pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:188/301)

Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 164

miseczki. Do mięsa dodaję surowe jajko, ostudzony boczek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Ciasto rozwijam i kroję na 8 równych prostokątów. Na każdy z nich rozkładam farsz i zwijam w rulonik. Z wierzchu każdy pasztecik smaruję przy pomocy pędzelka mlekiem. Gotowe paszteciki przekładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 15 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Kaczka barbie z farszem i pieczonymi jabłkami 117

Wątróbkę, namoczoną  i odciśniętą bułkę oraz podduszony boczek przekręcić przez maszynkę, dodać jajka, przyprawy, masło i pokrojoną drobno pietruszkę. Wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziać kaczkę. Zaszyć grubą nicią, przełożyć do zakrywanego naczynia żaroodpornego i pozostawić w lodówce na kolejne 24 godziny. Po tym czasie kaczkę lekko posmarować oliwą i piec w piekarniku nastawionym na 160 stopni przez

Gosia gotuje
Cebularze 299

cebule i podsmażam na oleju, można dodać kawałki boczku lub startą marchewkę, sól i pieprz i duszę pod przykryciem. Tak naprawdę mozna zrobić nadzienie bez mięsa albo z dodatkiem innych warzyw. Formowanie: wyrośnięte ciasto dzielę na 4 części. Z każdej formuję kulkę i roplaszczam ręką, można walkiem. Układam na folii do pieczenia i znów ciasto nakrywam i zostawiam do podrośnięcia

prawdziwe jedzenie
Babka ziemniaczana 284

chrupkości, cebulę pokroić w kostkę i również obsmażyć. Boczek z cebulą dodać do startych ziemniaków, zbełtać jajka, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Brytfankę obsmarować olejem i wlać ciasto, na wierzch wlać 2 łyżki oleju i rozprowadzić równomiernie - ciasto wtedy nie jest suche. Piec w temperaturze 200 C przez

Niezły Młynek
Roladki ze szpinakiem 154

Przygotować farsz; pokrojoną cebulę i czosnek oraz boczek przesmażyć na tłuszczu, dodać rozmrożony szpinak- wymieszać, smażyć do połączenia składników Doprawić gałką, solą i żółtym serem- wymieszać i przestudzić Ciasto rozwałkować cienko, rozsmarować na nim przygotowany farsz, zwinąć w roladę, pokroić skośnie na około 5 cm Każdą roladkę posmarować białkiem i piec do zarumienienia  przez około 30 min. w temp

Proste Potrawy
W jakie przepisy klikamy najczęściej? 172

tłustego, co na pewno odłoży się w boczkach. :) Nie znaczy to, że od razu muszę jechać do McDonaldsa, oto moja propozycja domowych przepysznych hamburgerów. 6 1630 wejść  Ciasto 3 bit   To ciasto pojawiło się już na blogach tysiąc razy ale skoro ja również zrobiłam - dlaczego się nie pochwalić. Nie lubię piec, ani robić ciast z przepisu, cukiernictwo wymaga

Brzuszki Łakomczuszki
Gruszki z patelni z rozmarynem z kruszonką 164

boczku czy bekonu można pominąć w wieczór wigilijny gdy nie jemy mięsa, a aromat wędzonki można uzyskać dzięki kropli płynnego dymu (liquide smoke) . Takie gruszki można podać też w kolejne dni świąteczne już z chrupiącymi kawałeczkami wędzonej kiełbasy czy bekonu, bo one po prostu idealnie łączą się z takimi gruszkami i dla mnie są niezastąpione. Gruszka z rozmarynem pieczona(...)swojej kuchni. SKŁADNIKI na 4 porcje: 4 gruszki Conference (mogą być połówki z puszki jeśli są twarde) 1 gałązka rozmarynu lub 1 łyżeczka suszonego kawałek ulubionej podwędzanej kiełbasy, chudego boczku lub bekonu szczypta cynamonu szczypta pieprzu 2-3 krople ostrego sosu chili 1 łyżeczka ciemnego octu balsamicznego 1 łyżka masła lub oleju Wykonanie: Gruszki obrać i przekroić na pół. Jeśli

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 107

znaleźć więcej w karmie dla kotów! Najlepiej więc przyrządzić sobie swój własny pasztet, według osobistych preferencji. Pasztety robimy zawsze z gotowanego, mielonego mięsa z dodatkami typu wątróbka, boczek, słonina, grzyby, warzywa, suszone owoce i orzechy. Mój dzisiejszy pasztet jest z kurczaka z warzywami i suszonymi grzybami. Składniki: • 1 kurczak • 2 marchewki • 2 pietruszki(...)gałką muszkatołową. • Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką. Z tej porcji wychodzą dwa pasztety. • Piec 30 minut w twmperaturze 200 st.C

To co kocham
Sałatka z kurczakiem i batatami 56

świeżym szpinakiem lub po prostu sałatą rzymską. Do sałatki musicie wcześniej upiec kurczaka oraz bataty, ale możecie to zrobić za jednym zamachem, w piekarniku z termoobiegiem. Mięso oraz warzywa pieką się taką w takiej samej temperaturze. Sałatkę z kurczakiem i batatami polecam serwować z sosem balsamico lub sosem winegret. Smakuje najlepiej na świeżo, kiedy kurczak, bataty i jajka są jeszcze(...)ciepłe. Smacznego! Zobaczcie też: Sałatka z grillowanymi warzywami i serem halloumi Surówka ze świeżego ogórka z dymką i sezamem Sałatka z makaronem orzo i kurczakiem Sałatka z jajkiem i boczkiem Przepis na sałatkę z kurczakiem i batatami Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki jeden duży batat 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta papryki ostrej lub chili pojedyncza

Kuchnia Bazylii
Boeuf Bourguignon - Wołowina w czerwonym winie wg Julii Child 105

minut + czas pieczenia. Danie jest cudowne w smaku, rozpływa się w ustach i na nowo pozwala odkryć smak wołowiny. Julia Child to moja mentorka w gotowaniu i dla mnie będzie wiecznie żywa, dzięki temu, że nadal jej programy można zobaczyć na youtubie. Składniki: 0,60 kg wołowiny (ładnego, chudego kawałka) 0,15 kg surowego boczku 1 duża marchew 1 cebula(...)zamiast przykrywki owinęłam górę folią aluminiową. Wyszło pysznie. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy, dodajemy pokrojony w kostkę boczek i podsmażamy go na złoto z każdej strony. Wrzucamy boczek (bez tłuszczu) do garnka. Patelnię rozgrzewamy jeszcze bardziej, żeby tłuszcz prawie zaczął dymić. Wołowinę tniemy na duże kawałki (około 5cm), osuszamy każdy z nich ręcznikiem papierowym (uwaga! Eko ręczniki się przyklejają

Gotowanie i blogowanie
Roladki z piersi kurczaka – potrójnie mięsne 186

Sami przyznajcie – pierś z kurczaka ciężko czasami upiec „w punkt”. Kiedy szykuję je w całości, najczęściej korzystam ze znanego Wam już przepisu , w którym mięso pieczone

Karo in the Kitchen
Pieczone pierożki z wytrawnym farszem 320

Uwielbiam pieczone pierożki, zresztą podobnie jak takie tradycyjne. Może dlatego, że można zrobić mnóstwo kombinacji smakowych. Dziś konkursowa - farsz z dodatkiem serka Almette. Na mój przepis można głosować TU . Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)szklanką wycinać kółka. Farsz: Boczek, cebulę i pomidorki pokroić w kostkę. Podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę pietruszki i odstawić do ostygnięcia. Do farszu dodać serek Almette i dobrze wymieszać. Tak przygotowany farsz nakładać łyżeczką na ciasto i zlepiać jego brzegi kształtując pierogi.  Gotowe pierogi układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy posmarować rozkłóconym jajkiem

Pasja Smaku
Prosta zapiekanka makaronowa 751

piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20 minut. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Polecamy sprawdzić również nasze inne przepisy na pyszne zapiekanki obiadowe : zapiekanka makaronowa z pieczarkami i serem mozzarella , zapiekanka obiadowa z tortellini i pieczarkami , zapiekanka a’la hamburger , zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą , zapiekanka ziemniaczana z boczkiem , zapiekanka naleśnikowa , chipsowa zapiekanka , zapiekanka ryżowa z mięsem mielonym

Alle Dobre!
FISHBURGER 112

posypać sezamem lub czarnuszką wymieszaną z solą. Piec z funkcją pary około 15 minut (do zrumienienia) w temperaturze 190st. Gdy nie posiadamy takiej funkcji na dnie umieścić naczynie żaroodporne, wypełnione wodą. KOTLETY RYBNE 70 dag ryby (u mnie szczupak) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku szczypiorek 2 jajka kawałeczek słoninki lub boczku 1 czerstwa kajzerka sól, pieprz, mąka do panierowania

Pieguskowa Kuchnia
Udka kurczaka faszerowane kaszą gryczaną 239

praskę, smażyć aż cebula się zeszkli. Do boczku z cebulą dodać kaszę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Udka faszerować farszem a następnie spiąć wykałaczkami. Udka ułożyć spiętą stroną do dołu w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, posypać oregano, bazylią i papryką. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C. Piec pod przykryciem przez 40 minut a następnie

Mama Gotuje