pieczone udka - 2203 przepisów (strona:111/147)

Laksa 60

których użyłem przy tym daniu. Jeśli mój drogi czytelniku, podobają Ci się te wyroby, zapraszam Cię tutaj , na hasło cRc , otrzymasz 15% rabatu, na produktu z logo cRc . Elementy Udka z kurczaka z kością i skórą 2-3 sztuki Olej roślinny 3-5 łyżek Czosnek 1-2 ząbki posiekane Imbir 5 cm posiekany Trawa cytrynowa 1-3 łyżeczki Płatki chili(...)pokrojonych w talarki Mąka kukurydziana Krewetki Kiełków fasoli mung 200 gram Świeża kolendra garść Muffiny tofu Tofu 200 gram Mąka kukurydziana 250-300 gram Sól 0/5 łyżeczki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Olej rośliny cRc Spreparowanie Muffiny tofu Po pierwsze tofu musisz jak najbardziej odsączyć z wody, w tym celu, otwórz tofu, połóż na ręcznik papierowy, przykryj ręcznikiem papierowym

RafalCook
Zupa pomidorowa 125

ViolaPassion SKŁADNIKI: około 1 kg kurczaka (mogą być same udka,czy skrzydełka) 2 pory 2 pietruszki korzeń 3 marchewki 2 cebule 1 seler  liście laurowe 2 ziarnka ziela angielskiego natka pietruszki  koperek świeży wedle życzenia Sól,pieprz do smaku W razie konieczności kostka rosołowa koncentrat pomidorowy śmietana rzadka 18% Potrzebujemy większego garnka.  pieprz,sól do smaku(...)nasza zupa była dosłownie czysta. Myjemy i Obieramy warzywa przekrajmy na pół pora,pietruszkę korzeń,seler  ,Marchewkę w paski  Następnie cebule obraną kroimy na pół i pieczemy na patelni, tak aby wieksza cześć była ciemna Gdy nasza zupa nie będzie już potrzebować szumówki wrzucamy warzywa i gotujemy  tak na wolnym ogniu około 1,5 godziny nie zapominajmy

Viola cooks with passion
KURCZAK CURRY W MLECZKU KOKOSOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 263

przepis, który z banalnego kurczaka stworzy bardzo apetyczne i wykwintne danie. Delikatne mięso drobiowe w połączeniu z curry oraz mleczkiem kokosowym na pewno pozytywnie Was zaskoczy Składniki: 1 kg udek lub podudzi z kurczaka 200 g cebuli 4 ząbki czosnku 20 g przyprawy curry (patrz na skład) 10 g papryki ostrej 60 g tłuszczu o temperaturze pokojowej (u mnie smalec(...)wycisnąć przez praskę lub rozgnieść. Następnie dodać do mięsa, przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Schłodzone mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec pod przykryciem ok 40 minut. Wstaw zamarynowane mięso pod przykryciem i piecz 40 minut. Następnie zalać mleczkiem kokosowym i piec bez przykrycia przez kolejne 20 minut do momentu aż mięso będzie

Ola la LCHF
Kurczak pieczony na warzywach 173

Składniki na 4-6 porcji: z przepisu z książki D. Kamińskiej "Superfood po polsku" 1 kg udek z kurczaka 3 buraki 250 g fasolki szparagowej (przelana gorąco wodą) 1 czerwona papryka 2 jabłka 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 por 2 marchewki 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki szczypiorku 1 garść słonecznika 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz olej, oliwa(...)solą i pieprzem. Skropić olejem. 4. W natłuszczonej olejem formie ułożyć warzywa i jabłka. Posypać solą, pieprzem, tymiankiem, szczypiorkiem. Na wierzchu ułożyć kurczaka. 5. Całość polać 2 łyżkami oleju. Piec w 220 stopniach przez 1 h. W połowie czasu przewrócić kurczaka i dodać słonecznik. 6. Na ostatnie 5-10 minut można włączyć termoobieg, żeby przyrumienić skórkę kurczaka

Moja Galeria Smaku
Francuska kaczka w pomarańczach z sosem czekoladowym z porzeczkami. 145

dwóch różnych domach. No trudno, lubię kaczkę i jeszcze przed świętami ją kupiłem, zamroziłem i teraz ją zjem! Powiecie, że mono-tematycznie? Przełknę ze smakiem ;D Działamy: -kacze udka -dwie pomarańcze -majeranek -gorzka czekolada -porzeczki czerwone, czarne suszone, kandyzowane, lub świeże mrożone -małe jabłko -imbir -sól, pieprz -oliwa -sok z cytryny -woda gazowana -masło -gorzka czekolada -czosnek Kaczkę nacieramy marynatą(...)wszystkim, co na niej zostało, odstawiamy. Dno naczynia smarujemy masłem. Wykładamy skórki pomarańczy, kawałek imbiru, dwa ząbki czosnku, kaczkę i całe jabłko, podlewamy białym winem i pod przykryciem pieczemy ok 1-1,5h w 180 stopniach; do miękkości. W międzyczasie podlewamy kaczkę tłuszczem z dna brytfanki. W ostatnim etapie, ściągamy przykrycie obkładamy kaczkę plastrami pomarańczy i pieczemy do uzyskania ładnego

BaRepas
Kurczak faszerowany pieczarkami 1332

osuszamy ręcznikiem papierowym. Wyjmujemy z kurczaka wszystkie kości, zostawiając tylko skrzydełka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy wzdłuż, rozkładamy. Nacinamy nóżki, wycinamy kości z nóżek i udek. Kolejno usuwamy szyję i mostek. Bardzo ważne jest by nie uszkodzić skóry kurczaka. Jak to zrobić można obejrzeć na youtube filmiki pod nazwą luzowanie lub trybowanie kurczaka. Ja robię(...)pieczarkami. Gdy trochę ostygną dodajemy bułkę tartą. Zimnym farsz nakładamy w rozłożonego kurczaka.  Zwijamy go i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Skra musi być naciągnięta na całego kurczaka. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach, później 50 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Kurczak jerk po karaibsku z warzywami 172

Kurczak jerk po karaibsku z warzywami to kurczak nacierany specjalnym zestawem przypraw i pieczony z warzywami. Jest cudownie aromatyczny i wilgotny. Kurczak jerk po karaibsku z warzywami to – jak już sama nazwa wskazuje – kuchnia karaibska, w szczególności ta z Jamajki. „Jerk” oznacza nacieranie mięsa (dobrze osuszonego) przyprawami (sypkimi lub mokrymi), dość pikantnymi tworzącymi przyprawę(...)karaibsku z warzywami gwarantuje Wam niezapomniane wrażenia smakowe, węchowe, a także estetyczne, bo jest po prostu ładny :)   Składniki: ok. 1 kg kurczaka w kawałkach (najlepiej pałki lub udka) 1-2 czerwone cebule ok. 0,5 kg ziemniaków, najlepiej czerwonych, ale mogą być też zwykłe (wtedy najlepiej młode) 300 g marchewki baby (może być mrożona, przed użyciem rozmrozić) albo zwykłej

Pociąg Do Kuchni
Kurczak w marynacie cytrynowej 96

wypróbowania sok cytrynowy firmy „Limmi” i zrobiłam marynatę na bazie tego soku. Mięso wyszło przepyszne, mięciutkie i delikatne. Spróbujcie Składniki: – 1kg mięsa z kurczaka (u mnie udka i piersi) – 50ml soku z cytryny (u mnie sok firmy Limmi) – 50g masła – 2 łyżeczki skórki z cytryny – 1 łyżeczka suszonego rozmarynu – 3-4 łyżeczki(...)kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać marynatę i dokładnie wmasować marynatę w mięso. Zamarynowane mięso włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę (najlepiej na 1,5-2h). Następnie piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 35- 4o minut. W trakcie pieczenia, polecam 2-3 razy polać mięso marynatą. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Kurczak w marynacie cytrynowej

Smaki Armine
Pasztet drobiowy z pieczarkami. Pasztet z udek kurczaka. 164

ząbki czosnku - mała czerstwa bułeczka - 2 jajka - 5 dag masła - łyżka oleju - pół łyżeczki majeranku - sól, pieprz do smaku Dodatkowo - bułka tarta i tłuszcz do wysmarowania formy Wykonanie Udka wraz z obraną marchewką i cebulą gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Kiedy mięso jest miękkie wyjmuję je z wywaru, studzę ( marchew i cebulę też ) i oddzielam od kości. Pieczarki kroję(...)praskę czosnek, jajka, stopione masło, majeranek, doprawiam solą i pieprzem. Mieszam. Dokładnie wyrobioną masę przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszkę. Pasztet wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę około 50-60 minut w 170 stopniach z termoobiegiem. Upieczony wyjmuję z piekarnika, jeszcze ciepły zawijam w folię aluminiową i ostudzony przekładam do lodówki. Podaję na zimno, cienko pokrojony

Kuchnia z widokiem na ogród
Tureckie pide z nadzieniem z kurczaka 1581

może być mieszana z razową pszenną) 250 ml letniej wody 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie 450 g mięsa z kurczaka (z udek) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta chili oregano majeranek tłuszcz do smażenia 1 op mozzarelli Mięso kroimy w kostkę, cebulę i czosnek siekamy(...)wlewamy rozpuszczone drożdże i mieszamy ciasto , następnie zagniatamy, podsypując mąką. Ciasto dzielimy na 3-4 części , wałkujemy cienko , boki zawijamy formując tureckie pide. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i napełniamy nadzieniem. Na wierzchu układamy mozzarellę. odstawiamy na ok 15 min. w tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180 st. Wstawiamy i pieczemy ok 30 min aż brzegi ładnie się

Gotowanie jest łatwe
Kurczak miodowomusztardowy 330

Cześć dziś kurczak w sosie musztardowo-miodowym z pieczarkami. Kurczak jest aromatyczny i niewysuszony. Pieczarki idealnie komponują się z sosem. Składniki: 5 sztuk udek kurczaka (ja przedzieliłam na dwie części) kilka sztuk pieczarek 3 łyżki musztardy sarepskiej 3 łyżki miodu 4 łyżki przecieru pomidorowego curry kurkuma imbir 1 cebula czerwona 1 szklanka wody Przygotowanie Cebulę pokroić w niewielka kostkę(...)nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok 35 min. W tym czasie myjemy pieczarki i możemy je przedzielić na pół, ale nie jest to konieczne.  15 min przed końcem pieczenia wkładamy pieczarki do kurczaka. Kurczak świetnie pasuje do ryżu.  Smacznego

Panda i jej świat
Roladki z udek kurczaka w boczku 78

trzeba tutaj wykrawać mięsa, ani go rozbijać. Wykorzystujemy bowiem mięso z udek bez skóry i kości, które w takiej formie można praktycznie wszędzie kupić. Udka z kurczaka są bardziej soczyste od piersi, dlatego też świetnie nadają się do zapiekania. Spróbujcie kiedyś takich roladek na obiad. 10 udek z kurczaka bez skóry i kości kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki(...)mięsa układamy ser żółty, po paseczku żółtej i czerwonej papryki, cebulę oraz paseczek ogórka. Zwijamy (lub składamy na pół). Całość owijamy 2 plasterkami boczku. Mięso układamy na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 minut

Smaki Na Talerzu
Francuskie paszteciki z mięsem 121

zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć dzieci zjadły od razu z krupnikiem :) Bardzo szybko się je przygotowuje i jeszcze szybciej zjada. opakowanie gotowego ciasta francuskiego mięso gotowane (u mnie udko z kurczaka i kawałek królika) pół cebuli żółtko sól pieprz gałka muszkatołowa czosnek granulowany sezam do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso obrać z kości,włożyć do malaksera razem z pokrojoną(...)powstaną długie ruloniki). Następnie każdy rulonik pociąć ostrym nożem na niewielkie kawałki - paszteciki. Każdy pasztecik posmarować wodą (lub białkiem dla niealergików) i posypać sezamem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec, aż paszteciki będą rumiane. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania