pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:188/301)

Pasztet z królika 108

mięso z królika oraz boczek wkładamy do garnka. Dodajemy obrane warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, lekko solimy i wlewamy wody tylko tyle by przykryła całe mięso. Gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć wątróbkę. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Mięso z królika, boczek, wątróbkę, bułkę oraz warzywa przepościć przez maszynkę(...)pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą. Masę przełożyć do blaszki, wyrównać. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C  i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pasta z czerwonej fasoli z boczkiem 95

Lekko zrumienić. Fasolę odsączyć, dodać zrumieniony boczek, obrany ząbek czosnku i cząber. Zmiksować tak, aby były wyczuwalne małe kawałeczki fasoli. Następnie doprawić solą i pieprzem. Jeśli będzie za gęsta, dolać odrobinę wody lub zalewy, w której była fasola. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pasta z ciecierzycy z pieczona papryką → Pasta z soczewicy i suszonych pomidorów

Oryginalny smak
Jemy w Łodzi Food Fest - MOTYWY 108

dziwnego, czy kanapka z boczkiem, do tego włoskim, może być niesmaczna?! No way! Świetnie sprawdził się podpłomyk - delikatny i chrupiący jak diabli, dzięki czemu różnorodność tekstur zadowoli nawet najbardziej wybrednego niejadka. Dobrze dobrane dodatki, świetny majonez. Brawo!   Ale prawdziwą gwiazdą była według mnie propozycja z trasy kulinarnej # ElegancjaFrancja , czyli: 👉 Pieczona noga z kaczki, purée z dyni, karmelizowana dynia

Cooking Monster
Cukinia z mascarpone i szynką parmeńską 123

cukinie 6 plastrów szynki parmeńskiej (lub boczku) ok. 100 g mascarpone (1/2 opakowania) Sól  Pieprz czarny  Natka pietruszki Przygotowanie: Cukinię kroimy na pół i wydrążamy środek. Wydrążony środek kroimy w kosteczkę i mieszamy z mascarpone. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Przekładamy do cukinii. Zawijamy w szynkę parmeńską/boczek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Czarnawisienka
Przepis: Zapiekanka - obiad lub kolacja białkowa 233

układamy produkty np. marchew, pietruszka, seler, cebula, boczek, ser i delikatnie posypujemy solą i pieprzem. Układamy aż do wyczerpania się składników, na wierzchu musi być ser (warto posypać nawet podwójna warstwę, wtedy bedzie chrupiąca skórka). Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich śmietanę i przeciśnięty czosnek. Wszystko mieszamy i polewamy na naszą zapiekankę. Pieczemy w piekarniku przez 30 min. w temperaturze

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
bekon w czekoladzie 144

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: plasterki wędzonego bekonu, dobrej jakości czekolada deserowa pieprz cayenne wykonanie: Plasterki bekonu wysmażamy na tzw. chipsy lub pieczemy w piekarniku. Następnie przekładamy

Domowy Smak Jedzenia
Zupa krem z batatów i selera. 152

oliwą, posypujemy delikatnie solą, tymiankiem i rozmarynem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez około 20 min., aż będą miękkie. Przekładamy do garnka, dodajemy bulion i zagotowujemy. Miksujemy. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, Możemy podawać z grzankami. Myślę, że sprawdziły by się również chipsy z boczku :) Smacznego

Miksturownik
Karmel z whisky na cukrze kokosowym, czyli kolejny pomysł na jadalny prezent. 188

P rzedstawiałam już Wam czekoladowe trufle, a teraz kolej na Karmel! Nigdy nie był on moim ulubieńcem. Głównie dlatego, że idzie w boczki i ciężko zrobić

Fill The Bowl
Danie gospodarza 174

Wspaniałe danie samodzielne, na każdą porę dnia, pożywne, na ciepło może stanąć w szranki z każdym drugim daniem, bardzo, szybka, wygodna i pożywna wersja... Składniki: 4

kgwjanczewo
Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny. 159

szklanka kwaśnej śmietany 12 lub 18 % Wykonanie Boczek kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa, dodaję do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, łyżkę domowej wegety i śmietanę. Dokładnie mieszam najlepiej przy pomocy ręki jak na mielone. Całość przekładam do keksówki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Piekę w nagrzanym piekarniku około 1 godziny

Kuchnia z widokiem na ogród
Baba ziemniaczana z sosem 130

więcej dwóch łyżkach oleju-u mnie bez boczku. Dodajemy cebulę Wlewamy to wszystko do masy ziemniaczanej (z tłuszczem).Rozbijamy 2 jajka. Żółtka dodajemy do masy ziemniaczanej. A białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy do masy z ziemniaków i powoli mieszamy. Całość wlewamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia ,spryskujemy wierz olejem i do pieca w temp 180 do zarumienienia

w mojej kuchni
Ziemniaczki Zdzisia 184

ziemniaki z "mundurków" .    Boczek i cebulkę lekko podsmażamy na patelni i łączymy z kaszą. Nasz farsz przyprawiamy do smaku a ten musi być wyrazisty, więc pieprz i sól.    Doły ziemniaków ścinamy, aby się nie przewracały. Napełniamy naszą kaszą ze skwarkami.    Ustawiamy armię ziemniaków na blaszce z papierem do pieczenia,   smarujemy roztrzepanym jajkiem

Maminek kulinarny
Gęś po polsku w kapuście 161

naczynia z pokrywką, przełożyć warzywa z boczkiem, dodać obsmażone gęsie nogi, podlać odrobiną  wody i wstawić do piekarnika na 2 godziny, temp. 180 oC. Pod koniec gotowania, mąkę wymieszać ze śmietaną i połączyć z kapustą, doprawić do smaku. Kapustę wyłożyć na półmisek, na niej ułożyć upieczone gęsie nogi. Polać wytworzonym podczas pieczenia sosem. Gęsinę podać z  ziemniakami

Kulinarny karnet Christophera
Klops z jajkami 184

pietruszki tłuszcz do smażenia 3 plastry tłustego boczku Przygotowanie : Mięso doprawić ziołami, solą i dodać jajka oraz namoczoną wcześniej w mleku suchą bułkę ( odcisnąć ) Cebulę pokroić i przesmażyć, dodać do masy i wyrobić dokładnie całość Foremkę nasmarować tłuszczem i przełożyć wyrobioną masę, w środek włożyć ugotowane jajka, docisnąć tak by nie wystawały Piec w 190-180 * C przez około

Proste Potrawy
Pasztet z dodatkiem warzyw 167

piekłam ich już kilka rodzajów, koniecznie musi się znaleźć na świątecznym stole. Dzisiaj kolejny pasztet, jaki zrobiłam i kolejny jaki smakuje wyjątkowo. Do mojego pasztetu dodałam wszystko, co gotowało się z mięsem, czyli wszystkie warzywa, a nawet przyprawy, które znalazły się w maszynce podczas mielenia. To, co? Zaczynamy... Składniki: 500 g karczku 500 g tłustego surowego boczku 250 g wołowiny(...)Natomiast foremki/keksówki, jakie mamy w domu, należy wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Piekarnik włączyłam na 180 ° C i kiedy był już gorący, włożyłam do niego foremki i piekłam około 1 godzinę, do czasu kiedy wierzch się zarumienił. Trzeba sprawdzić patyczkiem. Po upieczeniu, pasztet wyjęłam z piekarnika i zostawiłam do całkowitego wystudzenia. Potem wstawiłam w foremkach do lodówki

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania