pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:117/301)

Pizza wiejska 183

znów wspólne gotowanie, a raczej pieczenie (pizzy). Dzisiejszy pomysł zrodził się podczas kolejnej rozmowy z Dominiką . Zgodnie uznałyśmy, że musimy wreszcie razem coś upichcić w wirtualnej kuchni.  A dlaczego pizza wiejska? Bo ja i Domi(Domi w Kuchni) poznałyśmy się jakieś pół roku temu na pewnym forum pewnej gry internetowej. Chyba częściej gadałyśmy tam o jedzeniu niż grałyśmy! ;) Ponieważ(...)się odpowiedniejsze. ;) Do obłożenia ciasta mieliśmy: paprykę zieloną cebulę czerwoną kiełbasę ( u mnie duża piwna, pokrojona na szerokie paski) pieczarki wędzony boczek ser ( u mnie gouda i ementaler), którym posypuję pizzę w ostatnich 5-8 minutach pieczenia oraz przyprawy: majeranek pieprz ziołowy pieprz czarny papryka ostra oregano Pizze wstawiłam do gorącego piekarnika (190-200°C) bez termoobiegu, na samą górę

Kuchnia Prezydentowej
Faszerowane ziemniaki z grilla / Stuffed Grilled Potatoes 143

ziemniaki inaczej niż zwykle. Takie pyszne ziemniaki z farszem można upiec również w piekarniku. Dziś aż trzy przepisy na pieczone lub grillowane ziemniaki: ziemniaki nadziewane mięsem mielonym , wegetariańskie ziemniaki nadziewane pieczarkami i ziemniaki nadziewane serem i kiełbasą lub boczkiem. Obejrzyj film i zdecyduj, który pyszny farsz wybierasz : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby przygotować faszerowane ziemniaki

Lekcje w kuchni
Pasztet pieczony 170

surowego boczku 0,5 kg mięsa drobiowego np. udek 2 spore marchewki 2 pietruszki mały kawałek selera 4 listki laurowe 8 ziarenek ziela angielskiego 2 czerstwe bułki kajzerki 5 jajek 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz Jedną z najbardziej tradycyjnych potraw wielkanocnych jest dla mnie pasztet pieczony, który w świąteczny poranek

Świat Domowej Kuchni
Kołacz ziołowy z boczkiem 218

Dzisiaj postanowiłam zrobić na kolację kołacz ziołowy z boczkiem. Potrzebowałam jednak malutkiej pomocy :* D:* - dziękuję. A poza tym we dwoje gotuje się dużo lepiej :) Przepis zaczerpnęłam z książki "Mała szkoła pieczenia" - uwielbiam tą książkę, ponieważ za każdym razem mnie inspiruje :) Kołacz wyszedł wyśmienity i wszystkim gorąco polecamy. SKŁADNIKI: CIASTO: 200 g maki pszennej 100 g masła 1/4 łyżeczki soli

Serce zamknięte w formie pyszności
Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem 202

połówki brukselkę. podsmażamy, do lekkiego zrumienienia. Mieszamy brukselkę z cebulą i szynką. Przekładamy do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Pieczemy ok 30-40 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zapiekana-brukselka-szynka-lub-boczkiem/ BosowKuchni A Wy macie swoje nazwy na jakieś warzywa? Artykuł Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jogurtowy kurczak zapiekany w plastrach boczku 184

Dzisiaj polecam soczyste mięsko zamarynowane wcześniej w jogurcie i pieczone w piekarniku. Do tego kuskus z dodatkiem moich ulubionych suszonych pomidorów oraz grillowany bakłażan z fetą. składniki: 1 średnia podwójna pierś z kurczaka 6 cienkich plastrów wędzonego boczku 250 g jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki tymianku odrobina soli dodatki  suszone pomidory

Monia miesza i gotuje
Pieczeń paprykowo- marchewkowa 187

Zapraszam na pyszną pieczeń z papryką i marchewką. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI:  80 dag boczku surowego bez kości, 80 dag szynki wieprzowej bez kości, 1 papryka czerwona, 2 marchewki, 2 cebule, 4 jajka, 5 łyżek bułki tartej, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 2 łyżeczki przyprawy do boczku RAFEX, 2 łyżeczki czosnku(...)marchewki obieram. Z boczku odkrawam skórę. Mięso kroję na mniejsze kawałki. 2. Mięso, paprykę, marchewkę oraz cebulę razem mielę przez maszynkę do mielenia. Do zmielonego mięsa dodaję jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę, aby wszystkie składniki się połączyły. 3. Masę mięsną przekładam na blaszkę (wymiary 11cm x 35cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównuję. Piekę około 2 godzin

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kolorowe szaszłyki drobiowe z piekarnika 117

marynuje przygotowuję resztę składników. Paprykę kroję w kostkę, cebulę, pieczarki, ogórki i boczek w grubsze plastry. Wszystko wielkościowo podobnie do wielkości kostki z filetów. Patyczki do szaszłyków moczę chwilkę w zimnej wodzie ( zapobiega to ich przypaleniu i łatwiej się ściąga mięsko po upieczeniu) i nabijam kolejno mięso, boczek, papryka, ogórek, cebula, pieczarka i znów powtarzam, aż do wyczerpania składników. Każdy(...)pozostałą z mięsa marynatą. Szaszłyki wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w 160 stopniach z termoobiegiem około 25 minut. Podczas pieczenia szaszłyki raz obróciłam na drugą stronę aby równomiernie się zrumieniły. Tym razem szaszłyki podałam z  talarkami smażonymi na maśle ale równie dobrze smakują z frytkami czy pieczonymi ziemniakami. Smacznego :)          Poniżej podam moje

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet z żurawiną 206

kulki jałowca 3 kulki ziela angielskiego 2 bułki kajzerki 2 jajka  1/2 łyżeczki imbiru, gałki łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżeczki pieprzu garść żurawiny Wykonanie: Kurczaka, boczek, wątróbkę, wraz z porem i włoszczyzną do garnka z wodą wrzucamy. Dodajmy jałowiec i ziele i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i całość milimy (mięso wraz z włoszczyzną) w maszynce 2 razy.wraz(...)doprawiamy. Dodajemy żurawinę i wkładamy do keksówki, (bądź kilki małych u mnie 4 mini) Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40 minut. Większą porcje 60 minut. Smacznego :D *Można kurczaka z włoszczyzną ugotować razem. A wątróbkę, boczek, jałowca i ziele osobno. Wtedy będzie pyszny wywar z kurczaka na rosół

Moje pyszne gotowanie
Klops wołowy pieczony 195

czasie najczęściej poszukujemy przepisów na przekąski, śledzie czy mięsa.  W moim mięsnym dziale przedstawię Wam dzisiaj kilka propozycji mięs pieczonych na stół świąteczny, noworoczny czy po prostu imprezowy.  W zestawieniu wykorzystałam mieloną wołowinę, schab i boczek.  Przepisy będą proste, składające się z kilku składników. Klops wyszedł bardzo smaczny na gorąco, ale jeszcze lepszy na zimno(...)suszonych grzybów 2-3 jajka pęczek natki pietruszki sól, pieprz ziołowy 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju dodatkowo: forma np. keksówka, papier do pieczenia Przygotowanie: Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy. Na oleju podsmażamy cebulę, na koniec wrzucamy czosnek na kilka chwil, aby nabrał rumianego koloru. Grzyby przed gotowaniem moczymy 2 godziny

Życie zaczyna się w kuchni
Pasztet z warzyw z rosołu z boczkiem 157

przekładamy do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą keksówki. Wierzch pasztetu posypałam pestkami dyni z zalewy oliwnej (opcjonalnie). Pieczemy w temp 180 º C przez 60 minut. Pasztet wyjmujemy i kroimy po całkowitym wystudzeniu. Artykuł Pasztet z warzyw z rosołu z boczkiem pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
Pieczone ziemniaki z boczkiem 269

Bardzo lubię pieczone ziemniaki i czasem sobie urozmaicam ich zrobienie. Ostatnio napotkałam się na zdjęcie ciekawie podanych ziemniaków. I oczywiście musiałam też spróbować. Różnymi składnikami ludzie je przekładają. Ja postawiłam na sam boczek i na koniec delikatnie posypałam serem żółtym. Składniki: 4 duże ziemniaki, boczek - ok. 26-30 cienkich plasterków, garść startego sera żółtego, olej lub oliwa(...)przyprawa do ziemniaków. Przygotowanie: Ziemniaki porządnie umyć, ponacinać  - uważając by do końca nie przekroić. Plasterki boczku przekroić jeszcze na pół i powkładać w poprzekrajanego ziemniaka. Olejem lub oliwą delikatnie posmarować ziemniaki. Posypać przyprawą do ziemniaków. Włożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć. Piec conajmniej 60min. ( jeżeli ziemniaki są naprawdę duże) w piekarniku nagrzanym do 200stopni C. Więcej niż połowę czasu

W kuchni u Moniki
Gołąbki z kaszą orkiszową, indykiem i suszonymi grzybami 319

ciepła cebuli stracił swój mocny, surowy aromat. Wszystkie elementy nadzienie po ostudzeniu przekładamy do dużej miski – kaszę, boczek, mielone grzyby, cebulę z czosnkiem, mięso. Wbijamy jajko, dodajemy od razu wszystkie przyprawy i ręcznie wyrabiamy składniki na jednorodną masę.   SKŁADANIE, PIECZENIE, SOS Farsz dzielimy na odpowiednią ilość porcji i nakładamy od strony najgrubszego nerwu liścia, zawijamy na niego boki(...)surowego wędzonego boczku 10g suszonych grzybów (podgrzybki będą najlepsze) 1-2 cebule (200g) 1 duży ząbek czosnku 1 jajko L 3 łyżki oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka przyprawy warzywnej typu ‘Vegeta’ lub kostka rosołowa, pokruszona kawałek zimnego masła do wysmarowania formy i pieczenia SKŁADNIKI SOSU 0,7 litra bulionu drobiowego

Karo in the Kitchen
DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 468

ilość, różnych gatunków, po prostu odmrażamy je i przygotowujemy pyszny pasztet. Mięsa mogą być gotowane, smażone, pieczone, grillowane. Przyprawiane w najróżniejszy sposób. Czym bardziej urozmaicone tym lepiej. Składniki: - ok.1200-1300g mięs różnych rodzajów* - 100-200g usmażonej wątroby drobiowej (u mnie indyczej) - 200g boczku wędzonego - 5 jaj (osobno białka i żółtka) - 2 kopiaste łyżki aromatycznego majeranku - 1 duża bułka(...)soli himalajskiej lub morskiej - ok.1/3-1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej - 2-3 ziarna ziela angielskiego - sporo świeżo mielonego kolorowego pieprzu - conajmniej 2-10 łyżek tłuszczu** * - W pierwszej wersji miałam mięsa pieczone: indyk (cała pierś), pałki od kurczaka, kawałek wołowiny i wieprzowiny; gotowane mięso od: perliczki i kurczaka ; Drób jeżeli miał skórkę to mieliłam razem z nią.    - W drugiej

Smaczne Zdrowe
Tarta z boczkiem, camembertem i borówką 148

31cm): opakowanie ciasta francuskiego 150g plasterków wędzonego, surowego boczku opakowanie sera camembert 1 mała cebula 1/2 łyżeczki suszonego tymianku Na zalewę: opakowanie serka wiejskiego, gęstego 200ml śmietanki kremówki 3 duże jaja sól i pieprz do smaku Do podania: dżem z borówki lub żurawiny   Nastawiamy piekarnik na 200°. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie wyklejamy ją gotowym ciastem francuskim – duży(...)warstwę – piórka cebuli, plasterki boczku – można ładniej rozłożyć, bo będę widoczne na wierzchu tarty, ser camembert – podobnie jak boczek można ładnie rozłożyć. Posypujemy tymiankiem, odrobiną pieprzu, wylewamy równomiernie resztę zalewy.   Tak przygotowaną tarte wkładamy do zapieczenia na 25-30 minut – środek powinien być rumiany i ścięty – podczas pieczenie może się podnieść, ale opadnie

Smaczna Strona

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję