Dzis znow beda szparagi. Korzystam z okazji i tej krotkiej chwili kiedy mozna sie nimi cieszyc. Strasznie zaluje, ze sezon tak szybko sie konczy. Czasu na gotowanie tez nie mam zbyt wiele, pociesza mnie jednak fakt, ze szparagi sa dosc szybkie w przygotowaniu. Gdy jednak moge sobie pozwolic by spedzic w kuchni troche wiecej niz tylko kilka minut, robie szparagi w bardzie czasochlonnych kombinacjach. Ostatnio zapiekalam je na grzankach, a dzis napelnilam nimi babeczki vol-au-vent. Vol-au-vent ze szparagamiskladniki: 6... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Karolko, nic tylko gości zapraszać! :) Póki wiosna i szparagi z nami! :)U mnie też szparagi prawie codziennie. W końcu kiedy jak nie teraz, prawda? :)
Bardzo efektowne danie - idealne jako przekąska na jakąś kameralną imprezę :)I szparagi... są przepiękne!
Sliczne! Dawno juz vol-au-vent nie robilam... Choc najczesciej byly u mnie takie tradycyjne, z farszem grzybowym. Chyba sobie 'pozycze' ten Twoj przepis Karolko ;)Pozdrawiam serdecznie!
Bardzo Wam dziekuje za te mile slowa o moich "babeczkach"Lubie je podawac gdy przychodza goscie, tym bardziej, ze w Polsce ciagle nie sa takie popularne, a ladnie sie prezentuja. Tym razem wersja ze szparagami byla bardzo smaczna.