pieczenie - 19054 przepisów (strona:536/1271)

Tarta pełnoziarnista z kaszą jaglaną i cukinią 140

warzywo puści wodę należy ją odcisnąć.Jajka łączymy z  jogurtem i przyprawami oraz kaszą jaglaną. Masę nakładamy na spód. Układamy cukinię. Pieczemy jeszcze ok. 30 minut w 180 stopniach. 5 min przed końcem pieczenia skropić tartę oliwą by nie była zbyt sucha. Dzieląc tartę na 4 części 1 ma ok: 380 kcal

Czarnawisienka
Lekkie ciasto z wiśniami 355

formę o wymiarach 23 x 25 wysmarowaną masłem i obsypaną mąką/bułką tartą , albo wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto, a następnie wysypujemy równomiernie wydrążone wiśnie.Pieczemy około 40 minut, pod koniec sprawdzając patyczkiem czy jest już gotowe - patyczek powinien być po wyjęciu suchy ( pomijając sok z wiśni ).Ja ostudzone ciasto posypałam cukrem pudrem.Smacznego

Słodkie Przyjemności
W międzyczasie... 187

trochę spokojniejszego życia, mniej pracy, więcej nauki, ale też mniej czasu w domu - dla siebie. Oczywiście mimo wszystko równie mało czasu na takie przyjemności jak gotowanie czy pieczenie. Niestety. Nienormowany czas jedzenia, posiłki w biegu itd. Jedyną ciepłą przegryzką jest bułka z herbatą, bo wieczorem nie mam siły na spędzanie 2 godzin na szykowaniu obiado-kolacji. Smutne

Słodkie Przyjemności
Sakiewki drobiowe z jabłkiem w sosie słodko-kwaśnym 181

się nie otworzyły podczas pieczenia. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego.Mięso przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy bazylią i wrzucamy pomidorki cherry. Wierzch naczynia przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180`CW tym czasie gotujemy ryż pełnoziarnisty i podgrzewamy sos słodko-kwaśny. Na talerzu wysypujemy na środek ryż, układamy sakiewki i polewamy to wszystko

Słodkie Przyjemności
Mini eklerki 153

całkowitego wystudzenia. Następnie kolejno dodajemy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie gładka, ciasto przekładamy do szprycy i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia podłużne poduszeczki. Pieczemy około 15 minut w 200`C - bądź do momentu zarumienia.Krem budyniowy najlepiej przygotować wcześniej. Do rondelka przelewamy 350 ml  mleka, do reszty mleka wsypujemy proszek budyniowy i mieszamy

Słodkie Przyjemności
Wytworny tort czekoladowy 132

następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą.Ciasto przekładamy do okrągłej formy i pieczemy około 40 minut. Zimną kremówkę ubijamy, pod koniec dodając 2 łyżeczki cukru waniliowego. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut.Po ostudzeniu ciasto należy przekroić tak, aby powstały

Słodkie Przyjemności
Odrywana drożdżówka cynamonowa 300

Następnie układamy paski jeden na drugim posypką do góry i kroimy na 8 kwadratów. Przekładamy do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie odstawiamy ciasto do wyrośnięcia.Pieczemy przez 35 min w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 `C.Najlepiej ciasto pochłonąć tego samego dnia :)Smacznego

Słodkie Przyjemności
Świąteczne ciasteczka czekoladowe 111

robię łyżką, ale można to zrobić mikserem na najniższych obrotach.Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego z małą końcówką w kształcie rozetki. Wyciskamy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 8 minut. Musicie być pod koniec czujni, aby ciasteczka nie przypiekły się za bardzo, bo wtedy nie będzie efektu. Podczas wyjmowania, powinny być miękkie.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Batoniki kokosowe bez cukru! 157

suszone czereśnie, a następnie zmielone migdały i resztę dodatków. Wszystko dokładnie mieszam.Blaszkę kwadratową wykładamy papierem do pieczenia. Masę przekładamy i ciepłą, mokrą łyżką wszystko dokładnie wyrównujemy. Pieczemy około 25 minut - do złotego koloru. Studzimy na kratce, po około 10 minutach kroimy na mniejsze kwadraciki.Smacznego

Słodkie Przyjemności
22 urodziny i Beza Jamiego Olivera 208

nadal wyczuwalne, trzeba ją dalej ubijać. Ubitą pianę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia - tworzymy nią prostokąt wielkości kartki A4. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę - powinna być chrupka z wierzchu a lekko wilgotna i lepka wewnątrz. Gruszki osączamy z zalewy. Każdą z gruszek przekrajemy na cienkie plasterki. Syrop z gruszek

Słodkie Przyjemności
Świąteczne pierniczki II 125

łyżka kakao10 g przyprawy korzennejSposób przygotowania:Masło rozpuszczamy, dodajemy miód i drobny cukier. Gotujemy do momentu, aż cukier się rozpuści.W dużej misce mieszamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia, kakao i korzennymi przyprawami. Gdy masa maślana całkowicie ostygnie dodajemy do niej roztrzepane jajko i przelewamy(...)mąki.Wszystko zagniatamy i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.Po tym czasie ciasto wyjmujemy na oprószony blat i rozwałkowujemy na pasującą nam grubość - u mnie około 0.4 mm. Pieczemy w rozgrzanym do 180`C piekarniku przez około 10 minut - w zależności od grubości. Ciastka dekorujemy według uznania :)Smacznego

Słodkie Przyjemności
Miodownik 129

Wymieszać w malakserze, albo mikserem, połączyć z pianą z ubitych białek i bakaliami - lekko mieszając.Przełożyć do dwóch prostokątnych keksówek, lub małych kwadratowych form wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180`C przez godzinę.Polać roztopioną mleczną czekoladą i posypać orzechami laskowymi.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny z białym serem i wanilią 117

przygotowania:Piekarnik rozgrzewamy do 180`CJajka miksujemy razem z cukrem, dodajemy rozpuszczone ostudzone masło i mleko i dalej ubijamy do połączenia się składnikow.Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, odstawiamy.W oddzielnej misce ucieramy ser razem z jajkiem(...)cukrem waniliowym, gdy masa będzie jednolita, przerzucamy do masy jajecznej i lekko mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę i lekko mieszamy.Ciasto przekładamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości.Pieczemy około 25 minut - do zarumienienia - studzimy w piekarniku.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Babka czekoladowa 115

obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko wsypujemy do płynnych składników i mieszamy łopatką.Ciasto przekładamy do foremki na babkę, wysmarowanej lekko olejem i obsypanej bułką tartą.Pieczemy około 40 minut w 180`C. Studzimy na kratce po wyłożeniu z foremki.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kawowa babka z orzechami włoskimi 195

wbijamy jajka, dodajemy żółtka i ubijamy, gdy powstanie piana dodajemy cukier połączony z przestudzonym espresso i dalej ubijamy. Dolewamy olej i lekko mieszamy.W drugiej misce łączymy kakao, proszek do pieczenia i mąkę razem z orzechami.Do płynnych składników dosypujemy partiami suche, mieszając łopatką albo mikserem(...)najniższych obrotach.Foremkę na babkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąka albo tartą bułka i wlewamy do niej ciasto. Wyrównujemy.Babkę wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30 minut. Studzimy w formie.Gdy ciasto ostygnie wyjmujemy z formy, a wierzch ciasta polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy połamanymi orzechami.Smacznego

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania