Delikatny, kremowy serek z suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami, pietruszk ą , aromatyzowany oregano i czosnkiem, podany ze szpinakiem i świeżym pieczywem to idealna letnia przystawka. Lekki posiłek w sam raz na gorące dni. Smacznego :) **** Le campanelle di spinaci con un cuore ricco di formaggio delicato e cremoso, pomodori secchi, olive nere, aglio e prezzemolo(...)serkiem i przykrywamy folia samoprzylepna. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone serki wyjmujemy z foremek, podajemy z sałatą i świeżym pieczywem. **** PREPARAZIONE Scartate i gambi dalle foglie degli spinaci che laveremo e lesseremo per 1 minuto in acqua in ebollizione. Successivamente scolate ed asciugate con della carta da cucina. Tritate i pomodori
La grande e la piccola cuocaDzisiaj zachęcam do przygotowania domowego chleba tostowego. Wbrew pozorom upieczenia takiego pieczywa nie jest trudne ani zbyt mocno czasochłonne. Wystarczy wyrobić gładkie ciasto i pozostawić je do wyrośnięcia. Domowy chleb tostowy jest miękki i puszysty oraz idealnie się kroi. Zachęcam do pieczenia :) Składniki na 1 bochenek*: 1/2 szklanki mąki pszennej chlebowej typ 750 (70 g) 2 szklanki mąki pszennej(...)posmarować z wierzchu wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C . Należy pamiętać, aby do piekarnika wstawić dodatkowe naczynia z woda. Chleb piec około 25 minut (aż do zarumienienia pieczywa). Chleb przed i po wyrośnięciu Pomysł na przepis stąd
UgotowaćCzekoladoholizm to poważna choroba. Niestety jej objawem są zaokrąglone biodra i powiększający się biust a także obwód uda. Nasilenie choroby najczęściej występuje w okresie zimowym oraz
Dzieje kuchennej WiewióryMyśląc o weekendowym obiedzie zajrzałam do jednej z nowych książek jakie mam. "Ekonomia gastronomia" Allegry McEvedy i Paula Merretta to książka bogata w pomysły. Planowanie
Dzieje kuchennej WiewióryUwielbiam gotować to wiadomo nie od dzisiaj. Największą frajdę sprawia mi przygotowywanie dań szybkich ale pełnych smaku. Tak było i tym razem. Przepis
Dzieje kuchennej Wiewiórybardziej mi smakowała ;) Składniki : 100-150g ugotowanych, małych krewetek 1 jajko ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki 3 łyżki majonezu sok z cytryny (do smaku) koperek sałata pieczywo sól, pieprz Przygotowanie : W niewielkiej miseczce przygotować sos: wymieszać majonez z sokiem z cytryny i koperkiem, doprawić do smaku salą i pieprzem. Pieczywo posmarować masłem, ułożyć na nim sałatę
Codzienne GotowanieKrem z brokuła z grzankami i prażonymi migdałami Składniki: 500 g brokuła 1 litr bulionu warzywnego 3 ziemniaki 1 cebula sól, pieprz ciemne pieczywo śmietana płatki migdałowe Sposób przygotowania: Brokuła podzielic na drobne różyczki, włożyć do garnka. Ziemniaki oraz cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do brokuła. Wszystko zalać bulionem i gotować do miekkości. W tym czasie pokroić(...)pieczywo w kostkę i zrumienić na suchej patelni. Przełożyc do miseczki, na tej samej patelni uprażyć płatki migdałowe. Zupę zmiksować, doprawic solą i pieprzem wedle uznania. Podawać z grzankami, smietaną oraz migdałami. Smacznego
Smaki NataliiLatem nie ma nic lepszego od drożdżówki z jagodami i kruszonką! co roku czekam na ten czas gdy czarne kuleczki będę mogła prosto z krzaczka
Dzieje kuchennej WiewióryLedwo wróciliśmy wczoraj do domu. Upał zwalił z nóg nie tylko mnie ale i dzieciaki. I jak tu gotować w takich warunkach!?! wpadłam na pomysł, że
Dzieje kuchennej Wiewiórynaprawdę często. Kilka składników i nasza kolacja lub śniadanie napiera zupełnie innego smaku. Dziś zapraszam Was na prostą w wykonaniu lekką jajeczno-koperkową pastę kanapkową. Podana z ulubionym pieczywem (np. chrupkim) smakuje wspaniale. Spróbujcie. Cóż… uważam osobiście, że czasem te najprostsze przepisy są najlepsze Składniki: 4 jajka (u mnie wiejskie, klasy L) 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżeczki(...)użyciu sitka do warzyw lub noża w kostkę. Do jajek dodajemy koperek, jogurt naturalny i sól ziołową. Całość mieszamy. Doprawiamy pieprzem (i opcjonalnie solą himalajską), próbujemy. Podajemy z ulubionym pieczywem. Lekka jajeczno-koperkowa pasta kanapkowa Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę
Słodkie okruszkiNa sobotnie lub niedzielne śniadanie, na lekki obiad lub kolacje... placuszki z maki ryżowej! bezglutenowe i bez mleczne o ile jako dodatki podamy owoce i cukier
Dzieje kuchennej WiewióryW lipcowej KUCHNI znajdziecie naleśnikowy dział. Ja w nim podpatrzyłam przepis na bezglutenowe naleśniki z mąki ryżowej. Zainspirowały mnie do zrobienia placuszków. Placuszki, które
Dzieje kuchennej Wiewióryu0142ugo dojrzewaj\u0105cej) plastry w\u0119dliny uk\u0142adamy w foremce do mufinek tak, by przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek
Kucharzycau0142ugo dojrzewaj\u0105cej) plastry w\u0119dliny uk\u0142adamy w foremce do mufinek tak, by przykry\u0142y dno i boki. Wlewamy ciasto i pieczemy jak wersji z papilotkami. "],"recipeCategory":"Pieczywo","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Babeczki z cukinii Danie Pieczywo , Przekąski Kuchnia Bez glutenu , Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek
Kucharzyca