Powidła z piekarnika

Powidła z piekarnika

Powidła z piekarnika

Przepis na : deser

Kiedy pierwszy raz zobaczyłam przepis na powidła z piekarnika, byłam nieco sceptyczna, ale też bardzo zaintrygowana. Kiedy go przetestowałam, okazało się, że to bajecznie prosty sposób na uniknięcie ochlapanych ścian, ciągłego mieszania w garze i sprawdzania czy aby na pewno śliwki się nie przypaliły. Pokochałam ten przepis i gwarantuję, że wam również przypadnie do gustu. Jakie śliwki najlepiej nadają się na powidła? Najlepszym materiałem na powidła są śliwki węgierki. Powinny być duże, zdrowe, soczyste i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu okolicepalnika.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

OkolicePalnikaOkolicePalnika

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, przetwory, tarta, kopytka, sosy, ogórki, ciasto, piernik, boczek, bożonarodzeniowe, maliny, bezglutenowe, desery, deser, ciasto ze śliwką, szybkie ciasto, pieczony boczek, bez pieczenia, ciasto z malinami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z okolicepalnika.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.