pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:178/301)

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i boczkiem 93

ciasta francuskiego ? Polecam! Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i boczkiem - składniki:  (około 16 sztuk) 1 płat ciasta francuskiego około 8 plastrów żółtego sera około 8 plastrów wędzonego boczku (może być surowy lub parzony) Dodatkowo: 1 jajko sól, pieprz ulubione przyprawy Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i boczkiem - przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć i dokładnie posmarować jajkiem uprzednio roztrzepanym(...)przyprawami. Na środku wzdłuż ułożyć plastry sera i następnie boczek - dłuższe krawędzie ciasta powinny być puste. Następnie całość należy ściśle zwinąć zaczynając od pustego dłuższego boku. Roladkę ponownie posmarować jajkiem i pokroić w 2 cm krążki. Ślimaczki z odstępami przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w 190-200 stopniach

Di gotuje
Zapiekany brokuł z mięsem mielonym 87

Tak przyrządzony zapiekany brokuł może być zarówno dodatkiem do obiadu, jak i daniem głównym. Brokuł jest podwójnie otoczony – najpierw mięsem mielonym , później plastrami wędzonego boczku

niecodziennikpary
Szparagi zapiekane z bekonem 62

bekonu. Tak przygotowane szparagi wyłożyłam na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia. Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut. Przekąska przepyszna! Nie użyłam do niej ani grama soli, wystarczyła ta z bekonu. Bekon i szparagi tworzą naprawdę świetną kompanię. Polecam. Notatki: * zamiast bekonu można użyć boczku wędzonego bądź surowego bardzo cienko pokrojonego Smacznego! Lidka Artykuł Szparagi zapiekane

Pieprzyć z Fantazją
Medaliony z polędwicy z dynią w sosie grzybowym 84

marynacie na godzinę albo dłużej. Każdy kawałek mięsa owijam plastrami boczku. Dynię razem ze skórą kroję w małą kostkę. Dynię posypuję solą, pieprzem, dodaję dwie łyżki oliwy, zioła. Układam na wierzchu każdego medalionu. Przekładam do naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni wstawiam naczynie. Piekę około 20-25 minut. Sos: Cebulę drobno kroję, przesmażam na oleju. Grzyby myję

wesoła kuchnia
Letnie obiady – szybkie, pyszne i niedrogie! 158

KURCZAK PIECZONY Z WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Marynowane w jogurcie i pieczone z warzywami soczyste udka z kurczaka. Pyszny i prosty obiad z piekarnika. MŁODA KAPUSTA PO WĘGIERSKU PRZEPIS TUTAJ Smaczne danie jednogarnkowe przypominające leczo. Potrawa obfituje w warzywa oraz zawiera mięsny dodatek w postaci kiełbasy i boczku. Danie podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem. INDYK Z RYŻEM

Blog z Apetytem
Grillowana pierś z kurczaka 236

Grillowana pierś z kurczaka to bardzo zdrowa propozycja na obiad. Odpowiednio doprawiona stanie się wyjątkowym daniem. Możecie podać ją z ziemniakami z wody, albo z wersją

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony bakłażan 117

moje ręce wpadł pewien „gotowiec”, a mianowicie polędwiczki wieprzowe zawijane w boczek z dodatkiem rozmarynu. Znacie mój stosunek do gotowych potraw, ale tutaj nic nie wzbudziło moich podejrzeń. Żadnej marynaty, „wcierki ziołowej” i innych kamuflaży nieświeżości. Po prostu całkiem przyjemny „pomysł na”. Do tego wykombinowałam sobie przepyszny pieczony bakłażan, na który przepis podaję poniżej. Wyszedł mi z tego wszystkiego

Kate's Kitchen
Biała kiełbasa w boczku 130

odparują. Każdą kiełbaskę nacinamy wzdłuż, nadziewamy pieczarkami i owijamy 2 plastrami boczku. Spinamy końce wykałaczką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy posiekanymi w talarki cebulami i przykrywamy folią spożywczą, matową stroną na zewnątrz. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160⁰C na 45 minut, po czym odkrywamy całkowicie i pieczemy jeszcze 15 minut na grzałce górnej z funkcją grilla. Podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
Grillowane roladki z kurczaka 230

piersi kurczaka lub z odfiletowanych udek. Wybrałam udka. Chociaż udka pieką się dłużej to jednak ryzyko, że mięso będzie wysuszone jest małe. Dlatego częściej sięgam po udka niż piersi z kurczaka. Grillowane roladki Składniki: 16 roladek 800 g udek z kurczaka, bez kości 250 g wędzonego boczku w plastrach Marynata 4 czubate łyżki sosu romesco 50 ml oliwy z oliwek

codojedzenia
TRADYCYJNE GOLABKI Z PILZNA 137

ruloniki. Krok 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, kładziemy kilka plasterków boczku, układamy niewykorzystane liście kapusty, a na to ciasno gołąbki - wrzucamy kilka ziaren pierzu i ziela, listek laurowy, ziarna kminku, trochę soli i bulionu (drobiowego lub jarzynowego). Całość przykrywamy i wkładamy na 2 godziny do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach.  Krok 5. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem - pomidorowym

Moja Książka Kucharska
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą . 143

lekko dociskając do siebie. Zawinąć kawałki kurczaka w plastry szynki lub boczku tak, żeby całe nacięcie było przykryte. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na blaszkę lub inne naczynie żaroodporne wlać 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, położyć na nim mięso, polać resztą oleju i wstawić do piekarnika. Piec około 25 minut. Podawać z ziemniaczkami i surówką, pokrojone w poprzek

Moja Mama Gotuje
Albertino – dlaczego mi to zrobiłaś? 105

trzeba przyznać, że smak mięsa ładnie komponował się z jabłkowym zabaione. Pieczony por – uwielbiam pory w każdej postaci, ale podpieczenie i zaserwowanie zbyt grubego plastra sprawia, że robi się on średnio jadalny. Trudny do po krojenia i włóknisty. Do tego miało być coś w stylu chipsa z boczku. Było. Wysuszone na wiór, twarde jak kamień, zdecydowanie za grube coś

Kate's Kitchen
Ziemniaki zapiekane z boczkiem, porem i fetą. 182

minutach dodać boczek i smażyć jeszcze kilka minut. Wystudzić.  Do boczku dodać pokrojoną w kostkę fetę oraz rozgniecione widelcem ziemniaki (chodzi o wydrążony wcześniej miąższ). Jeżeli widelec nie radzi sobie z ziemniakami, zetrzeć je na tarce. Przygotowany farsz doprawić pieprzem i nakładać do wydrążonych połówek ziemniaków. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym

zadanie-gotowanie
Polędwiczka w cieście francuskim 215

plastrach boczku, na górze wykładamy sos musztardowy i zawijamy w plasterki boczku. Następnie przekładamy ją na rozwinięty płat ciasta francuskiego i zwijamy tak, aby powstała rolada. Ciasto możemy ozdobnie naciąć u góry i wierzch smarujemy roztrzepanym żółtkiem jajka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez ok. 35-40 minut. Po upieczeniu odstawiamy polędwiczkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
76 przepisów na jesienne obiady 147

kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Pizza z boczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
Roladki z boczku z suszonymi śliwkami i morelami 147

lodówki na około 1 godzinę (nie obowiązkowo). Następnie na każdym plastrze boczku ułożyć po jednej śliwce i moreli, zwinąć w roladkę (w razie potrzeby spiąć wykałaczką) i ułożyć na blasze lub naczyniu żaroodpornym. Całość zalać wodą i owcami, które uprzednio się moczyły. Przykryć folią aluminiową (niezbyt szczelnie). Piec ok 1 h w temperaturze 180-190 stopni. Pod koniec pieczenia zdjąć

Di gotuje
Smalec domowy, smalczyk 165

słoninę i dodaję pokrojony boczek, gdy ilość płynnego tłuszczu zaczyna zatapiać boczek dodaję cebulę, podzieloną na 4 części bez odciętego "ogonka" który będzie trzymał wszystkie piórka - tzw. "tulipan"co chwilę mieszając i rozbijając grudki. Smalczyk jest gotowy gdy pływająca cebula ma piękny złoty kolor. Garnek zdejmuję z pieca, usuwam cebulkę, doprawiam majerankiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  Wystudzony przelewam

Mechanik w kuchni
Weekendowe śniadanie, czyli zapiekane bułki z jajkiem 162

bułek odcinamy cieniutki wierzch i wydrążamy środek. Farsze mieszamy wraz z boczkiem i cebulką i nakładamy do środka, mocno dociskając. Na wierzch wbijamy jajko, delikatnie posypujemy solą i pieprzem oraz startym serem. Przygotowane bułki zapiekamy w nagrzanym do 170 st C piekarniku na ok 15 minut- długość pieczenia zależy od tego, jakie jajka lubimy najbardziej: lekko czy bardziej ścięte. Gotowe

Kuchnia w czekoladzie
Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem 104

już ostygną utłuc wraz z serem, następnie dodajemy uprażony boczek. Całość mieszamy doprawiając solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto francuskie ułożyć  do  prostokątnej formy.  Na tak przygotowany spód wlać farsz a następnie ułożyć szparagi. P Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (z termoobiegiem) i pieczemy 25-30 minut.  Smacznego

MarciochaKucharzy
Roladki z piersi kurczaka z fetą i papryką zawijane w boczku. 300

piersi i zwijam w roladki. Każdą roladkę dodatkowo owijam dwoma plastrami boczku. Końcówki spinam wykałaczkami. Naczynie żaroodporne smaruję przy pomocy pędzelka odrobiną oleju. Roladki przekładam do naczynia, łączeniem do dołu. Na koniec każdą roladkę smaruję delikatnie olejem również przy pomocy pędzelka. Roladki wkładam do lekko nagrzanego piekarnika, piekę bez przykrycia w 150 stopniach ( z termoobiegiem ) ok. 25-30 minut. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Paszteciki z wędzonym boczkiem i zielonym groszkiem 138

Składniki: 300 g wędzonego boczku 3 cebule 350 g mrożonego groszku 2 ząbki czosnku Ciasto na paszteciki   Tutaj Przygotowanie: Groszek zalać bulionem lub wodą i ugotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać pokrojoną też w kostkę cebulę, a na końcu ugotowany odcedzony groszek z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.  Farsz lekko zmiksowany układać na prostokąciki(...)Każdy pasztecik posmarować rozbełtanym jajkiem.              Piec w 170 st C przez ok 15 min.. Smacznego

Gaździnka warzy
Domowa Pizza Wiejska 428

Możemy również posypać drobno pokrojonym czosnkiem.  Następnie wykładamy pokrojoną szynkę, boczek, kiełbasę, plasterki ogórka konserwowego oraz cebulę pociętą w piórka. Wszystko posypujemy startym żółtym serem lub mozzarellą (jeżeli chcemy, aby składniki były lepiej widoczne na pizzy możemy najpierw wyłożyć ser, a dopiero na niego składniki). Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta

Słodka Strona
Terrina mięsna – przepis wg Ricka Steina 176

osuszyć i drobno pokroić. 5. Mieszamy cebulę z boczkiem, wątróbką i boczkiem wędzonym. Dodajemy zmiażdzony czosnek i przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy i przekładamy do lekko naoliwionej foremki i przykrywamy folią aluminiową. Całość wkładamy do większego naczynia/foremki i wlewamy gorącą wodę do połowy wysokości foremki z mięsem. 6. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie odkrywamy folię

UgotujmyTo.pl
Męskie śniadanie pełne energii 182

wyłożyć nimi foremki do babeczek. Do pierwszej foremki wbić na boczek 2 jajka i posypać je odrobiną utartego żółtego sera. Do drugiej wlać 2 jajka dokładnie roztrzepane wraz ze śmietaną, solą, pieprzem i przyprawą "Bruschetta". Obie foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok.180 stopni i piec około 10 minut. Jajka powinny być ścięte, ale niezbyt wypieczone. kiełki umieściłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Na zimno i na gorąco Francja-Szwecja. 138

plastry, drugi ziemniak w kostkę i usmażyć. Zupę podawać z plastrami boczku, kostkami ziemniaka ,posypaną krążkami pora. Zupa jest delikatna ,ale wyrazista . Topinambur Topinambur ma słodkawy, lekko orzechowy smak.  Francuzi przygotowują go na 20 sposobów. Można jeść na surowo, robić surówki, sałatki, zupy, zapiekanki, chipsy, frytki, gotować, piec, suszyć. Przed spożyciem należy bulwy dokładnie myć, ponieważ najlepiej gotować

Kulinarny karnet Christophera
Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 1 268

kiełbasę a’la chorizo. Świąteczną wędzoną szynkę z goździkami. Pieczoną karkówkę. Wszystkie potrzebne akcesoria i przyprawy można dostać w sklepie internetowym DobraKielbasa.pl DOMOWE KIEŁBASY I WĘDLINY, WIELKANOC 2014 – PRZYGOTOWANIA Szynka i karkówka od 2 dni leżą w solance. Mięso na kiełbasę zostało częściowo zmielone (tłuszcze: boczek, podgardle, słonina), częściowo posiekane (łopatka, karkówka), a teraz przechodzi smakiem przypraw

OstryKęs
Szparagowy zawrot glowy 164

maki i robimy zasmazke. Calosc rozprowadzamy mlekiem i dodajemy wczesniej podsmazony boczek z cebulka oraz szparagi. Dodajemy ser i mieszamy do chwili az sie stopi. Doprawiamy sola i pieprzem. Z babeczek sciagamy kapelusiki i napelniamy je przygotowanym sosem. Przykrywamy kapelusikiem i ukladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut. Podajemy

Przysmaki Karolki
Wegański boczek z kokosa – posypka 164

kokosa możemy przygotować sobie wcześniej i przechowywać szczelnie zamkniętą do miesiąca. Używamy jej mało – jest baaardzo sycąca. A może macie własne pomysły do jakiego dania jej użyć? Wegański boczek z kokosa (kokosowy bekon) – posypka: 1 szklanka płatków kokosowych (kokosowych chipsów – wiórki się nie nadają) 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 10 – 15 minut w 180ºC, co 3-5 minut mieszając. Gdy małe kawałki zaczną się stawać czarne na brzegach – musimy je wyjąć – łatwo je przypalić, więc koniecznie trzeba je obserwować! Po upieczeniu można je od razu zjeść lub wystudzić i szczelnie zamknąć w pojemniku. Post Wegański boczek z kokosa – posypka

Poezja smaku
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 propozycji na Sylwestra! 1017

różnorodne przepisy, ponieważ każdy z nas przecież lubi co innego. Mam nadzieję, że odnajdziecie w tym zbiorze coś dla Was. Przekąski, małe dania Pieczarkowe poduszeczki do kubka czerwonego barszczu Pieczone talarki ziemniaczków i grzybki w lekko pikantnej wersji Pieczarki zatapiane w chrupiącej i delikatnie czosnkowej panierce Chrupiąca przekąska sylwestrowa ze śledzikiem Grzybowe crostini w pikantnej wersji Pikantne ziemniaczki(...)faszerowane pieczarkami Ziołowy dip serowy (light) z orkiszowo-słonecznikowymi chrupakami Jaja faszerowane pastą z sardynek Tosty z patelni w ziarenkowo-ziołowej odsłonie z serem i szynką Zapiekanka chlebowa z boczkiem Zapiekane bułeczki z arabską nutą i wędzonym kurczakiem Zapiekanki z warzywami Zapiekana bagietka nadziana serem śródziemnomorskim z suszonymi pomidorami Ziołowo sos + szybka sałatka z serem i oliwkami Zapiekanki na bagietkach

Słodkie okruszki
Szynka, miodowo-musztardowa z czosnkiem niedżwiedzim 152

suszonego koperku ( lub świeżego , posiekanego ) 100 ml śmietanki 30 % ( wiem bomba , ale tego smaku ,nie da żadna chuda -niestety ) pieprz do smaku łyżeczka mąki do zagęszczenia Dodatkowo : woreczek do pieczenia Szynkę oczyszczamy , szczególnie skórę – bardzo dokładnie , żeby nie miała żadnych włosków ( szynka bywa włochata , jak broda Rumcajsa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley(...)dłońmi , dokładnie w całe ( wierzch , spód , boczki .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) . Wkładamy do michy , metalowej lub szklanej ( w plastiku może się zepsuć ) i odstawiamy na dwa dni do lodówki . Po tym czasie wyjmujemy i wkładamy do woreczka, do pieczenia , wlewając całą zalewę , która zebrała się

Ogrodnik w podróży
Zdrowa dieta słoikowa 124

danie kuchni amerykańskiej, kolorowy zestaw warzyw i mięs o różnych smakach i teksturze: od chrupiącej sałaty i wysmażonego (wypieczonego) boczku, po kremowe awokado i delikatne jajko. Do tego prosty sos na bazie jogurtu. W wersji fit – zrób sałatkę bez boczku. Zobacz przepis Wtorek: Sałatka z kozim serem i granatem Niezwykle prosta sałatka, która świetnie sprawdza się w roli lekkiego(...)dresing zawiera sporo akcentów azjatyckich. Wyrazisty, lekko pikantny nadanie charakteru nieco mdłej cukini i marchewce. Zobacz przepis Czwartek: Tajska sałatka z krewetkami w sosie z awokado Krewetki, makaron ryżowy, pieczone warzywa – tylko ta trójca wystarczyłaby, żeby stworzyć dobrą sałatkę. W tym daniu jest coś jeszcze – aromatyczny, zielony sos, zrobiony na bazie awokado, orzechów i kolendry, który nadaje całości delikatnego

Niedzielny kucharz
Rozgrzewająca grochówka z imbirem 132

Na zimowe dni polecamy porcję pożywnej, smacznej rozgrzewającej zupy Skład niki: 20 dag grochu łuskanego 1 kość schabowa pasek wędzonego boczku łyżka masła 3 średnie ziemniaki

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania