Jeszcze kilka lat temu tylko nieliczni w Polsce słyszeli o pesto. Obecnie zielone pesto przygotowane z bazylii pozwala rozkoszować się w zapachu lata nawet w zimie. Klasyczne pesto przygotowywane jest ze świeżych liści bazylii, parmezanu i orzeszków piniowych . Oczywiście jako dodatek nie może zabraknąć prawdziwej oliwy z oliwek i czosnku . Zielone pesto może służyć jako dodatek do pieczywa, ale równie dobrze smakuje z makaronem . Tak naprawdę wystarczy nam pesto, makaron spaghetti i mamy gotowy obiad. Przepis n... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...