Paprykę pokroić w cienkie paseczki. 3. Do warzyć dodać 2 łyżki oleju, doprawić solą, pieprzem i papryką. 4. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć białą kiełbasę, przykryć warzywami. 5. Całość piec 1,5 godziny w 190-200 st C. Smacznego
Kuchnia domowa Anipodzielić na 4 porcje. Na każdym płacie ciasta ułożyć rybę, oprószyć solą i pieprzem, wyłożyć porcje cebuli z pieczarkami i porem, złożyć i skleić brzegi. Wierzch posmarować jajkiem. 5. Piec w piekarniku w 180 st. C przez 20-30 minut - w zależności od grubości ryby. Jakby ryba była gruba to można ją chwilę usmażyć na patelni przed włożeniem
Kuchnia domowa Aniwielkości parówek). 2. Na ciasto rozkładamy ser żółty, a na to parówkę. Zwijamy i układamy na blaszce. 3. Każdą parówkę w cieście nacinamy, a następnie smarujemy rozmieszanym jajkiem. 4. Pieczemy w 200 st C przez 10-15 minut do zrumienienia. Smacznego
Kuchnia domowa Aniukładamy na natłuszczonej blaszce na kształt kwiatka, w miejsce połączenia się kulek nakładamy powidła lub dżem ( u mnie były to powidła śliwkowe). 5. Białkiem smarujemy bułeczki, posypujemy kruszonką i pieczemy przez 15-20 minut w 180 st.C. Smacznego!!! Źródło: Czym dziś w kuchni pachnie
Kuchnia domowa AniTo jedne z moich ulubionych wafli, które moja mama robi od zawsze! Składniki: 1 opakowanie wafli 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 1 szklanka śmietany 2
Kuchnia domowa Animieszania. Dodać skórkę pomarańczową, olejek, a na koniec delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. 4. Na podpieczony spód wyłożyć masę makową, równomiernie rozłożyć, a na mak ser. 5. Całość piec przez 60 minut w 180 st. C. 6. Ostudzone ciasto udekorować wedle uznania - użyłam mlecznej czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej i zielonego kokosu. Smacznego!!! Źródło: Domowa kuchnia Aniki Przy
Kuchnia domowa Aninastępnie dodajemy mięso ułożone bardzo blisko siebie. 4. Wierzch posmarować majonezem, byle nie za grubo :) 5. Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec 45-60 minut. Kwadrans przed końcem ściągnąć folię, by wierzch się zarumienił. Smacznego!!! Źródło: W mojej kuchni
Kuchnia domowa Anipapryki sól, pieprz Sposób wykonania: 1.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. 2. Mięso nasmarować marynatą, włożyć do pojemnika z przykrywką i schłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem. 3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut). 4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :) Smacznego
Kuchnia domowa AniWafle to szybka słodka przekąska. Jest już kilka propozycji na blogu. Tym razem zapraszam na wersję kajmakową z powidłem. Składniki: 1 opakowanie wafli 1/2 puszki masy
Kuchnia domowa Aninacieramy marynatą, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum 6 godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc). 4. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia, wykładamy resztę marynaty i całość pieczemy w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 1 godzinę. Smacznego!!! Źródło: Nikol od kuchni
Kuchnia domowa Anikażdym liściu odkrawamy zgrubiałą część, nakładamy farsz i i ciasto zwijamy. Na dnie brytfanki kładziemy liść, na nim układamy gołąbki. Zalewamy wodą. 8. Całość przykrywamy liściem wierzchnim i pokrywką. Pieczemy godzinę w 180-190 st.C. 9. Gołąbki podajemy z ulubionym sosem. My zjedliśmy z sosem pomidorowym z papryką ( KLIK ). Polecam! Smacznego
Kuchnia domowa Anistrucle na małą blaszkę i nacinamy w środku do połowy głębokości ciasta. Odstawiamy na 20-30 minut do wyrośnięcia. 5. W międzyczasie łączymy składniki kruszonki. 6. Posypujemy kruszonką. 7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35 minut. 8. Po upieczeniu studzimy na kratce. Smacznego
Kuchnia domowa Aniciepłym palniku jeszcze na 10 minut. 4. Śmietanę, jajka i ser mieszamy razem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 5. Wszystko mieszamy i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do180 st. C do zrumienienia się wierzchu (ok 20 minut) Smacznego!!! Źródło: Smak mojej kuchni
Kuchnia domowa Anisolą, pieprzem, majerankiem i oregano. Wszystko dobrze wymieszać. 3. Papryki umyć, osuszyć, naciąć od góry, wnętrze wyczyścić z błonek i pestek. 4. Papryki nafaszerować mięsem z ryżem. 5. Całość piec w naczyniu żaroodpornym przez 30-40 minut w 180 st. C. Smacznego
Kuchnia domowa AniWyrobione ciasto odstawić na 1-2 godziny, aż podwoi swoją objętość. 5. Ciasto przełożyć do blaszki, ułożyć na wierzch obrane i dowolnie pokrojone owoce i posypać kruszonką. 6. Piec przez 30-40 minut w 200 st. C, do suchego patyczka. Smacznego!!! Źródło: BaBy w kuchni
Kuchnia domowa Ani