Korzystajcie, pieczcie, gotujcie i chrupcie. A niedługo na blogu nowe przepisy na dania ze szparagami. Zupy Szparagowa zupa z kaszą jaglaną z pesto Zupa krem ze szparagów z boczkiem Sałatki Ziemniaczana sałata ze szparagami w pesto Sałatka z quinoa ze szparagami i fetą Dania główne Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami Placek z cukinią i szparagami Pieczony kurczak
Cooking for Emilymłodymi warzywami czy z jajkiem zachwycają smakiem. SKŁADNIKI: 1kg. młodych ziemniaków 10 dag. boczku wędzonego 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżki masła klarowanego, smalcu domowego lub oliwy z oliwek sól, pieprz, vegeta, papryka(lub gotowa mieszanka przypraw do pieczonych ziemniaków) , ulubione zioła: rozmaryn, tymianek... WYKONANIE: Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie(...)powinny być ugotowane na półtwardo), następnie przestudzić i pokroić w ćwiartki, boczek kroimy w słupki, czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w piórka,zioła drobno siekamy, Na rozgrzanym tłuszczu smażymy ziemniaki, dodajemy boczek, rozgnieciony czosnek i po chwili smażenia, także cebulę oraz posiekane zioła, całość doprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką, vegetą lub gotowa mieszanka, jest naprawdę
Kuchnia Beatyboczkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką i pomidorem. Pizza wyszła super, wszystkim bardzo smakowała. Z podanego przepisu wychodzi dwie takie pizze. Miłego dnia Wam życzę i pozdrawiam :-) Składniki ciasto: 500 g mąki typ 450 7 g drożdży suszonych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru około 330 - 350 ml ciepłej wody 3 - 4 łyżki oliwy lub oleju Dodatkowo: passata suszone oregano boczek(...)niej oregano i mieszamy. Smarujemy pizzę. Na sos pomidorowy rozsypujemy startą mozzarellę. 5. Teraz rozkładamy cebulę czerwoną pokrojoną w piórka, plasterki boczku, ogórki pokrojone w plasterki, pomidorki i posypujemy czosnkiem przepuszczonym przez praskę. 6. Pizzę pieczemy w 200 stopniach około 15 minut. Smacznego
kruche babeczkitego regionalnego dania. Gdy po zakupach na bazarku zobaczyliśmy, że mamy trzy główne składniki na ciapkapustę , zmieniliśmy nasze kulinarne plany i do pieczonych udek z kurczaka zrobiliśmy ciaperkraut . Koniecznie musicie spróbować, jak dodatek kiszonej kapusty oraz boczku zmienia dobrze nam znany smak ziemniaków. Udostępnij Składniki na ciapkapustę 500 g ziemniaków (najlepiej mączystych) 300 g kiszonej kapusty 150 g wędzonego
niecodziennikparytruskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym pudding chia z pieczonym jabłkiem chłodnik jablkowy z cynamonem Jabłka Grójeckie - nieco historii Region grójecki powszechnie nazywany jest "Największym Sadem Europy". Historia sadownictwa
Kulinarne przygody Gatitytruskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym pudding chia z pieczonym jabłkiem Parę słów o Jabłkach Grójeckich Jabłka Grójeckie to owoce o iście królewskim rodowodzie. Cenny skarb młodziutkiej Bony dla jej męża
Kulinarne przygody Gatityuzyskać kieszonkę. Do kieszonki łyżeczką delikatnie tak aby nie dać za dużo nakładamy naszą czerwoną cebulę. Pierś zamykamy wykałaczkami i owijamy plasterkami boczku. Na patelni rozgrzewamy Ramę i obsmażamy pierś z kurczaka, przekładamy do piekarnika i pieczemy pierś przez 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al’dente. Na talerzu układamy makaron na nim pokrojoną w plasterki
Kuchnia na wzgórzurównież podsmażyć. • Ugotowane kapusty odcedzić i wymieszać w dużym garnku z wszystkimi przyprawami, grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem, kiełbasą i żeberkami. • Do garnka powciskać udka kurczaka, tak aby były przykryte kapustą. • Piec w 200 st. C przez 2 godziny. Wyjąć garnek, przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej przez 1 godzinę
To co kochamKażdy plaster boczku podzielić na trzy podłużne części. 7. W każdy kotlecik delikatnie wcisnąć dwa plasterki oliwek i owinąć plastrem boczku. Boczek powinien nachodzić na oliwkowe oczy. Wbić wykałaczkę. 8. Mumie ułożyć na papierze do pieczenia i piec 20 min w temp. 200°C. ( opcja góra-dół ) 9. Po upieczeniu uzupełnić oczy mumii kropelkami keczupu
Atlas Smakównatrzeć solą i papryką. Odstawić na minimum 30 minut. Brzoskwinie pokroić w plasterki i ułożyć na kawałkach kurczaka. Całość owinąć plastrami boczku. Tak przygotowane mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać trochę oleju i wody i piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Uwaga : po 20 min zdejmujemy pokrywę i włączamy termoobieg, żeby się trochę zarumieniło
Pysznosci Babci Basiobierania) i osuszyć ręcznikiem. Każdego z osobna ponacinać (co kilka milimetrów, nie do końca), a między nacięcia (nie w każde) powkładać kawałki boczku i plasterki czosnku. Ziemniaki ułożone w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i posypać przyprawami. Piec pod przykryciem w 180 stopniach przez około 40-60 minut (czas zależny jest od rodzaju i wielkości ziemniaków). 10 minut przed końcem pieczenia
Di gotujeświeży boczek kroimy w paski, boczek wędzony w kostkę, smażymy z posiekaną w kostkę cebulą i wszystkimi przyprawami do 3/4 miękkości, usmażony boczek przekładamy do garnka, w którym będziemy przygotowywać kapustę, a na maśle pozostałym z pieczenia smażymy pokrojone w kostkę pomidory, mięso, pomidory, kapustę łączymy , mieszamy, ewentualnie doprawiamy, dusimy do miękkości mięsa i kapusty
Kuchnia Beatyczosnkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, nałożyć połowę ziemniaków, przykryć połową boczku, ponownie ułożyć pozostałe ziemniaki, boczek, polać sosem i posypać startym serem żółtym. Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Smacznego
paapilotkaaposypanej mąką blasze. Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć. Cebule obrać, pokroić i usmażyć na boczku. Kapustę ugotować, odcedzić i wymieszać z boczkiem z cebula, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wyłożyć na ciasto i piec 30 min w 200st
Camilla w kuchnimajeranku Ziemniaki obrać i zetrzeć, zetrzeć również marchewkę i cebulę, boczek pokroić w drobną kostkę i przysmażyć. Do masy ziemniaczanej dodać przestudzony boczek razem z tłuszczem, jajka, mąkę i przyprawy. Wymieszać i włożyć do kamionkowego naczynia. Piec ok 70 min w temp 200 st. Podawać ze śmietaną lub jogurtem. Zainteresowanych kuchnią kresową zapraszam do grupy facebookowej do rozmów i wymiany
Gotowanie jest łatwe