placki z serem - 3507 przepisów (strona:167/234)

Sos serowo-śmietanowy (keto, bezglutenowy) 63

serowo-śmietanowy jest mocno śmietankowy i posiada ciągnący się ser żółty, po prostu smakuje bajecznie! I tak, nie należy do lekkich sosów, dlatego polecam go w połączeniu z makaronem z cukinii, lub makaronem koncjac. Geneza powstania tego sosu jest prosta. Moja druga połówka upodobała sobie sos serowy typu fix. Po przejrzeniu składu stwierdziłam, że mogę przygotować domową wersję Przepis(...)maśle , dopóki nie zmięknie. W międzyczasie ścieramy ser żółty na tarce, oraz opcjonalnie kroimy suszone pomidory na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy mąkę , mieszamy i dolewamy śmietankę oraz mleko , całość mieszamy. Dodajemy przyprawy ( pieprz , zioła prowansalskie ) oraz opcjonalnie suszone pomidory , płatki drożdżowe i kostkę warzywną , dobrze mieszamy. Na końcu dodajemy ser rozsypując go po całości i intensywnie mieszając. Sos serowo-śmietankowy

WegePrzepis
Pierogi z bobem / Broad beans pierogi 70

cooking! SKŁADNIKI: Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 szklanka wrzątku (200 ml) szczypta soli Farsz: 500 g bobu 200 g surowego wędzonego boczku 1 średnia cebula 250 g sera Capreggio INGREDIENTS: Pastry: 300 g white flour 1 cup of boiling water (200 ml) pinch of salt Filling: 500 g broad beans 200 g bacon 1 medium onion 250 g Capreggio(...)wodę, posól ją, do gotującej się wody wrzuć bób, gotuj 15-20 minut, gdy już będzie gotowy odcedź. Poczekaj chwilę aż przestygnie i obierz z łupinek. Obrany bób i ser wrzuć do miski, rozgniataj widelcem aż powstanie jednolita masa. Dorzuć boczek z cebulką i wymieszaj dokładnie wszystko razem. Posól i popierz do smaku. Wracamy do ciasta. Jest kilka szkół wałkowania

Martyna Cooks
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 228

świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków ** Chińska surówka z białej kapusty   Składniki: 450-500 g piersi z kurczaka lub 5 sznycli drobiowych 2 jajka 100 g żółtego sera łyżka majonezu 3 łyżki mąki przyprawa gyros lub kebab olej do smażenia   Piersi kurczaka przekrój i rozbij tłuczkiem na kotlety o grubości ok. 1 cm (lub pokrój mniejsze kotleciki) . Posyp(...)przyprawą gyros i lekko wetrzyj ją dłońmi w mięso. Odłóż na bok. W tym czasie w głębszej misce wymieszaj jajko, 2 łyżki wody, majonez, mąkę i drobno starty ser (do mieszania wygodnie jest użyć miotełki do ubijania) . Mieszaj, aż ciasto będzie jednolite. Na patelni rozgrzej olej, połóż kotlety i smaż na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor

Kulinarne S.O.S.
Ai Cecinelli czyli rybna pizza 186

Chrupiące cienkie ciasto, łosoś, tuńczyk, krewetki, pachnący sos pomidorowy i aromatyczne czarne oliwki to przepis na uwielbiany przez nas, idealny płaski placek rodem ze słonecznej Italii z dużą ilością rybnych dodatków. Składniki: Ciasto: 42g świeżych drożdży 300g mąki pszennej 3/4 szklanki letniej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru oliwa do wysmarowania formy(...)Pozostałe składniki: 200g wędzonego fileta z łososia 130g krewetek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 150g pieczarek 1 garść kukurydzy z puszki kilka czarnych oliwek 300g żółtego sera gouda sól pieprz oregano Wykonanie: 1. Ciasto Drożdże pokruszyć, dodać cukier, wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, oliwę, sól, wodę i drożdże. Ciasto dokładnie wyrobić, przykryć

Szalona Kuchnia Eweliny
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 116

wodę, posól ją, do gotującej się wody wrzuć bób, gotuj 15-20 minut, gdy już będzie gotowy odcedź. Poczekaj chwilę aż przestygnie i obierz z łupinek. Obrany bób i ser wrzuć do miski, rozgniataj widelcem aż powstanie jednolita masa. Dorzuć boczek z cebulką i wymieszaj dokładnie wszystko razem. Posól i popierz do smaku. Wracamy do ciasta. Jest kilka szkół wałkowania(...)pomocy szklanki, kubka. Pozostałą część ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę

Martyna Cooks
Tarta serowa z serka wiejskiego z agrestem 156

Przygotowanie: Ceramiczną formę o śr. 23-24 cm wysmarować masłem. Kruchy spód:   Wszystkie składniki wyrobić do uzyskania jednolitego ciasta. Zagnieść w kulę, a następnie szybciutko rozwałkować na okrągły placek o średnicy większej niż średnica naszej formy. Ciasto ostrożnie przenieść do formy i powyklejać zarówno dno jak i boki. Nadmiar ciasta ściąć nożem. Spód ponakłuwać widelcem, po czym schować(...)piecze przygotować masę serową: Wszystkie składniki (koniecznie w temperaturze pokojowej) zmiksować blenderem do gładkości. Nie powinny być widoczne grudki serka wiejskiego. Masę przelać na podpieczony gorący spód ciasta. Na ser wyłożyć umyty, osuszony i oczyszczony z końcówek agrest. Tartę piec w 180 st.C przez około 35 minut do zarumienienia i ścięcia się masy serowej. Wyjąć i pozostawić do całkowitego wystudzenia

Nastoletnie Wypiekanie
PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 141

wodę, posól ją, do gotującej się wody wrzuć bób, gotuj 15-20 minut, gdy już będzie gotowy odcedź. Poczekaj chwilę aż przestygnie i obierz z łupinek. Obrany bób i ser wrzuć do miski, rozgniataj widelcem aż powstanie jednolita masa. Dorzuć boczek z cebulką i wymieszaj dokładnie wszystko razem. Posól i popierz do smaku. Wracamy do ciasta. Jest kilka szkół wałkowania(...)pomocy szklanki, kubka. Pozostałą część ciasta ponownie zagnieć, rozwałkuj itd. Metodą mniej konwencjonalną zrób z ciasta wałek i odkrawaj po kawałku, wałkując każdy z nich na dość dowolnego rozmiaru placek. Niezależnie od metody wałkowania ciasta na każde kółko nałóż farsz i sklej boki pieroga. Zrób to porządnie, żeby pieróg podczas gotowania się nie rozkleił. W dużym garnku zagotuj wodę

Martyna Cooks
Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką 168

rozcieramy palcami, by uzyskać konsystencję mokrego piasku. Na wyrośnięte ciasto wykładamy najpierw masę serową, w taki sposób, by pozostawić ok. 0,5 cm między brzegiem ciasta a blaszką. Na ser wykładamy owoce, ja układam je w 3 rzędach w różnych kierunkach. Ciasto posypujemy kruszonką. Ponownie przykrywamy je ściereczką i pozostawiamy na ok. 10-15 minut do wyrośnięcia. Pieczenie: Temperatura - 180ºC(...)Ciasto jest bardzo smakowite, pierzynka serowa, tak jak i kruszonka nie jest przesadnie słodka, dzięki czemu ciasto to nie jeden wielki ulepek. Owoce dodają kwaskowatego akcentu równoważąc słodycz ciasta. Placek owinięty folią spożywczą i ściereczką naprawdę długo zachowuje swoją świeżość. Idealne na drugie śniadanie czy do popołudniowej kawki - mniam

Cooking Monster
Ravioli z wypływającym żółtkiem 149

świeży szpinak  1 duży ząbek czosnku 100 g białego sera + 100g serka Ostrawia z czosnkiem (w oryginale jest ser ricotta, ale my jakoś nie przepadamy za tym typem sera) sól, pieprz, masło, tarty parmezan Szpinak udusić na masełku, doprawić czosnkiem, solę i pieprzem. Po ostudzeniu dodać rozdrobnione serki. Farsz pozostawić w lodówce na 20 minut, by doszedł :D Mąkę(...)się składników. Uformować kulę z ciasta, zawinąć w ściereczkę i odstawić na pół godziny.Po tym czasie ciasto odpocznie i znacznie nabierze miękkości. Ciasto  rozwałkować wałkiem na bardzo cienki placek na podsypanej mąką stolnicy. Połowę każdego placka posmarować białkiem, na posmarowanej połówce ułożyć po łyżeczce nadzienia w odstępach 2 - 3 cm od siebie, w każdej kupce zrobić dołek

MarciochaKucharzy
Burrito z wołowiną, fasolą i papryką 172

Burrito, to pszenne placki wypełnione mięsnym farszem przyprawionym aromatycznymi i pikantnymi dodatkami. Moja wersja burrito nie jest zbyt pikantna, ponieważ będzie je jeść również dziecko (ale już wprawione w jedzeniu lekko pikantnych potraw). Farsz powstał z chudego mięsa wołowego z dodatkiem fasoli, papryki, kukurydzy i sosu pomidorowego, jest przepyszny i bardzo sycący. Burrito podaje się z dodatkami łagodnymi (śmietana(...)wody sól i pieprz do smaku 8 tortilli pszennych 8 marynowanych papryczek jalapeno ziarna z połowy granatu 2 dymki ze szczypiorkiem 8 łyżek kwaśnej śmietany 18% 1/2 szklanki tartego sera cheddar pęczek świeżej kolendry Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać mięso mielone i smażyć na dużym ogniu, aż mięso będzie przysmażone. Dodać paprykę oczyszczoną

Codziennik Kuchenny
Placuszki z kalafiora z sosem serowym 91

coś więcej poza zupą. Placuszki z kalafiora z sosem serowym Jeśli nie zupę to co zrobić można z kalafiora? A można go na przykład smażyć , piec, panierować, dusić, zrobić placki czy użyć jako nietradycyjnego “ kuskusu “. Ja lubię kiedy dania zrobione z kalafiora są lekko pikantne dlatego zdarza mi się dość często dodawać do nich papryczkę pikantną. Placuszki(...)MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania placuszków z kalafiora. Placuszki : 1,2 kg kalafiora 2 łyżeczki soli 2 jajka 20 dkg mąki pszennej sok z 1 cytryny 20 dkg sera Cheddar 2 duże ząbki czosnku 1 mała papryczka Jalapeno 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej Sos serowy : 15 dkg serka kremowego np. Light cheese 1 ząbek czosnku 15 dkg sera Cheddar

mecooks
Naleśniki z mozzarellą i pastą brokułowo-szpinakową z nutą czosnku niedźwiedziego 178

Naleśniki to potrawa, którą można podawać na słodko, ale także na słono. Tym razem u mnie wersja naleśników wykwintnych, ale także wegetariańskich: Naleśniki z mozzarellą i

Kuchnia co dnia
Domowe przekąski (paluszki, chipsy, krakersy) 203

obsypujemy sezamem lub makiem. Frykasy Rozwałkowujemy ciasto tak, żeby przypominało prostokąt 😁 - najlepiej stwórz za jednym zamachem dwa jednakowe prostokąty. Jeden z nich smarujemy przecierem pomidorowym lub posypujemy startym serem i przykrywamy drugim. Tniemy w paski i skręcamy kilka razy trzymając końce.  Temperatura 200 stopni Czas 15-20 minut (do zarumienienia) Przepis na domowe chipsy Składniki 360 g mąki(...)zagniatamy ręką. Ciasto dzielimy na 9 -10 części i każdą kulkę cieniutko wałkujemy. Smażymy na patelni bez tłuszczu minutę z jednej strony i 20 sekund z drugiej. Po usmażeniu placek kroimy w trójkąty, które smarujemy oliwą z przyprawami. Temperatura 180 stopni Czas pieczenia około 15 minut Co jeszcze? Warzywa Warzyw nie może zabraknąć, są bardzo ważne w diecie dziecka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe nachosy z dipem serowym 119

Zainspirowałam się przepisem z blogu: Ostra na Słodko. (Zrobiłam z połowy proporcji.) Nachosy są idealną przekąską do podjadania przed tv.  Można je podawać z dowolnym sosem, roztopionym serem lub jeść bez jakichkolwiek dodatków. Mają jedną wadę - niesamowicie kuszą i uzależniają!     1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 50 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki proszku(...)preferencji gęstości)    W misce wymieszać mąkę pszenną, kukurydzianą i proszek do pieczenia. Dodać wodę, roztrzepane jajko oraz przyprawy. Ciasto wyrobić za pomocą dłoni i rozwałkować na cienki placek (około 1 mm). Szklanką wycinać kółka, każde z nich przeciąć na pół i smażyć przez kilka sekund na mocno rozgrzanym oleju. Chipsy odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku papierowym

Di gotuje
Jajka sadzone z boczkiem 166

Jajka sadzone z boczkiem to niepełna wersja typowego angielskiego śniadania. Z całą pewnością ten posiłek doda Wam energii na resztę dnia. Zobaczcie zatem jakich składników potrzebujcie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!