Cześć! Bardzo smaczny i szybki sposób na przekąskę. W sezonie szparagowym warto taką zrobić. Dla gości, dla nas samych w sam raz „coś na ząb”. W domu byli zachwyceni. Składniki: * kilka sztuk szparagów * tyle samo plastrów bekonu co szparagów Szparagów nie obierałam ze skórki, tylko odcięłam twarde końcówki. Umyłam i owinęłam każdy z osobna plastrem bekonu. Tak przygotowane szparagi wyłożyłam na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia. Piekłam w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut. Pr... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.