pieczone udka - 2203 przepisów (strona:107/147)

Pasztet drobiowy z jajkiem 49

udka  2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 300 g wątróbki drobiowej lubczyk listek laurowy ziele angielskie potem:  pół szkl kaszy manny 2 kajzerki lub 3-4 kromki białego chleba sól pieprz pieprz ziołowy oregano majeranek szczypta gałki muszkatołowej hyzop podłużne keksówki 2 szt  8 jajek ugotowanych na twardo Udka myjemy i nastawiamy z włoszczyzną jak na rosół(...)jednolitą , rosołu dodajemy tyle by masa była mniej wiecej konsystencji jak ciasto na placki ziemniaczane.  Połowę masy wkładamy do formy, układamy wzdłóż obrane jajka i przykrywamy masą.  Pieczemy w temp ok 190 st przez ok 1 godzinę

Gotowanie jest łatwe
Kurczak w sosie sojowym z piekarnika 63

świeżego ogórka z dymką i sezamem . Mięso kurczaka dzięki marynacie z sosu sojowego, sosu ostrygowego, imbiru, czosnku i papryczki chili jest aromatyczne oraz soczyste. Mięso, które marynowałam to udka kurczaka bez skóry i kości, jednak przepis z powodzeniem możecie zastosować również do pałek kurczaka. Smacznego! Spróbujcie także: Kurczak w sosie curry Kurczak z rodzynkami w sosie pomidorowym Kurczak w mleku(...)godziny Składniki 1 kg udek z kurczaka (ja użyłam bez skóry i kości) sezam do posypania natka pietruszki do ozdoby limonka do ozdoby MARYNATA: 10 łyżek sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego sok z jednej limonki 2 łyżki oleju łyżeczka posiekanego imbiru łyżeczka posiekanej papryki chili 2 posiekane ząbki czosnku Przepis 1 Udka z kurczaka oczyszczamy. Przekładamy do miski. Składniki

Kuchnia Bazylii
Spaghetti po azjatycku 176

Spaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Obiad na niedzielę: Kurczak pepsi-coca-cola 133

sposób przyrządzania kurczaka, stosowany nie tylko przez grillujących Amerykanów, lecz również znanych szefów. Techniki są różne. Można wykorzystać napój jako bejcę do smarowania kurczaka lub mięsa w ostatniej fazie pieczenia. Inny sposób polega na połączeniu napoju z przyprawami i sporą ilością cukru. Następnie miksturą zalewane jest smażące się mięso w rondlu celem wytworzenia słodkiej, lepkiej glazury. Można wreszcie z coli(...)maślanka, czyli zmiękczającą mięso. Z tą różnicą, że mięso jest później delikatne, lekko słodkie o wyczuwalnym, choć bardzo odległym posmaku znanego napoju. W coli można zamarynować piersi, udka i skrzydełka z kurczaka. Generalnie przeważają przepisy na smażone mięso, wcześniej zapanierowane w mące z przyprawami, ale kurczska można też spokojnie upiec w piekarniku. Przepis pochodzi z serwisu nytimes.com. Składniki: Podwójna pierś

Niedzielny kucharz
Kurczak po tajsku – tajskie kokosowe curry z kurczakiem 236

połowę drobno pokrojonej chili. Wsypujemy zielony groszek. Do sosu w rondlu wkładamy kawałki kurczaka, skórką do góry, lekko polewamy kurczaka z wierzchu sosem i wstawiamy całość do piekarnika. Pieczemy 40 minut. Całość posypujemy resztą pokrojonej chili i kolendrą bądź posiekaną pietruszką. Podajemy gorące, z ryżem lub z azjatyckim makaronem – my zjedliśmy z gryczanym makaronem japońskim sobą – świetnie wchłania zawiesisty(...)Warto się zaopatrzyć w kilka opakowań i mieć je w spiżarni na zapas. Pasta jest totalnie autentyczna, nie jest też droga – jej cena to koło czterech złotych. SKŁADNIKI 6 udek kurczaka ze skórką 3+2 łyżki masła lub oleju kokosowego 1 puszka mleka kokosowego + 1/3 puszki wody 2/3 szklanki mrożonego zielonego groszku lub świeżego groszku cukrowego 1 łyżka skrobi ziemniaczanej

Karo in the Kitchen
Roladki z podudzi indyka 126

każdy kawałek rozbić na cienki kotlet. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Paprykę i ogórki pokroić na paseczki. Ser zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w piórka. Na każde udko nałożyć paseczek ogórka, cebulę, paseczek papryki i posypać delikatnie serem. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w mące. Masło rozgrzać w rondlu i zrumienić roladki z dwóch stron, a następnie(...)ogniu około 30 minut. Dodać resztę ogórka, doprawić sos solą i pieprzem W razie potrzeby uzupełniać wodę i dusić jeszcze około 10 minut. Roladki z podudzi indyka Polecam indyk pieczony schab w sosie brokułowym roladki z indyka rolada z pieczarkami

O kuchni z uczuciem
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem ze szpinaku i mięsa. 120

miejsce na 30 minut. Jest gotowe gdy podwoi swoją objętość. FARSZ: - 250 g mrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - 250 g mięsa z kaczki ( ja użyłam mięsa gotowanego z rosołu- udka, szyjka) - 2 łyżki masła - sól - 2 białka Na gorącej patelni na maśle podsmaż czosnek, szpinak. Mięso z kaczki oddziel od kości.  Całość zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw solą(...)powstał długi walec, z każdej strony otoczony ciastem. Odkrój pozostałą cześć ciasta i zrób to samo. Każdy taki długi walec- rolkę, kroimy na równe paszteciki. Smarujemy przed pieczeniem roztrzepanym jajkiem, posypujemy makiem lub czarnuszką, pieczemy 25 -30 minut w temp 185 stopni C. Gotowe smacznego

SMYKWKUCHNI
Kurczak pieczony na ryżu 125

Kurczak zapiekany z ryżem – i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszny obiad dla rodziny. Składniki 2 szklanki ryżu 5 małych cebul udka z kurczaka/pałki/piersi/skrzydełka przyprawa do kurczaka węgierska Zalewa: 4 szklanki wody 10 łyżek ketchupu 70g masła papryka słodka 2 łyżki cukru sól, pieprz Przygotowanie 2 szklanki ryżu ułożyć na dnie na to 5 małych(...)kurczaka węgierska. W rondelku 4 szklanki wody 10 łyżek ketchupu, papryka słodka, około 70 g masła, 2 łyżki cukru lub miodu sól, pieprz zagotować. Zalać ryż z kurczakiem i piec w piekarniku 1,5 godziny na 200 stopni celsjusza. Autor przepisu: Marta Piotrowska Artykuł Kurczak pieczony na ryżu pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, prosta wędlina 97

votes ) Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, prosta wędlina Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, to bardzo prosta wędlina domowa. Jedna z tych, które udają się każdemu i smakują wszystkim Dodatkowym jej plusem jest fakt, iż zaraz po wyjęciu z piekarnika może być użyta jako obiad. Czyli wystarczy dodać ziemniaki , surówkę i mamy gotowy posiłek, a reszta do lodówki i na kanapki(...)zdrowiutko, a ja siedzę w domu i tworzę dla Ciebie.. składniki: 1 kg mięsa mielonego, wieprzowego z łopatki 0,5 kg dowolnego mięsa drobiowego bez kości i skóry (udka,piersi,może być indyk lub kaczka) 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka ostrej, mielonej papryki lub słodkiej jeśli wolisz łagodnie 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka brązowego

Ogrodnik w podróży
Pasztet w żurawinowo - malinowej galarecie 116

wołowinę pokroić w grube kawałki, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, łyżeczkę soli i gotować na wolnym ogniu. Po 30 minutach od zagotowania dodać udko z kurczaka, obrane marchewki i pietruszkę. Gotować kolejne 30 minut. Po tym czasie mięso odcedzić i wystudzić. 2. Bułkę namoczyć w mleku.  Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie(...)żółtka, ubite białka, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do keksówki wysmarowanej oliwą i posypaną bułką tartą o wymiarach 8 x 28 cm. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut, a następnie wystudzić. 5. Galaretka Do garnka wrzucić żurawinę, dodać maliny z syropem, wino, połowę szklanki wody a następnie zagotować

Szalona Kuchnia Eweliny
pyszny,domowy pasztet drobiowy z marchewką... 144

łyżeczka, papryka słodka 2 łyżeczki, papryka chili 1 łyżeczka wątróbkę z kurczaka obtaczaną w mące pszennej na smalcu mocno usmażyć z cebulą, dobrze wystudzić w rosole ugotowane mięso kurczaka: udka, skrzydełka, skóry obrać z kości i wsypać do miski, dodać wątróbki, żółtka, startą marchewkę, bułkę moczoną wodzie bez wyciskania wody, dolać rosołu i blenderem wszystko zmiksować do masy dodać jeszcze(...)delikatnie wmieszać w masę formy keksowe silikonowe 20x11 cm, do foremek dać masę, łyżką przemieszać aby odpowietrzyć, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra dól, dodać naczynie z wodą, piec około 45 minut, pasztety dobrze wystudzić, porcje można zamrozić pasztet jest aromatyczny, delikatny, dobrze się smaruje na pieczywie - domowe pasztety są najlepsze, wiemy co mają w składzie bez zbędnych dziwnych dodatków

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka makaronowa z cukinią 256

udek z kurczaka 300g sera mozzarella 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 3 cukinie 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól, pieprz Przepis na zapiekankę makaronową z cukinią i kurczakiem: Mięso z udek obieramy i delikatnie przesmażamy na patelni. Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w półplasterki i dodajemy do kurczaka. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w większą kosteczkę. Dodajemy do kurczaka i pieczarek. Całość dusimy(...)żaroodpornym układamy na spodzie makaron, następnie kurczaka z cukinią, polewamy śmietaną z ziołami prowansalskimi i całość posypujemy startą mozzarella (najlepiej w kostce). Zapiekankę wkładamy do piekarnika na 20 minut. Pieczemy w temperaturze 180 st. C.   Post Zapiekanka makaronowa z cukinią pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
udka kurczaka w przyprawie paella z orzechami pieczone... 180

Składniki: udka kurczaka całe 4 duże, przyprawa Paella z orzechami Royal Brand 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba z ud kurczaka odciąć nadmiar tłustej skóry i kuperki, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym każde udo natrzeć olejem nalanym ciut na dłoni, włożyć do miski mieszankę przypraw Paella z orzechami wymieszać i wsypać na uda, ponacierać z każdej strony(...)oleju się dobrze przyklei, schować do lodówki na kilka godzin włożyć do naczynia żaroodpornego do zimnego piekarnika, grzanie góra/dół, nastawić na 200 C i piec pod przykryciem 50 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 160 C z 5 minut kurczak jest bardzo smaczny i na ciepło i na zimno, z tłuszczyku można zrobić sos lub polać nim ziemniaki

W Mojej Kuchni Lubię
Udka miodowo-musztardowe 218

Miodowo-musztardowa marynata do mięsa jest jedną z moich ulubionych.  Składniki: 8 udek z kurczaka (u mnie pałki) 1,5 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 1 łyżka przyprawy do drobiu s ól, pieprz olej lub oliwa pół łyżeczki cukru Sposób przygotowania: 1. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Miód wymieszać z musztardą i dwiema(...)Umyte i osuszone u dka obtoczyć w marynacie (można wcześniej zdjąć skórę) , przykryć naczynie z mięsem i wstawić do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. 3. Piec mięso w 160 st. C przez ok. 50 minut (u mnie 1 h) , aż będą złoto-br ązowe. Smacznego!!! Źródło: Siła smaku

Kuchnia domowa Ani
Potrugalskie empanadas – kruche pierożki z kaczką 67

Empanadas de pato vinha d’alhos – duck pies – babeczki z kaczką Empanadas to pieczone kruche pierożki z różnymi wytrawnymi nadzieniami. To wypiek typowy dla Portugalii, Argentyny, Hiszpanii …. empanadas je się na całym świecie! Może być przystawką, przekąską lub daniem głównym. Tym razem zabieram Was na wycieczkę kulinarną do Portugalii, a konkretnie do stolicy(...)pato vinha d’alhos – duck pies – kruche babeczki z kaczką Składniki KACZY TŁUSZCZ Skóra z kaczych nóg BULION Z KACZKI 1 l wody 2 kacze udka smażone skórki z kaczki pozostałe po wytapianiu tłuszczu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 marchewka 1 liść laurowy sól pieprz CIASTO 300 g pszennej mąki typ 500 1  łyżeczka soli

Tajemnice Smaku