pieczenie - 19054 przepisów (strona:534/1271)

Dietetyczne jogurtowo-owsiane ciasto jabłkowo-gruszkowe | niskokaloryczne | szybkie | proste 670

Smaczne Da się? Da!  Składniki na 1 keksówkę: 1 jajko 1 szkl. mąki owsianej 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżeczki stewii Szczypta sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g jogurtu naturalnego  3 duże łyżki dżemu gruszkowego lub 1/2 gruszki pokrojonej w kostke 1/2 jabłka 3 duże garście żurawiny Przygotowanie:  Jajka rozbełtać. Mąkę i proszek(...)przesiać. Dodać stweię, sodę, olej i jogurt. Jabłko pokroić na plasterki, a plasterki jeszcze na pół. Dodać do masy. Nałożyć również dżem lub gruszke oraz żurawinę. Przełożyć do keksówki. Piec ok. 30-40 minut w 180 stopniach

Czarnawisienka
Łosoś z piekarnika z kardamonem i imbirem 124

moździerzu kawałki łososia ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,skórą do dołu.Pastę z kolendry rozłożyć równomiernie na rybie,przykryć plasterkami cytryny.Nie ma potrzeby dodawania żadnego tłuszczu piec w 200`C przez 15 minut,następnie piekarnik wyłączyć i łososia pozostawić w zamkniętym wyłączonym piekarnku jeszcze na 5 minut ,by doszedł łososia podałam z puree ziemniaczanym z pasternakiem (przepis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gołąbki z mieszanki kasz i ryżu 144

warstwy zawiniętych gołąbków. Wierzch przykrywamy liśćmi, podlewamy całość wodą (można też bulionem lub dowolnym sosem), nakładamy pokrywę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy od 60 do 90 minut. W trakcie pieczenia sprawdzamy widelcem miękkość liści oraz podlewamy wodą - jeśli wyparuje. Wierzchnie liście zwykle się nieco przypiekają, ale dzięki temu gołąbki pod nimi są upieczone

KasiekGotuje
Pijany tort bezowy 147

miksowania po łyżce cukru. Masę należy ubijać aż cały cukier całkowicie się rozpuści a masa będzie gęsta i sztywna. Gotową masę bezową przekładamy na dwie blachy wyłożone papierem do pieczenia. Na papierze warto wcześniej odrysować koło o średnicy około 23 cm. Znacznie ułatwi(...)prace i spowoduje, że oba blaty będą tej samej średnicy. Bezy włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, a po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec około 90 minut. Piekarnik uchylić i pozostawić w nim beze do wystygnięcia. Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści dodajemy Maliku, szczyptę soli oraz masło. Zestawiamy

Pyry na Gaz
DROŻDŻÓWKI Z JABŁKIEM 97

pieczenia.   W bułeczkach zrobić duże wgłębienie, nasypać na dno bułki tartej i nałożyć owoce.  Drożdżówki posmarować rozmąconym jajkiem i posypać zagniecioną z podanych składników kruszonką. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25 - 30 minut

Kuchnia w opałach
Zaskocz bliskich 196

kolendra, czosnek, kminek, papryka, cząber, majeranek). Tak przygotowane ziemniaki wkładamy porcjami w szpryce i formujemy ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy gruboziarnistą solą morską  i pieczemy w 180 stopniach do uzyskania złotego koloru - około 40minut. Jako kolejną część dania przygotuj dość duże piersi z kurczaka , tak by się dobrze zwijały w roladki. Pokrój w cienkie plastry

Gotuj z Natką
Klasyczna marynata do steków 167

pojemnikach. Delikatną wołowinę powinniśmy marynować od 30 minut od maksymalnie 2 godzin. Gorszej jakości mięso powinniśmy marynować od 2-4 godzin a duże kawałki wołowiny takie jak pieczenie 4-6 godzin (lub całą noc). Składniki: ¼ szklanki oleju do smażenia ¼ szklanki octu z czerwonego wina 3 łyżki sosu Worcestershire 1 łyżka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka suszonego

naRuszcie
Kremowy Sernik z Musem Borówkowym 139

roztopionego masła Ciasta kruszymy w blenderze lub w dłoniach, zostawiając gdzieniegdzie większe kawałeczki. Masło rozpuszczamy i wlewamy do pokruszonych ciasteczek. Formę prostokątna 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy masę ciasteczkową, wyrównujemy, lekko dociskamy i wkładamy do lodówki na czas przygotowania musu borówkowego i masy serowej. Mus borówkowy: 100 g borówek świeżych lub mrożonych 25 g cukru(...)resztą masy serowej i wygładzamy. Resztę musu borówkowego nakładamy kupkami na wygładzoną masę serową i za pomocą końcówki łyżeczki robimy esy floresy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50-60 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. The post Kremowy Sernik z Musem Borówkowym appeared first

Made By Mom And Son
Azjatycka sałatka z kaczką 139

solą i pieprzem z obu stron. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy (nakryte pokrywką lub folią aluminiową) do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzanie góra-dół, koniecznie bez termoobiegu). Pieczemy przez 60 minut, zdejmujemy pokrywkę, zwiększamy temperaturę do 200°C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Mięso powinno ładnie odchodzić od kości – oddzielamy(...)błon (najszybciej jest po prostu ręcznie obrać). Uwaga: Nie wylewamy tłuszczu jaki się wytopił w naczyniu! Łyżeczkę zostawiamy do dressingu, resztę przelewamy do słoiczka – jest genialny do pieczonych ziemniaków (może długo stać w lodówce). Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Dymkę myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Sałatę (u mnie rukola) myjemy i osuszamy. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem

Poezja smaku
Sałatka ze zielona soczewica i pieczonym burakiem 183

skrapiamy olejem oraz oprószamy solą. Po około 15 minutach pieczenia w temperaturze 200 stopni naczynie napełniamy wodą, mniej więcej do połowy wysokości buraków, przykrywamy folią aluminiowa, którą nakłuwamy. Pieczemy az buraki bedą miękkie (to zależy od ich wielkości) w razie potrzeby do naczynia dolewamy wodę. Na bazie soku z buraków, który zebrał sie we naczyniu żaroodpornym przygotowujemy dressing

Okolice Palnika
Filo z makiem, bakaliami, orzechami i czekoladą 143

rozsmarowujemy masę makową. Posypujemy ją równomiernie resztą dodatków. Zwijamy jak roladę po czym kroimy ostrym nożem na 10-12 części. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystudzenia. W tym czasie rozpuszczamy kuwerturę. Każde ciasto polewamy małą łyżeczką czekolady. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest

Mienta blog
Babka piernikowa 167

orzechów, rodzynek i skórki pomarańczowej kandyzowanejPolewa: tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady4 łyżki mlekaposypka cukrowa do dekoracji Przygotowanie:Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, przyprawą do piernika i cynamonem.W osobnym naczyniu wymieszać pozostałe składniki.Do mokrych(...)składników wsypać suche i wymieszać łyżką lub szpatułką, ale krótko i niedokładnie. Mogą pozostać grudki.Formę posmarować masłem i obsypać mąką lub bułką tartą.Ciasto przelać do formy i piec przez 45 minut.Po wyjęciu z piekarnika wyciągnąć babkę z formy i studzić na kratce lub na talerzu.W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i wymieszać ją z 4 łyżkami wody.Wystudzoną babkę

Ze smakiem i z pasją
Ryż po chińsku z łososiem 402

smaku. Możemy do ryżu dodać zblanszowany brokuł, szparagi lub fasolkę. Każde warzywo na które mamy ochotę. O walorach łososia , nie muszę Was zapewniać, ale ten sposób przyprawiania i pieczenia- polecam w szczególności- łosoś jest delikatny i rozpływający się w ustach. Jeżeli nie mamy łososia, można ryż podać z rybą smażoną, paluszkami rybnymi , czy też z kurczakiem- to co lubimy(...)miseczce bełtamy jajko. Jajko wylewamy na patenie - smażymy na średnim gazie omlet. Odkładamy do ostudzenia. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik na 200 C , łososia rozkładamy na folię w blaszce i pieczemy 5-7 min. W  woku rozpuszczamy masło, dodajemy poszatkowaną cebulę. Smażymy około 3 min. Dodajemy ryż z marchewką i groszek. Dodajemy sos sojowy i olej sezamowy mieszamy - smażymy około

Smaki Edyty
Piernikowe babeczki świąteczne (eksperymentalne) 184

oraz foliowego) i witaminy E. - 70 g masła (ja użyłam dodatkowo łyżkę orzechowego)- 3-4 łyżki cukru (najlepiej brązowego)- łyżka przyprawy do piernika- 1 łyżeczka proszku do pieczenia + szczypta sody-pół tabliczki gorzkiej czekolady (u mnie 74 %)Gorzka czekolada - poprawia nastrój, dodaje energii, a na dodatek zawiera ważne dla zdrowia mikroelementy, jak potas, magnez, wapń(...)suchych składników, wymieszać. Następnie dorzucić orzechy, czekoladę, skórkę z pomarańczy, rodzynki i masło. Delikatnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste, lekko grudkowate. Masę nałożyć do papilotek i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 25 minut do ,,suchego patyczka".  Smacznego

Kuchnia Ellie
Zawijasy z kurczakiem, szałwią i suszonymi pomidorami owinięte boczkiem 143

Szaszłyki przekładamy do naczynia i wstawiamy do pieczenia na 20 min. w temp. 180'C. Upieczone zawijasy zdejmujemy z patyczków i wykładamy na talerz. Jako dodatek możemy podać pieczone ziemniaki w ziołach

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania