Są pyszne, pachnące, słodkie i długo świeże... Znalazłam je na blogu Pistachio ... i nie powiem nic więcej! musicie je po prostu upiec na weekendowe śniadanie! Bułeczki Ślimaczki kardamonowe z nadzieniem cynamonowym (Kanelbullar) ciasto: 25 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 80 g masła - rozpuszczonego i lekko wystudzonego 40 g drobnego cukru 400 g mąki pszennej 2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 łyżeczka soli 1 lekko ubite małe jajko nadzienie: 80 g miękkiego masła 80 g drobnego cuk... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)