Szparagi zapiekane z bekonem

Szparagi zapiekane z bekonem

Szparagi zapiekane z bekonem

Cześć! Bardzo smaczny i szybki sposób na przekąskę. W sezonie szparagowym warto taką zrobić. Dla gości, dla nas samych w sam raz „coś na ząb”. W domu byli zachwyceni. Składniki: * kilka sztuk szparagów * tyle samo plastrów bekonu co szparagów Szparagów nie obierałam ze skórki, tylko odcięłam twarde końcówki. Umyłam i owinęłam każdy z osobna plastrem bekonu. Tak przygotowane szparagi wyłożyłam na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia. Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut. Pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Autor

pieprzyczfantazjapieprzyczfantazja

Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, przekąski, przekąska, boczek, pieczony boczek

Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.