pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:179/301)

Ziemniaki zapiekane z boczkiem, porem i fetą. 177

minutach dodać boczek i smażyć jeszcze kilka minut. Wystudzić.  Do boczku dodać pokrojoną w kostkę fetę oraz rozgniecione widelcem ziemniaki (chodzi o wydrążony wcześniej miąższ). Jeżeli widelec nie radzi sobie z ziemniakami, zetrzeć je na tarce. Przygotowany farsz doprawić pieprzem i nakładać do wydrążonych połówek ziemniaków. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym

zadanie-gotowanie
Polędwiczka w cieście francuskim 205

plastrach boczku, na górze wykładamy sos musztardowy i zawijamy w plasterki boczku. Następnie przekładamy ją na rozwinięty płat ciasta francuskiego i zwijamy tak, aby powstała rolada. Ciasto możemy ozdobnie naciąć u góry i wierzch smarujemy roztrzepanym żółtkiem jajka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez ok. 35-40 minut. Po upieczeniu odstawiamy polędwiczkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
76 przepisów na jesienne obiady 147

kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Pizza z boczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
Roladki z boczku z suszonymi śliwkami i morelami 140

lodówki na około 1 godzinę (nie obowiązkowo). Następnie na każdym plastrze boczku ułożyć po jednej śliwce i moreli, zwinąć w roladkę (w razie potrzeby spiąć wykałaczką) i ułożyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym. Całość zalać wodą i owcami, które uprzednio się moczyły. Przykryć folią aluminiową (niezbyt szczelnie). Piec ok 1 h w temperaturze 180-190 stopni. Pod koniec pieczenia zdjąć

Di gotuje
Smalec domowy, smalczyk 161

słoninę i dodaję pokrojony boczek, gdy ilość płynnego tłuszczu zaczyna zatapiać boczek dodaję cebulę, podzieloną na 4 części bez odciętego "ogonka" który będzie trzymał wszystkie piórka - tzw. "tulipan"co chwilę mieszając i rozbijając grudki. Smalczyk jest gotowy gdy pływająca cebula ma piękny złoty kolor. Garnek zdejmuję z pieca, usuwam cebulkę, doprawiam majerankiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  Wystudzony przelewam

Mechanik w kuchni
Weekendowe śniadanie, czyli zapiekane bułki z jajkiem 157

bułek odcinamy cieniutki wierzch i wydrążamy środek. Farsze mieszamy wraz z boczkiem i cebulką i nakładamy do środka, mocno dociskając. Na wierzch wbijamy jajko, delikatnie posypujemy solą i pieprzem oraz startym serem. Przygotowane bułki zapiekamy w nagrzanym do 170 st C piekarniku na ok 15 minut- długość pieczenia zależy od tego, jakie jajka lubimy najbardziej: lekko czy bardziej ścięte. Gotowe

Kuchnia w czekoladzie
Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem 98

już ostygną utłuc wraz z serem, następnie dodajemy uprażony boczek. Całość mieszamy doprawiając solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto francuskie ułożyć  do  prostokątnej formy.  Na tak przygotowany spód wlać farsz a następnie ułożyć szparagi. P Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (z termoobiegiem) i pieczemy 25-30 minut.  Smacznego

MarciochaKucharzy
Roladki z piersi kurczaka z fetą i papryką zawijane w boczku. 291

piersi i zwijam w roladki. Każdą roladkę dodatkowo owijam dwoma plastrami boczku. Końcówki spinam wykałaczkami. Naczynie żaroodporne smaruję przy pomocy pędzelka odrobiną oleju. Roladki przekładam do naczynia, łączeniem do dołu. Na koniec każdą roladkę smaruję delikatnie olejem również przy pomocy pędzelka. Roladki wkładam do lekko nagrzanego piekarnika, piekę bez przykrycia w 150 stopniach ( z termoobiegiem ) ok. 25-30 minut. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Paszteciki z wędzonym boczkiem i zielonym groszkiem 132

Składniki: 300 g wędzonego boczku 3 cebule 350 g mrożonego groszku 2 ząbki czosnku Ciasto na paszteciki   Tutaj Przygotowanie: Groszek zalać bulionem lub wodą i ugotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać pokrojoną też w kostkę cebulę, a na końcu ugotowany odcedzony groszek z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Farsz lekko zmiksowany układać na prostokąciki(...)Każdy pasztecik posmarować rozbełtanym jajkiem.              Piec w 170 st C przez ok 15 min.. Smacznego

Gaździnka warzy
Domowa Pizza Wiejska 423

Możemy również posypać drobno pokrojonym czosnkiem.  Następnie wykładamy pokrojoną szynkę, boczek, kiełbasę, plasterki ogórka konserwowego oraz cebulę pociętą w piórka. Wszystko posypujemy startym żółtym serem lub mozzarellą (jeżeli chcemy, aby składniki były lepiej widoczne na pizzy możemy najpierw wyłożyć ser, a dopiero na niego składniki). Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta

Słodka Strona
Terrina mięsna – przepis wg Ricka Steina 167

osuszyć i drobno pokroić. 5. Mieszamy cebulę z boczkiem, wątróbką i boczkiem wędzonym. Dodajemy zmiażdzony czosnek i przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy i przekładamy do lekko naoliwionej foremki i przykrywamy folią aluminiową. Całość wkładamy do większego naczynia/foremki i wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości foremki z mięsem. 6. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie odkrywamy folię

UgotujmyTo.pl
Męskie śniadanie pełne energii 178

wyłożyć nimi foremki do babeczek. Do pierwszej foremki wbić na boczek 2 jajka i posypać je odrobiną utartego żółtego sera. Do drugiej wlać 2 jajka dokładnie roztrzepane wraz ze śmietaną, solą, pieprzem i przyprawą "Bruschetta". Obie foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok.180 stopni i piec około 10 minut. Jajka powinny być ścięte, ale niezbyt wypieczone. kiełki umieściłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja. 135

plastry, drugi ziemniak w kostkę i usmażyć. Zupę podawać z plastrami boczku, kostkami ziemniaka ,posypaną krążkami pora. Zupa jest delikatna ,ale wyrazista . Topinambur Topinambur ma słodkawy, lekko orzechowy smak.  Francuzi przygotowują go na 20 sposobów. Można jeść na surowo, robić surówki, sałatki, zupy, zapiekanki, chipsy, frytki, gotować, piec, suszyć. Przed spożyciem należy bulwy dokładnie myć, ponieważ najlepiej gotować

Kulinarny karnet Christophera
Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 1 257

kiełbasę a’la chorizo. Świąteczną wędzoną szynkę z goździkami. Pieczoną karkówkę. Wszystkie potrzebne akcesoria i przyprawy można dostać w sklepie internetowym DobraKielbasa.pl DOMOWE KIEŁBASY I WĘDLINY, WIELKANOC 2014 – PRZYGOTOWANIA Szynka i karkówka od 2 dni leżą w solance. Mięso na kiełbasę zostało częściowo zmielone (tłuszcze: boczek, podgardle, słonina), częściowo posiekane (łopatka, karkówka), a teraz przechodzi smakiem przypraw

OstryKęs
Szparagowy zawrot glowy 161

maki i robimy zasmazke. Calosc rozprowadzamy mlekiem i dodajemy wczesniej podsmazony boczek z cebulka oraz szparagi. Dodajemy ser i mieszamy do chwili az sie stopi. Doprawiamy sola i pieprzem. Z babeczek sciagamy kapelusiki i napelniamy je przygotowanym sosem. Przykrywamy kapelusikiem i ukladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut. Podajemy

Przysmaki Karolki