Bigos staropolski

Bigos staropolski

Bigos staropolski

Bigos to kwintesencja polskiej kuchni. Zachwyca bogactwem składników i niepowtarzalnym zapachem leśnych grzybów i suszonych śliwek. Składniki: • 3 kg kapusty kiszonej • 1 główka kapusty białej ok. 3 kg • 1 kg kiełbasy wiejskiej pachnącej • 1 kg żeberek • 5 udek z kurczaka • 1/2 kg boczku wędzonego • garść grzybów suszonych ok. 2 dkg • 3 mrożone prawdziwki • 300 g śliwek suszonych • 8 liści laurowych • po ok 15 sztuk ziaren jałowca, pieprzu i ziela angielskiego • 3 torebki gotowej przypraw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, grzyby, boczek, kiełbasa, bigos, żeberka, śliwka, przepisy na święta, kapusta kiszona, mięso, udka , kurczak, udka z kurczaka, wieprzowina, kurczak z boczkiem, czerwona kapusta, kurczak wędzony , biała kiełbasa, kurczak pieczony, pieczone udka, żeberka w kapuście kiszonej, mięsa pieczone, pieczony boczek, zapiekany kurczak, bez pieczenia

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.