Nic dodać nic ująć tylko zajadać ze smakiem. To żadna wegetariańska namiastka, to pełnoprawna warzywna kanapka pełna smaków i aromatów!!! Warzywny burger w orkiszowej, razowej
Dzieje kuchennej WiewióryCo by tu jeść gdy siedzi się w pracy? to wcale nie jest łatwe pytanie bo ileż można jadać kanapki! Paprykarz zawsze kojarzył mi się z
Dzieje kuchennej WiewióryNadeszła jesień. Czuje to całą sobą. Długie noce, krótsze dni, słońce inaczej świeci a przede wszystkich ogrom pracy. Nim zdążyłam złapać oddech po "Warszawskim Festiwalu
Dzieje kuchennej WiewióryChlebki naan piekę w sytuacji awaryjnej. Jeśli okaże się, że brakuje pieczywa, a nikt nie ma ochoty na wyjście do sklepu, wtedy wkraczam ja. Szybkie wymieszanie składników i mamy chlebek gotowy do upieczenia. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieakcent w orginale jest twarożek na jogurcie tak zwany Labneh oraz kolendra. Danie te to nic innego jak jajka sadzone w sosie pomidorowo- paprykowym. Podawane ze świeżym twarożkiem, ziołem, pieczywem ( najlepiej ciemnym ze słonecznikiem) Danie posiada około 700 kcal. Produkty potrzebne: olej kokosowy- 2łyżeczki papryczka chili lub peperoni- 1 sztuka malutka domowy słoiczek przecieru pomidorowego - 1 słoiczek kolendra(...)wbijamy jajka , smażymy na małym ogniu przez kilka minut do ścięcia się białka( możemy pod przykryciem, aby zniwelować czas). Zdejmujemy z ognia i podajemy z wybranym ziołem, twarożkiem oraz pieczywem( może być z masełkiem lub Grzanka). SMACZNEGO
pichcisztoprzeciśnięte przez praskę 2 puszki pomidorów (łącznie 800 g, można zastąpić świeżymi pomidorami) sól, pieprz 4 duże jajka posiekana natka pietruszki do posypania do podania: chlebek pita lub inne pieczywo, dla złagodzenia ostrości można podać z greckim jogurtem lub serkiem labneh albo posypać szakszukę fetą ➤ Rada: Jeśli chcesz, aby szakszuka była bardziej sycąca, możesz dodać do niej pokrojonego w kostkę(...)etapie przykrywam patelnię przykrywką. 4. Gdy szakszuka będzie gotowa, posyp ją posiekaną nastąp pietruszki i ewentualnie pokruszonym serem feta. Postaw patelnię na stół i zajadaj ze świeżym pieczywem. Dla złagodzenia ostrości możesz polać szakszukę odrobiną jogurtu greckiego lub labneh
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki na sok z aroniowy Owoce aronii 1 kg dojrzałych owoców aronii 2 niepełne szklanki cukru 1 szklanka wody 1 cytryna Owoce aronii umyć, rozgnieść i
KorniszonkiBabeczki marchewkowe Składniki na babeczki marchewkowe 2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki oleju rzepakowego
Korniszonkifood bardzo mi smakowało i uważam je za bardzo udane! Rozpoczęło się od tego, że zaplanowałam na dzisiaj omlet z cukinią i suszonymi pomidorami. Chciałam podać go z pieczywem, ale było tak jakoś za nudno. Powstała więc przepyszna i bardzo syta kanapka, z omlecikami, które wycięłam foremką do ciasteczek. Kanapkę z omlecikami przełożyłam chrupiącą i idealną do kanapek sałatą(...)lodową. Kanapki pieczywa przed podaniem najlepiej opiec w tosterze, będą smaczniejsze! Nie warto wybierać złej jakości, bo przełoży się to na smak całości. Kanapka z omletem z cukinią i suszonymi pomidorami / około 6 kanapek Składniki: 1 mały chleb foremkowy, najlepiej razowy ze słonecznikiem 3 jajka 5 kawałków suszonych w oliwie pomidorów 1/2 małej cukinii 2 łyżeczki suszonego oregano sól
Moja smaczna kuchniaSkładniki potrzebne na kruchą szarlotkę z zapiekaną pianą Krucha szarlotka pod pierzynką 4 – 5 dużych kwaśnych jabłek (najlepsze będą reneta szara lub złota, antonówki) 40 dag
Korniszonkizależność czy chcemy pasztet nadający się do smarowania czy nie. Ja wybrałam wersję do smarowania i dodałam wywar z gotowania mięsa, dzięki czemu można upieczony pasztet rozsmarować po pieczywie. Jeżeli nie dodamy wywaru to będzie twardy i nie będzie nadawał się do smarowania. Jak masa będzie już dokładnie wyrobiona i wybraliśmy już czy mamy pasztet do miękki (z wywarem(...)piekłam w dwóch aluminiowych foremkach. Piec ok 60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu pasztet wystudzić w formie. Pieczony pasztet z wątróbką podawać z pieczywem. Artykuł Pieczony pasztet z wątróbką pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniapuszka pomidorów kartonik przecieru pomidorowego puszka soczewicy(w oryginale cieciorki ale student daje co ma -kiedyś jadłam z kurczakiem i też było pycha) 11kulek mrożonego szpinaku łyżka masła świeże pieczywo ulubiony smak lodów Przyprawy sól pieprz zioła prowansalskie łyżka vegety bazylia sproszkowany czosnek Ilość zabrudzonych garów patelnia/garnek(proponuje duży wok lub garnek by nie brudzić dwóch naczyć) deska do krojenia(...)wody rozpuścić vegetę(lub pół kostki rosołowej). Dodać do naszego gara. 6. Wrzuć szpinak. Doprowadź do wrzenia. Dopraw porządnie 7. Przełóż zupę do misek. Posyp serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce lody na deser( Siaśka i Sylwia skapitulowały
U Fiolkidodatkiem szalotki, kaparów i koperku. Z odrobiną musztardy i soku z cytryny dla zaostrzenia smaku. Doprawiona solą, pieprzem oraz słodką, czerwoną papryką w proszku. Najlepiej smakuje na tostowanym pieczywie. Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 wędzona makrela 100 g twarogu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy 1 szalotka 1 łyżka odsączonych z zalewy kaparów(...)pokrojoną cebulkę i posiekany koperek. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą papryki w proszku. Rozdrabniamy i mieszamy widelcem. Przekładamy do mniejszej miseczki i posypujemy kaparami. Podajemy na świezym lub tostowanym pieczywie
cool and minty