Jajka „carbonara”

Jajka „carbonara”

Jajka „carbonara”

Jajka carbonara to kolejna propozycja na śniadanie wielkanocne. Danie bardzo szybkie do przygotowania, mało pracochłonne ale dość efektowne. Ponieważ masy jajecznej zostało więcej niż miałam skorupek, upiekłam również dwie mini tarty. Jeżeli nie chce Wam się bawić w delikatne rozbijanie skorupek ta wersja również prezentuje się dość dobrze. Jajka carbonara 6 jajek 5 dag wędzonego boczku 2 łyżki posiekanych szalotek po 1 łyżce posiekanego szczypiorku, koperku i rzeżuchy 2 łyżki startego parmezanu 5 łyżek śmietany 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieguskowa Kuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

piegusekpiegusek

Znajdziesz tu przepisy, które z łatwością można przygotować w każdej kuchni. Miło mi będzie jeżeli ugotujesz coś z mojego przepisu. Podziel się ze mną informacją - sprawisz mi ogromną przyjemność. Witaj w Pieguskowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, tarta, śniadania, jajka na święta, zakąski, wielkanoc, przystawki, szybkie śniadanie, pieczony boczek

Inne przepisy z Pieguskowa Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.