pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:224/301)

Pieczarki nadziewane 145

kapelusza lekko solimy, a zewnętrzną stronę skrapiamy oliwą z oliwek. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Następnie również boczek oraz ogonki pieczarek kroimy w kostkę. Na suchej patelni podsmażamy boczek. Następnie, gdy tłuszcz się wytopi dodajemy do tego również pokrojoną cebulę oraz ogonki pieczarek. Całość podsmażamy przez kilka minut. Następnie dodajemy do tego przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy, podsmażamy przez(...)skórkę z cytryny, pomidora, mozzarellę oraz natkę pietruszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Następnie kapelusze pieczarek faszerujemy przygotowanymi składnikami. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy pieczarki przez około 25 minut. Przed podaniem kapelusze posypujemy posiekanym świeżym koperkiem. Artykuł Pieczarki nadziewane pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Proste szaszłyki z grilla 213

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
,,Pasztet z królika’’ 119

cebule • 3 jaja • bułka tarta • majeranek • sól • pieprz • ziele angielskie • liść laurowy • mielona czerwona słodka papryka • przyprawa do królika Sposób przygotowania przepisu: Porcjujemy królika i delikatnie obsypujemy go solą, boczek kroimy w duża kostkę. Do garnka wkładamy królika, dodajemy obrane marchewki, pietruszki, selera i pora, zalewamy wodą, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Doprawiamy do smaku solą, gotujemy(...)wystudzonej dodajemy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czerwoną papryką przyprawą do królika i majerankiem, następnie wszystko razem mieszamy. Pasztet przekładamy do wysmarowanych tłuszczem keksówek, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni. Kupuj części samochodowe i serwisuj samochody za przystępną cenę. Hurtownia motoryzacyjna Exspert Auto specjalizuje się w sprzedaży części zamiennych do samochodów osobowych i dostawczych

Podróż w kulinaria
Nowojorska kanapka a’la reuben 149

Wykorzystamy nasze rodzime ogórki kiszone. Zapewnią one naprawdę wspaniałe wrażenie kulinarne. Szykujcie podniebienia Możecie też sprawdzić inną moją kanapkę – podwójnego sznycelburgera . Również pychota! Wypróbujcie też kubańską kanapkę z boczkiem. Film   Składniki – nowojorska kanapka a’la reuben 400 g wędliny wołowej (pastrami) pół szklanki ogórków kiszonych (pokrojone w kostkę) 250 g sera tartego edamskiego 250 g sera(...)musztardę, keczup. Dodajemy przyprawy i sos worcestershire. Na koniec wrzucamy tarty ser. Całość dobrze mieszamy i wrzucamy do naczynia – u mnie są to kokilki. Kokilki, bądź całe szkło pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 200 st. Celsjusza. Gotowe! Powstały farsz możemy włożyć w bułkę lub podawać z krakersami. Możemy go też przechowywać do czterech dni w lodówce. Koszt

Kuchennyviral.pl
TARTA Z MIĘSEM MIELONYM (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu i laktozy) 254

temu podczas pieczenia spod ciasta wydostaje się para i nie powstają wybrzuszenia. Polecam docisnąć widelcem również brzegi ciasta. Wylepioną formę umieścić w lodówce na 20-30 minut. Schłodzone ciasto piec w temperaturze 180°C przez 15 minut do uzyskania złocistego koloru na brzegach. Mięso zmielić lub użyć gotowego. Następnie rozgrzać tłuszcz i podsmażyć na nim mięso z dodatkiem ulubionych przypraw(...)wypełnienie tarty to ogranicza Was tylko i wyłącznie Wasza wyobraźnia i makro U mnie w domu jeśli chodzi o tarty obiadowe hitem są uwielbiane przez wszystkich z mięsem mielonym, boczkiem i serem oraz szpinakowa Smacznego! — BTW całości: 870 g, 2554 kcal, B 96, T 208 g, W 56 g ( w tym 36 błonnik). W 100 g: 294 kcal

Ola la LCHF
Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III 179

pasztetu używane są jajka ze specjalnie założonego Zakładu Produkcji Jaj Konsumpcyjnych (takie przepisy). Pani Grażyna piecze również chleb i bułki do pasztetów Upieczone bułki kroi i suszy w stygnącym piecu. Za swoje wyroby firma otrzymała liczne nagrody na różnych konkursach i nie ma się co dziwić. Wyroby Dażynki są naprawdę bardzo smaczne. Można je nabyć w sklepach firmowych w Siemiatyczach(...)właścicielką jest pani Teresa Nazarczuk. Można tam, między innymi, zjeść dania regionalne.  Kiszkę ziemniaczaną, babkę ziemniaczaną,  zaguby (w cieście pierogowym farsz z surowych, tartych ziemniaków, podsmażonych z boczkiem i cebulką),  pierogi. Są to proste dania, których głównym składnikiem są ziemniaki. Brakuje może trochę warzyw, ale raz na jakiś czas warto wpaść i rozkoszować się, zapominając o kaloriach

królestwo garów
Pasztet z żurawiną 154

listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu  Majeranek Gałka muszkatołowa Jarzynka Olej do smażenia Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Do garnka przekładamy udka z kurczaka i boczek, dodajemy obraną marchewkę, pietruszkę, selera , pora, wrzucamy listek laurowy, ziela angielskie i pieprz . Zalewamy wodą, doprawiamy do smaku jarzynką, gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Cebulę obieramy, kroimy(...)doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową, dodajemy suszoną żurawinę , pasztet dokładnie wyrabiamy. Pasztet przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wstawiamy od piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 50 minut

Bajeczna Kuchnia
Kalafior w mięsie mielonym 190

Składniki: 1 kalafior 1,5 kg mięsa mielonego pieprz do smaku wegeta do smaku sól do smaku łyżeczka słodkiej papryki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej plastry szynki bądź boczku 10 dag startego żółtego sera Wykonanie: Kalafiora obrać i wymyć. W całości wsadzić go do gotującej się wody i gotować około 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć go z wody(...)oblepiamy go plastrami szynki. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego a po jego bokach układamy obrane i przyprawione w całości ziemniaczki. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 50 minut. Na około 10 minut przed końcem posypujemy całe danie startym żółtym serem

Krakowskie smaki Ani
Stromboli 160

ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki. Gdy boczek i cebula się podsmażą dodać je do fety i ogórków, wymieszać, do momentu, aż serek zacznie się rozpuszczać (boczek i ogórki zaczną się nim oblepiać).  Szybki sos czosnkowy: 1 łyżka majonezu  3 ząbki czosnku  2 łyżki jogurtu naturalnego  Wykonanie sosu: Majonez wymieszać z jogurtem oraz(...)wędliny, 3 łyżeczki farszu a całość przykryć plastrem żółtego sera. Całość zawinąć wzdłuż dłuższej części a boki ciasta podwinąć pod spód. Gotowe Stromboli ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z bułeczek posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać mielonym kminkiem oraz solą czosnkową. Zostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
BABKA ZIEMNIACZANA 169

mleka Składniki: 2,5 -3 kg ziemniaków 2 duże cebule 2 jajka 1 szkl mąki 2 szkl. mleka sól, pieprz do smaku śmietana 0,7 kg boczku surowego Wykonanie: Boczek kroimy w cienkie paseczki, smażymy.Ja skwareczki przysmażam bardzo mocno , na chrupko gdyż tak lubią u mnie dzieciaki. Można podsmażyc delikatniej.  Ziemniaki tarkuje, starkowujemy również cebule. Po skończeniu tarkowania(...)wbijam jajka,wsypuje mąkę.Doprawiam solą, pieprzem. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.  Gotową doprawioną masę wlewamy na duża blachę 24x35 i mniejszą keksówkę lub blache do babki z kominem. Pieczemy ok.godziny w temp 170st.   Upieczona babke kroimy na kawałki,na wierzch polewamy kwaśną smietaną 18. Jeśli ktoś nie lubi,może być bez śmietany. Podajemy ze szklanką mleka PS: Jeszcze

Z Majeczką w kuchni
Królik w sosie własnym 183

kawałek konserwowej papryki pół cebuli ząbek czosnku kawałek boczku kostka rosołowa lub bulion Przygotowanie: Korpus królika po czyszczeniu i opłukaniu otwieram, solę, pieprzę i smaruję musztardą. Ogórek, paprykę i boczek kroję w podłużne paski, cebulę w piórka a czosnek ścieram na tarce, wszystko to układam na króliku. Całość nakrywam płatami bocznymi królika i obwiązuję nitką. Na rozgrzane masło (może być(...)tylko na lepsze. Krojenie gotowego królika proponuję przekazać w męskie ręce z powodu jednej takiej kosteczki która się ciągnie przez całego królika ;). Sos. Przygotowuję z wywaru który pozostał po pieczeniu królika, zagęszczam przy użyciu mąki. Można go nieco rozjaśnić śmietaną - ale to wedle uznania

Mechanik w kuchni
Przepiórka z farszem z żurawiny i purée z zielonego groszku 151

mała, jest wyjątkowo smaczna! Swoje przepiórki upiekłem owinięte w portugalską suszoną szynkę presunto. Dzięki temu zabiegowi, zwanemu w kuchni zbrojeniem, mięso nie staje się suche. Zamiast szynki możecie wykorzystać boczek. Gotowe przepiórki podałem z purée z zielonego groszku. Składniki: 2 przepiórki 4 plastry suszonej szynki dwa plastry czerstwej bagietki garść żurawiny 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżka ziół(...)posiekany czosnek, zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu i wszystko wymieszać z oliwą. Gotowym farszem nadziać przepiórki, owinąć je plastrami szynki i obwiązać sznurkiem, by nie spadły w trakcie pieczenia. Piec 35 minut w przykrytym naczyniu żaroodpornym, w temperaturze 200 stopni Celsjusza. W tym czasie przygotować purée: zamrożony groszek zalać niewielką ilością wody, doprowadzić do wrzenia i ugotować do miękkości

W SMAK
Domowy pasztet. 132

kromki chleba   8 ziaren jałowca   8 ziaren ziela angielskiego   4 liście laurowe   sól, pieprz i gałka muszkatołowa Przygotowanie: Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą i dodajemy boczek, pietruszkę, marchewkę, ziele angielskie, jałowiec i liście laurowe oraz łyżkę soli. Zagotowujemy i na wolnym ogniu gotujemy ok. 1,5 godziny. Wyjmujemy z wywaru mięso i warzywa, studzimy. Następnie wątróbkę(...)koniec ubitą na sztywno pianę z białek. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem lub wysypanej bułką tartą i dokładnie uklepujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C. Pieczemy około 60 minut. Sttudzimy w keksówce, a następnie chłodzimy w lodówce

Symfonia smakowa
Pieczarki faszerowane 357

oliwą. Cebulę, boczek oraz odłożone ogonki grzybów kroimy w kostkę. Na suchej patelni podsmażamy boczek. Gdy wytopi się z niego tłuszcz dodajemy cebulę oraz posiekane ogonki (gdy tłuszczu z boczku jest za mało należy dodać trochę oleju lub oliwy). Podsmażamy przez około dwie minuty, dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. Z pomidora wykrawamy gniazda nasienne(...)cebuli dodajemy pomidora, mozzarellę, skórkę z cytryny oraz natkę pietruszki. Całość solidnie solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy. Farszem napełniamy kapelusze pieczarek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu posypujemy odrobiną natki. Post Pieczarki faszerowane pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serem 300

Szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na  domowe przyjęcie.  Wystarczy gotowe francuskie ciasto, kilka składników  które  zawsze znajdziemy

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania