wysokiej miski wbijamy jajka i ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dolewamy olej, ekstrakt i mleko i mieszamy.W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielonymi migdałami. Czekoladę(...)kroimy na drobno i wrzucamy do mąki. Suche składniki mieszamy razem z masą jajeczną, a następnie przelewamy do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35 minut. Studzimy na kratce.Smacznego
Słodkie Przyjemnościwyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy pokruszone biszkopty, wyrównujemy i ugniatamy. Na tak przygotowany spód wylewamy równomiernie rozprowadzając masę serową.Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy do złotego koloru - około 30 minut.Studzimy w piekarniku, następnie wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia - podajemy na zimno.Smacznego
Słodkie Przyjemnościpieczenia i partiami wsypujemy do jaj.Ciasto przelewamy do formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą/mąką.Wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 35-40 minut - do zarumienienia.Studzimy w formie.Smacznego
Słodkie Przyjemnościłyżki mąki pszennejszklanka + 2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki olejułyżka ekstraktu waniliowegododatkowo: dżemy, bita śmietana, cukier puder, świeże owoceSposób przygotowania:Do wysokiego naczynia wsypać obie mąki i proszek do pieczenia - wymieszać.Żółtka roztrzepujemy, dodajemy mleko, mieszamy, a następnie przelewamy jajeczną mieszankę do mąki dodajemy olej, ekstrakt i wszystko miksujemy na najwyższych obrotach. Ciasto powinno być(...)gęste.W oddzielnej misce ubijamy na sztywno białka, które następnie dodajemy partiami do ciasta gofrowego. Lekko mieszamy, odstawiamy.Gofrownice rozgrzewamy (około 5-6 minut ) smarujemy olejem i wylewamy partiami ciasto. Pieczemy w zależności od mocy naszego sprzętu - od 2 do 4 minut.Podajemy z ulubionymi dodatkami - cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną, owocami czy polewą.Smacznego
Słodkie Przyjemnościdwie części, pierwszą zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika, drugą zaś rozwałkowujemy, a następnie wykładamy nią formę do pieczenia, wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 15 minut do zarumienienia - wyjmujemy i lekko studzimy.W tym czasie obieramy jabłka, wydrążamy środki i kroimy w grubą kostkę. Przekładamy do miski, posypujemy cynamonem i gałką muszkatołową, cukrem
Słodkie Przyjemnościugniatamy, w razie potrzeby lekko podsypując mąką.Z przygotowanej masy ugniatamy ciasteczka wielkości orzecha włoskiego, a następnie układając je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko je przygniatamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200`C przez 13 minut w zależności od grubości ciastek.Smacznego
Słodkie Przyjemnościzaklejamy jak pieroga - końcówki ciasta można zwilżyć wodą, aby lepiej się sklejały.Gotowe Calzone, przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, wierzch smarujemy wodą i posypujemy ulubionymi ziołami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 25 minut.Podajemy na ciepło jak i na zimno.Smacznego
Słodkie Przyjemnościmieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, a następnie dosypujemy do masy czekoladowej.Foremki na muffiny wykładamy papilotkami a następnie przelewamy ciasto do 3/4 wysokości a wierzch posypujemy pokruszoną czekoladą.Pieczemy około 20-25 minut w rozgrzanym do 175`C piekarniku.Możemy podawać na ciepło z lodami, albo na zimno.Smacznego
Słodkie Przyjemnościmniejsze kawałki.Do miski wbijamy jajka, zalewamy to mlekiem, jogurtem, musztardą i olejem. Wszystko lekko roztrzepujemy do połączenia się składników. W oddzielnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia(...)startym serem sola i pieprzem.Do suchych składników dolewamy płynne i mieszamy. Pod koniec dodajemy pokrojone szparagi.Blaszkę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami, następnie napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200`C.Podajemy na ciepło i na zimno!Smacznego
Słodkie Przyjemności. Do ubitych białek dodajemy wymieszane żółtka i sypkie składniki - mieszamy za pomocą łopatki albo łyżki.Gofrownice rozgrzewamy (około 5-6 minut ) smarujemy olejem i wylewamy partiami ciasto. Pieczemy w zależności od mocy naszego sprzętu - od 3 do 5 minut. Gotowe gofry odstawiamy do wystudzenia i lekkiego wysuszenia. Następnie posypujemy cukrem pudrem, nakładamy na wierzch bitą śmietankę
Słodkie Przyjemnościśredniej wielkości)100 g cukru60 g mlecznej czekoladySposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy olej i wlewamy mleko - mieszamy.W drugiej misce łączymy mąkę, cukier dodajemy karob i proszek do pieczenia, łączymy a następnie wsypujemy do płynnych składników.Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę ścieramy na małych oczkach. Całość dodajemy do reszty składników i mieszamy.Przygotowaną masę przekładamy do blaszek(...)się mawiać, że formę napełniamy do 3/4 wysokości - ja napełniam do 4/5, wtedy babeczek mam mniej ale są 'dorodne'Babeczki wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30 minut.Smacznego
Słodkie Przyjemnościlekko mieszamy.Gotowe ciasto przekładamy do okrągłej formy - wyłożonej papierem do pieczenia ( chyba, że korzystacie z silikonowych form, wtedy to pomijamy.Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 175`C piekarnika i pieczemy około 65-70 minut.Ciasto pozostawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej na kilka godzin.Truskawki myjemy, odcinamy szypułki. 150 g wrzucamy do blendera i miksujemy na mus, który wylewamy na wierzch ciasta. Resztę
Słodkie Przyjemnościsoczysty (choć to zależy akurat od długości gotowania) i bialutki. Nie miałam pojęcia, że to może być tak proste! Dlatego mam nadzieję, że tak jak przyszła moda na pieczenie domowego pieczywa, tak namówię Was na przygotowanie domowego twarogu. Wystarczy dobre mleko (nie UTH), cytryna, garnek, sitko i gaza.Składniki:2,5 l mleka krowiego ( butelkowane lub wiejskie
Słodkie Przyjemnościwbijamy jajka i ubijamy do podwojenia objętości. Następnie dodajemy cukier i dalej ubijamy. Gdy masa będzie jednolita dolewamy olej i ponownie miksujemy.W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Suche składniki dosypujemy stopniowo do masy(...)jajecznej.Ciasto przelewamy do okrągłej blaszki, na wierzchu układamy maliny i pokrojone w cienkie paski gruszki. Całość posypujemy suszoną żurawiną i polewamy miodem.Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 35 minut - do suchego patyczka.Smacznego
Słodkie Przyjemnościsobą łączymy, następnie polewamy przygotowaną mieszanką miodową i mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180`C i pieczemy około 15 minut.Po tym czasie formę pozostawiamy do wystudzenia. Po po około 10 minutach masę można pokroić na batoniki lub jeżeli macie na to ochotę z gotowej masy skleić małe
Słodkie Przyjemności