pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:174/301)

Przepisy na dania z grilla TOP10 238

Kofta kebab grillowany FIT 2. Patison grillowany 3. Ziemniaczki pieczone z cebulką i czosnkiem 4. Grillowane szaszłyki drobiowe w curry 5. Grillowane szaszłyki izraelskie z wołowiny, cukinii, pieczarek i pomidorów 6. Wiosenne szaszłyki z kurczaka 7. Szaszłyki drobiowe z winogronami 8. Wachlarzyki ziemniaczane z boczkiem 9. Kotlety z rusztu do hamburgerów 10. Gruszki pijaczki

Tradycyjna Kuchnia
Tarta ze szparagami, boczkiem i pastą z czosnku niedźwiedziego. 175

ponakłuwać widelcem, ale niezbyt mocno. Nałożyć na ciasto pokrojone szparagi i wystudzony boczek. Maślankę wymieszać z jajkami, dodać sól i pastę z czosnku niedźwiedziego (lub przeciśnięty przez praskę czosnek). Wymieszać bardzo dokładnie trzepaczką na jednolitą masę i przelać do formy na tartę. Na wierzchu ułożyć główki szparagów. Piec tartę przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Ziemniaki zapiekane z serem i boczkiem 194

zrobić otworu na wylot. Każdy ziemniak owinąć dwoma plasterkami boczku. Można boczek przyczepić wykałaczką o ile to konieczne. Do otworów nasypać trochę prażonej cebuli a następnie nałożyć starty ser. Tak przygotowane ziemniaki ustawić w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Piec ok 30 minut. Podawać gorące. Smacznego

Stare Gary
Rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem 905

ułożyłam ( można zobaczyć na filmiku jak ja to robię ). Na boczku rozłożyć równomiernie mięso mielone. Następnie poukładać paprykę konserwową ( czym mniejsze kawałki papryki, tym łatwiej roladę zwinąć ). Następnie na całości równomiernie wyłożyć ogórki z natką pietruszki. Zwinąć roladę. Roladę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z rolady zdjąć folię spożywczą. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez

W kuchni u Moniki
Kartoflanka z zacierkami 159

się nad zakupem - szczerze polecam! Niezastąpiony do gęstych zup, gulaszu i pieczeni. Potrzebna będzie też tarka z dużymi otworami do ścierania kluseczek do zupy. Kartoflanka z zacierkami źródło - Tradycyjna Kuchnia Kaszubska, Wiesława Niemiec 2 l . wody 1 kg ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 20 dag wędzonego boczku (wybrałam jak najchudszy) 1 cebula 1 liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego

Posadzone i zjedzone
,,Szparagi otulone boczkiem zatopione w serku rikotta’’ 119

chrupkości i świeżego smaku. Zblanszowane szparagi owijamy plastrem sera a następnie plastrem boczku i podsmażamy na patelni. W tym czasie sery mieszamy z jajkami, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Każdy arkusz ciasta filo smarujemy roztopionym masłem przy pomocy pędzla, żeby ciasto nie wyschło podczas pieczenia. Formę do pieczenia tarty smarujemy również roztopionym masłem. Arkusze z ciasta układamy

Podróż w kulinaria
Papryka faszerowana ziemniaczanym puree 120

dodatkiem masła, mleka i szczypty gałki muszkatołowej.  2. Cebulę smażymy, dodajemy boczek i kiełbasę. Smażymy do zarumienienia. Mieszamy z ziemniakami, 1/2 sera i całość chwilę smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Z papryki odcinamy kapelusze, wydrążamy gniazda nasienne. W środku smarujemy olejem. Napełniamy farszem, pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 stopni. 10 minut przed końcem pieczenia

Szefowa kuchni
Pieczona kapusta włoska 142

piecze białą kapustę . Postanowiłam skorzystać, tym bardziej, że został mi środek kapusty włoskiej po tym, jak wierzchnie jej liście zużyłam do przygotowania gołąbków z niskim indeksem glikemicznym . Mogłam z niej zrobić na przykład bigos , ale sprawdziłam jak smakuje pieczona kapusta w całości. I przyznam Wam szczerze. Inaczej niż sobie to wyobrażałam. Zaskakująco dobrze! Co więcej taki kawał kapusty pieczonej(...)masłem i delikatnie posolić. Złożyć z powrotem w główkę i zawinąć kulę w folię aluminiową. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza mniej więcej 1,5 do 2 godzin (jeśli macie większą kapustę, to pieczcie ją dłużej). Zapieczoną w folii główkę kapusty wyjąć z piekarnika, odwinąć i uważając, żeby się nie oparzyć, rozłożyć w naczyniu

Dietolog
Schab pieczony (w boczku i z nadzieniem śliwkowym) 244

Jeżeli miałabym wskazać, których dań w kuchni najbardziej się boję, bez wahania powiedziałabym, że wszelkich obiadowych mięsiw. Rolad wołowych, zrazów wieprzowych, karczków, szynek pieczonych w jednym kawałku i podawanych w tradycyjnym zawiesistym sosie. Kiedy zapraszam teściów na obiad, kombinuję tak, żeby było w miarę tradycyjnie, a zarazem smacznie. Najczęściej więc jest... kurczak. Udka kurczaka, piersi kurczaka albo pałki kurczaka(...)Boczek kroimy na plastry (mniej więcej o grubości 0,5 cm) i dokładnie obkładamy nimi roladę. Całość obwiązujemy sznurkiem. Sznurek przeciągamy pod roladą i obwiązujemy w dwie strony, a kończymy na środku i zawiązujemy w supeł. Jeżeli nadzienie wychodzi z któregoś końca, należy je delikatnie "dopchnąć" z powrotem. Roladę przekładamy do brytfanny i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze

bistro mama
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 263

mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ... Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata(...)kolorowych pomidorków - przepis z bloga Zapach apetytu Obiadowa sałatka z łososiem w roli głównej - Gabriela Skrzyńska z bloga Peanutbuttermonster Panzanella - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Sałatka z figami, boczkiem i sosem z gorgonzoli - Zuzia z bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Sałatka z fig z mozzarellą i bazylią - Monika K. z bloga Smaczne - Zdrowe Insalata di rucola e fichi

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczone pierożki z nietypowym farszem 87

inspiracji, a ostatnio uaktywniły moją wyobraźnię pieczone pierożki. To pyszny dodatek do zupki (np. ogórkowej) lub zastępcza wersja zwykłych pierogów. Polecam!!! Przygotowywanie pierożków najlepiej rozpocząć od zrobienia farszu, gdyż musi on ostygnąć zanim zaczniemy go kłaść na ciasto. Składniki na farsz: 120 g mrożonego pora lub 100 g surowego 150 g boczku krojonego w kostkę (można kupić gotowy(...)opakowaniu) 3 czubate łyżki kukurydzy 1 jajko 1 łyżka mąki Sól Pieprz czarny mielony 2 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Boczek podsmażyć na oleju rzepakowym (ok.5 – 7 min.) tak, aby się trochę zrumienił. Dodać por i kukurydzę. Smażyć ok. 5 minut. Zdjąć z ognia i doprawić pieprzem i solą. Następnie dodać rozkłócone jajko z mąką i dokładnie wymieszać. Odstawić do ostygnięcia

Przepisy Babci
Hot – dogi w trochę innej wersji 77

paskiem ciasta. Ułożyć na blaszce do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem lub mlekiem. Można też posypać sezamem. Piec 8-10 minut w 230 stopniach. Smacznego! Mimo, że do przepisu wykorzystuje się ciasto drożdżowe to samo przygotowanie dania nie zajmuje specjalnie dużo czasu. Do środka można dodać ulubione dodatki, takie jak ser czy chociażby boczek. Takie domowe hot-dogi podawane z sosem

Proste-przepisy.pl
Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek 177

właśnie w tej wersji smakuje najbardziej. Wbrew pozorom danie nie jest trudne do zrobienia, roladę przygotowuje się szybko, należy się jednak uzbroić w cierpliwość, gdyż mięso musi się piec w piekarniku około półtora godziny.   Składniki na roladę ze schabu z mięsem mielonym i pieczarkami (około 6 porcji obiadowych): 1,2 schabu 400 g mięso mielonego (dałam wołowe, wieprzowe(...)naczynia żaroodpornego. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut pod przykryciem, następnie jeszcze 15 minut bez przykrycia. Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek Zobacz inne przepisy na schab do obiadu: Kotlet schabowy z boczkiem i ogórkiem kiszonym – pyszne roladki wieprzowe Schabowe pod pierzynką z cebuli

e-PrzepisyKulinarne
Karkówka z grilla 81

Karkówka z grilla, przepis na grillowane mięso wieprzowe i super marynatę. Marynowana karkówka pieczona na grillu to pomysł nie tylko na grillowaną w plastrach wieprzowinę. To także znakomity obiad , mięso z rusztu czy grillowane kotlety. Dobra marynata to sukces pysznej karkówki z grilla. Większość marynat do mięsa na grilla to keczup, musztarda, czosnek i jakieś zioła. Tylko ile można(...)być grillowane na grillu węglowym, gazowym lub elektrycznym. A także pieczone w piekarniku, sprawdzi się również patelnia grillowa.   Marynata do karkówki Prosta marynata do mięsa, nie zawsze znaczy dobra marynata. Zestaw przypraw, ziół to kwintesencja całej grillowanej karkówki, a więc nie warto iść na skróty. Karkówka, boczek, szynka, kurczak każde z mięs może być zamarynowane w ten sposób

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania