kurczakiem po meksykańsku Makaron z ziołowym kurczakiem i warzywami Artykuł Skarby natury. Cukinia

ProstePesto.pl
Pierogi z wiśniami 71

łyżek cukru pudru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Wiśnie wydrylować, odcisnąć z nich sok, żeby nie rozmoczył ciasta. Dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną, starannie wymieszać. Jeżeli pojawi się sok, należy go odlać. Przesiać mąkę na stolnicę, zrobić na środku wgłębienie, wbić w nie jajko. Dodać łyżeczkę masła i łyżeczkę soli, zacząć zagniatać, wlewając(...)ciasto zrobi się miękkie, gładkie, sprężyste i będzie odchodziło od dłoni. W razie potrzeby podsypać mąką. Oprószyć stolnicę mąką, wyłożyć ciasto, je również oprószyć i rozwałkowywać na cienki placek. Wykrawać szklanką krążki, przed nałożeniem nadzienia delikatnie je porozciągać, na środek wyłożyć wiśnie, zlepić brzegi. W dużym garnku zagotować lekko osoloną wodę, pierogi wrzucać do niej partiami, delikatnie zamieszać, gotować

niecodziennikpary
Sernik gotowany na cieście miodowym 842

dwóch łyżkach mleka Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 3/4 szklanki cukru 10 dag masła 2 łyżki cukru waniliowego 4 jajka 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej pół szklanki mleka Sposób przygotowania: Przesianą mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło pokrojone na kawałki. Zrobić zagłębienie, dodać resztę składników i zagnieść.  Ciasto podzielić na trzy równe części. Rozwałkować(...)dużej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 minut w temperaturze 175 st. C. Ciasto powinno mieć jasnobrązowy kolor. W ten sam sposób upiec jeszcze dwa placki. Zdjąć papier. Ser wyłożyć do garnka. Dodać cukier, cukier waniliowy, masło oraz roztrzepane jajka. Gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, aż masa zacznie lekko bulgotać. Budyń i mąkę rozmieszać

Cukiernia Pychotki
Perunalaatikko - fiński placek 134

wiele pomysłowych prostych dań, których nie znamy, albo takie, które znamy, ale mających egzotyczne nazwy. W wyniku splotu tych zdarzeń postanowiłem ugotować to danie. Technicznie rzecz biorąc to zapiekanka ziemniaczana z grzybami doprawiona gałką muszkatołową i melasą. Melasa to nic innego jak odparowany wywar z buraka cukrowego, dlatego uznałem, że starty burak cukrowy też da radę. Do tego trochę(...)takiej konfiguracji też występuje :) Składniki: - ziemniaki - burak cukrowy - grzyby - mąka - gałka muszkatołowa Wykonanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy i gnieciemy. Buraka trzemy na tarce o małych oczkach. Na taki okrągły placek o średnicy 25 cm używamy około szklanki wiórków. Grzyby podsmażamy i mieszamy razem z utłuczonymi ziemniakami i burakami. Dodajemy trochę mąki, gałki muszkatołowej. Mieszamy i wstawiamy do piekarnika na około

Kryzysowa Książka Kucharska
Hiszpańska tortilla ziemniaczana 418

Na co dzień od ziemniaków wolę kasze i makarony, ale są takie miesiące w roku, kiedy bez ziemniaków nie mogę się obejść. Latem uwielbiam młode

Kulinarne Inspiracje
Placek czeski- pyszny,mięciutki miodownik 1250

szkl..cukru 0,5 kostki margaryny 3 łyżki miodu(może być sztuczny) 1 łyżka sody Na krem: 1 litr mleka 2 płaskie łyżki mąki pszennej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 kostki margaryny 1 szkl. cukru dodatkowo na polewę: tabliczka mlecznej czekolady+kilka łyżek śmietanki 30 %  50 gr wiórek kokosowych lub płatków migdałowych Przygotowanie: składniki na ciasto(...)części  bierzemy dużą blachę prostokątną ,z papieru do pieczenia wycinamy 4 jednakowe prostokąty pasujące na dno blachy,i na nich bezpośrednio rozwałkowujemy cieniutko każdy placek(potem łatwo włożymy go do blachy i upieczemy) pieczemy każdy placek osobno w 180 stopniach,przez 10-12 min(aż się lekko zarumieni)  wyjmujemy i jeszcze ciepłe przewracamy górą do dołu

Swojskie jedzonko
Kotlety z kurczaka i warzyw 460

kurczaka i różnych warzyw. Wystarczy piersi z kurczaka i blanszowane warzywa drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi produktami, usmażyć i zajadać się smacznymi kotletami. Przygotowuje się te kotlety podobnie jak Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , czy kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. Kotlety z kurczaka i warzyw , przepis na 12 sztuk sporych kotletów: SKŁADNIKI(...)kurczaka, kilka różyczek blanszowanych brokułów kilka różyczek blanszowanego kalafiora kawałek gotowanej marchewki ćwiartka papryki 50 ml mleka, pieprz młotkowany z kolendrą do smaku 2 szt jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, posiekana natka pietruszki sól do smaku, olej do smażenia Piersi z kurczaka siekamy lub drobno kroimy, dodajemy drobno pokrojone brokuły, pokrojony kalafior, plasterki marchewki i paprykę pokrojoną w kostkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placki ziemniaczane z curry 132

Pyszne placuszki ziemniaczane z curry . Może i identyczne i takie same smaczne jak poprzednio ale jednak jest coś zmienione to curry właśnie które nadało intensywnego koloru placuszkom . Składniki: Starte ziemniaki  1.1/2 kg papryka ostra mielona szczypta ( dosłownie)  1 łyżka curry sól do smak jaja 2 szt mąka pszenna ( zawsze daje na oko po odsączeniu wody(...)Olej do smażenia. Wykonanie placków:   Obieramy ziemniaki i myjemy je. Wkładamy pokrojone w ćwiartki do zimnej wody na chwilę. Mielimy je ( trzemy na tarce ) . Odsączamy z wody i dodajemy sól paprykę  curry i jaja. Mieszamy do połączenia składników . Dodajemy przesianą make mieszamy i smażymy. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką ziemniaki i smażymy placki

Różowa kuchnia
Tarta z kaszy jaglanej i ryżu ze szparagami 199

OlgaSmile zobaczyłam pomysł na placki z kaszy jaglanej i ryżu. Pomyślałam, że warto zobaczyć jak taka mieszanka sprawdzi się, jako spód do tarty i oto efekty :) Szalejecie teraz z jedzeniem szparagów, czy nie macie pomysłu na ich wykorzystanie i omijacie je szerokim łukiem ? Tarta z kaszy jaglanej i ryżu ze szparagami Składniki: Tarta: - 100 g ryżu naturalnego - suchego(...)szklanki kaszy jaglanej - suchej - 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 4 czubate łyżki płatków jaglanych (lub innych) - 3 łyżki oleju/oliwy - sól, pieprz, np. zioła włoskie, papryka słodka, ostra - 1 łyżeczka kurkumy - 3 plastry suszonych pomidorów w zalewie Ryż i kaszę ugotuj zgodnie z opakowaniem, odsącz i trochę ostudź. Wszystkiego składniki wrzuć do malaksera i zmiksuj dokładnie wszystkie składniki. Koniecznie sprawdź

Corner With Recipes
Berner Roesti 218

Szwajcarska zapiekanka ziemniaczana, prosto z patelni. Składniki 1 kg ziemniaków 1 łyżeczka soli 2 łyżki masła 100 g boczku parzonego 2 łyżki mleka Przygotowanie Ziemniaki ugotowałem w mundurkach poprzedniego dnia. Obrałem je i starłem na tarce o dużych oczkach. Posoliłem i delikatnie wymieszałem. Boczek pokroiłem w drobną kostkę i wrzuciłem na patelnię na gorące masło. Dodałem ziemniaki, mieszałem przez(...)chwilę, aż wchłoną cały tłuszcz. Uformowałem placek, smażyłem na rumiano z jednej strony ( 20 minut pod przykryciem). Następnie skropiłem mlekiem, odwróciłem placek i dosmażyłem z drugiej strony ( jeszcze 10 minut

R'n'G Kitchen
Kartacze z mięsem 232

ziemniaków starkować na tarce, na najdrobniejszych oczkach. Przełożyć je do sita i odstawić na 10-15 minut, by pozbyć się nadmiaru wody. Dodać mąkę ziemniaczanej. Wymieszać. Drugi kilogram ziemniaków ugotować w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce i dodać do surowych ziemniaków. Wbić żółtka i wszystko razem wymieszać. Następnie przygotować(...)podsmażyć na masełku. Wymieszać z mieloną wieprzowiną i dodać bułkę tartą. Doprawić pieprzem, majerankiem i ewentualnie solą do smaku. Ciasto dobrze wyrobić, odrywać po kawałku, robić placki wielkości dłoni, nadziewać farszem i formować okrągłe kluski zwężające się przy końcach. Przy formowaniu kartaczy można ciasto podsypywać mąką pszenną, żeby nam się nie lepiły. Gotować około 20 minut

Świat Domowej Kuchni
Rolada ziemniaczana 149

żółtka 2 łyżki masła 6 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju  sól i pieprz koperek Wykonanie: Ostudzone ziemniaki przepuścić przez maszynkę. Do ziemniaków wsypujemy mąkę pszenna, ziemniaczaną dodajemy kaszę manną i żółtka, wlewamy roztopione masło solimy i zagniatamy. Pieczarki kroimy drobno, dodajemy trochę wody i chwile gotujemy, aż  puszczą wodę...Wtedy przekładamy na patelnie dodajemy(...)smażymy na oleju...doprawiamy do smaku. Zdejmujemy z kuchenki dodajemy koperek.Odstawić do przestygnięcia. Ziemniaki rozwałkowujemy tak aby powstał prostokąt o grubości nie więcej niż 1 cm.  Smarujemy placek pieczarkami i ciasto zawijamy w rulon. Nasze ciasto przekładamy na ściereczkę najlepiej lnianą i mocno zwijamy. Końce ścierki mocno zawiązujemy sznurkiem bawełnianym, ostrożnie wkładamy do rondla z gotującą się

NaKońcuJęzyka
Maślankowe drożdżówki z truskawkami 117

cukru + 1 łyżka 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jajka 2 szczypty soli Truskawki 225 g. truskawek 1 łyżka cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cukru waniliowego 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka migdałowa 20 g. masła 20 g. łuskanych migdałów 30 g. cukru trzcinowego 40 g. mąki pszennej Oraz tłuszcz do posmarowania blaszki 1 małe jajko 1 łyżka mleka Jajka(...)dodaj do nich masło, cukier i mąkę. Wymieszaj kruszonkę ręką wgniatając w masło sypkie składniki. Wstaw kruszonkę do lodówki. Ciasto wyłóż na stolnicę i dość obficie podsypując mąką rozwałkuj placek o grubości 1,5 - 2 cm. Wykrawaj kółka o średnicy 9 cm. (ja używam do tego zakrętki od plastikowej puszki po kakao rozpuszczalnym). Małe wykrojone bułeczki układaj w dużej

Delicious Place
Placek jabłkowy Róży 226

Przepis na jabłecznik do którego ciągle wracam,przepis nie przekombinowany,a ciasto zachwyca prostotą i smakiem.Ten jabłecznik podbije kubki najbardziej wybrednych smakoszy.Ciasto jest niezwykle delikatne i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto budyniowe z dżemem i bezą 331

żółtek 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na bezę: 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,1 i 1/2 szkl.cukru 6 białek na krem: 200g masła,2 łyżki mąki ziemniaczanej,3 łyżki mąki pszennej, 2 szkl. mleka 2 żółtka ,3 łyżki cukru Dodatkowo: słoik dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto,podzielić na pół.Obie części wyłożyć(...)pieczenia,rozwałkować,każdą posmarować dżemem.Przygotowujemy  bezę ubijamy białka na sztywno dodajemy cukier i mąkę miksujemy aż będzie sztywna,wykładamy po pół na każdą blachę posmarowaną dżemem.Każdy placek piec ok 45 min w 175 stopniach.Robimy w tym czasie krem:  szklankę mleka zagotować z cukrem,resztę mleka zmiksować z żółtkami i mąkami,po czym wlać do zagotowanego

Swojskie jedzonko
Jagodzianki 154

suchych drożdży szczypta soli 250 ml mleka 1 jajko L 80 g masła, roztopionego ½   szklanki cukru Nadzienie: 300 g jagód lub borówek 3 łyżki cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać pozostałe składniki. Ciasto wyrobić ręcznie, do momentu aż będzie miękkie i puszyste. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce(...)godziny. Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić, podzielić na równe części ok 60 g każda. Ręcznie uformować okrągłe placuszki, na środku umieścić porcję jagód (borówek), zlepić placki jak pierogi.  Bułeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, łączeniem do dołu, ręcznie nadać jej owalny kształt. Przykryć ściereczką i odstawić do podwojenia objętości na ok 40 minut.  Bułeczki pieczemy

kulinarnyswiatdomi
Wiśniowy tort na 1 urodziny mojego syna 175

suchego patyczka). Zostawić do ostudzenia. Wiśnie wraz z sokiem przełożyć do garnuszka, dodać cukier i zagotować. Odlać odrobinę soku do nasączenia. Do szklanki nalać odrobinę wody, wsypać mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Wlać stopniowo do wiśni mieszając. Podgrzewać do momentu, aż masa zgęstnieje do konsystencji gęstego kisielu. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukry waniliowe. Na koniec dodać serek mascarpone(...)wody zagotować, wyłączyć palnik i wsypać galaretki. Dobrze wymieszać i zostawić do ostudzenia. Zimną, lekko już tężejącą galaretkę wlać do śmietany i zmiksować. Upieczony biszkopt podzielić na trzy placki. Każdy nasączyć delikatnie sokiem z wiśni (do soku można dodać nieco wódki). Na dolnym placku rozsmarować frużelinę wiśniową, na nią rozsmarować wiśniową śmietanę i nałożyć kolejny placek. Na kolejnym

Passions hobbies life
Kartacze z mięsem mielonym 308

podzielić na dwie części. Pół kilograma ziemniaków starkować na tarce o małych oczkach. Przełożyć je do sita i odstawić na 10 minut, by pozbyć się nadmiaru wody. Dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Drugą połowę kilograma ziemniaków ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowane odstawić do wystygnięcia. Ziemniaki zmielić w maszynce i dodać do surowych ziemniaków. Wbić jajko i wszystko(...)cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać mięso wieprzowe i wymieszać. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Ciasto dobrze wyrobić najlepiej rękoma, odrywać po kawałku, robić placki wielkości dłoni, nadziewać farszem i formować okrągłe kluski zwężające się przy końcach. Przy formowaniu kartaczy można ciasto podsypywać mąką pszenną, żeby nam się do rąk nie lepiły. Gotować około

Smaczne Potrawy
Styropian – sernik bez sera 2082

delikatnie mieszamy. Masę przelewamy na upieczony spód. Na wierzchu możemy rozsypać owoce (jeśli są mrożone, należy je wcześniej rozmrozić i odsączyć, przed wysypaniem należy je zmieszać z łyżką mąki ziemniaczanej i jeśli są kwaśne – z łyżką cukru z wanilią). Na wierzch ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika (170°C) i pieczemy(...)wyłączamy i studzimy ciasto w środku przez następną godzinę. Następnie zostawiamy w temperaturze pokojowej do całkowitego ostygnięcia. Styropian lekko opada, ale nie poniżej wysokości, do której był wlewany. Gotowy placek możemy posypać cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce. Post Styropian – sernik bez sera pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Słonecznikowiec, czyli ciasto ze słonecznikiem 547

wyłożonej papierem formy o wym. 23x33cm. Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na pół. Masa słonecznikowa: 750ml mleka,  2 budynie waniliowe,  łyżka mąki ziemniaczanej,  szklanka cukru,  200g ziaren słonecznika,  150g masła.  W trosze mleka rozrobić budynie oraz mąkę. Resztę mleka zagotować, na gotujące się mleko wlać rozrobione budynie. Mieszać(...)patelni. Dodać cukier, poczekać chwilę, aż się skarmelizuje. Następnie zmiksować z blenderze. Zmiksowany słonecznik dodać do budyniu, dodać też masło, wymieszać, odstawić aż masa ostygnie. Zimną masą przełożyć przestudzone placki. Schłodzić. Polewa:  50g masła,  50g mlecznej czekolady,  50ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru,  łyżka kakao.  Wszystko połączyć i stopić na parze. Lekko przestudzić

Z miłości do słodkości
Galette listkujące maślane ciasto z owocami leśnymi 87

rozwa\u0142kowujemy na okr\u0105g\u0142y placek o \u015brednicy mniej wi\u0119cej 30 cm. Pozostawiaj\u0105c wolny brzeg ciasta, \u015brodek posypujemy r\u00f3wnomiernie bu\u0142k\u0105 tart\u0105 i wyk\u0142adamy nasz\u0105 owocow\u0105 marmoladk\u0119. Pozostawione wolne brzegi delikatnie podwijamy do \u015brodka.","text":"Ciasto rozwa\u0142kowujemy na okr\u0105g\u0142y placek o \u015brednicy mniej wi\u0119cej(...)mąki ziemniaczanej DODATKOWO 2 bu bułki tartej 1 białko jaja kurzego 2 łyżki cukru trzcinowego o grubych kryształkach Sposób przygotowania: OWOCOWE NADZIENIE Wszystkie owoce opłukać zimną wodą i osuszyć na ściereczce. Truskawki pokroić na mniejsze cząstki, umieścić je w garnku wraz z jeżynami, malinami i porzeczkami. Do owoców dodać odmierzoną ilość cukru, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną

ProstePesto.pl
Lniane placuszki 110

Wszelkiego rodzaju placki, placuszki i pankejki zawsze się sprawdzą. Nie ma znaczenia czy na pierwsze, czy drugie śniadanie, na deser, czy jako podwieczorek. Przepisy na puszyste i delikatne PANCAKES oraz na zdrowe, OWSIANE PANCAKES już były. A co dziś? Dziś zdrowe i sycące placuszki bezglutenowe, zrobione na mleku kokosowym i mące lnianej. Pięknie pachną kokosem, są delikatne i równie(...)roślinne) 2 łyżki mąki lnianej łyżka mąki migdałowej (lub kokosowej lub jeszcze jedna lnianej) łyżeczka tapioki (w wersji “glutenowej” można zastąpić budyniem śmietankowym lub zwykłą skrobią ziemniaczaną) 2 łyżki cukru / erytrytolu szczypta soli pół łyżeczki sody lub proszku do pieczenia łyżeczka rozpuszczonego oleju kokosowego lub masła opcjonalnie: cynamon, imbir, kardamon, pasta waniliowa do podania: jogurt, gęsta śmietana

Analiza Smaku
Placki ziemniaczane 184

Składniki: -5 dużych ziemniaków -200 ml przegotowanego mleka           -1 mała cebula -łyżka mąki pszennej -2 łyżki mąki ziemniaczanej - jajko -łyżeczka czosnku granulowanego -płaska łyżeczka soli -pieprz wg uznania -olej Ziemniaki ścieramy na tarce o średnich oczkach .Wlewamy gorące przegotowane mleko (nie będą tak szybko ciemniały) Mieszamy starte ziemniaki z mlekiem. Dodajemy jajko, mąkę pszenną(...)kartoflaną, ścieramy na tarce o średnich oczkach cebulę i dodajemy przyprawy. Wszystko dokładnie razem mieszamy i od razu smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. W wersji bezmięsnej do placków zrobiłam sosik jogurtowy ze szczypiorkiem  z odrobiną soli i cukru oraz sałatkę z roszponki i pomidorów polaną tym właśnie sosem

Kulinarne przemyslenia
Dwojaki dworskie (z kopytkami) 152

bułki tartej Sos: 15 g suszonych grzybów 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka masła sól pieprz 0,5 szklanki śmietany Mięso łączymy z odciśniętą z mleka bułką, dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną (1 łyżka), wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy na pulchną masę. Robimy farsz I: cebulę siekamy, pieczarki kroimy na plastry i dusimy na maśle. Dodajemy(...)farsz II: śliwki układamy na sicie, przelewamy wrzątkiem, studzimy i drobno kroimy. Wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemy bułkę tartą, mieszamy, chwilę smażymy. Studzimy. Z mięsnej masy robimy płaskie mięsne placki. Na środek kładziemy trochę jednego farszu i zawijamy w rulonik. Z drugim farszem robimy tak samo. Lepimy takie mięsne rulony aż nam farszu wystarczy. Bierzemy dwa rulony (z różnymi

Marder&Marder Manufacture
Królewiec 200

tłuszcz do formy BISZKOPT 5 - jajek 5 - łyżek mąki 5 - łyżek cukru 0,5 - łyżeczki proszku do pieczenia MASA masło - 2 łyżki cukier waniliowy -1 opak mąka ziemniaczana -2 łyżki mąka pszenna -1 łyżka mleko -0,5 l cukier -4 łyżki DODATKOWO wiórki kokosowe do posypania ciasta polewa czekoladowa - 1 opak  PRZYGOTOWANIE: Ciasto  Na stolnicę wysypać mąkę(...)miód,  zagnieść ciasto.  Ciasto podzielić na 2 części, każdą część upiec oddzielnie w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blasze.  Piec w 170 stop. przez 20 minut Wyjąć upieczone placki, ostudzić. BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać, wlać żółtka, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec 25 minut

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania