Szparagowy zawrot glowy

Szparagowy zawrot glowy

Szparagowy zawrot glowy

Dzis znow beda szparagi. Korzystam z okazji i tej krotkiej chwili kiedy mozna sie nimi cieszyc. Strasznie zaluje, ze sezon tak szybko sie konczy. Czasu na gotowanie tez nie mam zbyt wiele, pociesza mnie jednak fakt, ze szparagi sa dosc szybkie w przygotowaniu. Gdy jednak moge sobie pozwolic by spedzic w kuchni troche wiecej niz tylko kilka minut, robie szparagi w bardzie czasochlonnych kombinacjach. Ostatnio zapiekalam je na grzankach, a dzis napelnilam nimi babeczki vol-au-vent. Vol-au-vent ze szparagamiskladniki: 6... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Autor

PrzysmakiKarolkiPrzysmakiKarolki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, boczek, sosy, mąka, mak, cebula, pieczenie, babeczki, francuskie, tarta, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, warzywa, tarta ser, ciasto, boczek w sosie, pieczony boczek, szybki ciasto, szybkie ciasto, bez pieczenia, szybka tarta, ciasto z makiem, ciasto z bezami, warzywa na patelnie, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Przysmaki Karolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
desperate, 17 maja 2011 18:25:38

Dobra rzecz na kolacje. Ładnie wyglądają.

Małgosia.dz, 17 maja 2011 19:39:39

Karolko, nic tylko gości zapraszać! :) Póki wiosna i szparagi z nami! :)U mnie też szparagi prawie codziennie. W końcu kiedy jak nie teraz, prawda? :)

Nat, 18 maja 2011 00:36:06

Bardzo efektowne danie - idealne jako przekąska na jakąś kameralną imprezę :)I szparagi... są przepiękne!

aga, 19 maja 2011 17:36:37

swietne babeczki, idealne na przekaske czy przystawke:)

Bea, 22 maja 2011 02:23:22

Sliczne! Dawno juz vol-au-vent nie robilam... Choc najczesciej byly u mnie takie tradycyjne, z farszem grzybowym. Chyba sobie 'pozycze' ten Twoj przepis Karolko ;)Pozdrawiam serdecznie!

Karolka, 10 sierpnia 2011 13:34:01

Bardzo Wam dziekuje za te mile slowa o moich "babeczkach"Lubie je podawac gdy przychodza goscie, tym bardziej, ze w Polsce ciagle nie sa takie popularne, a ladnie sie prezentuja. Tym razem wersja ze szparagami byla bardzo smaczna.