pieczenia - 22046 przepisów (strona:995/1470)

Rozmaryn-przyprawa,ktora chroni oczy 138

bardziej aromatyczny niz suszony.Dodatkowo zachowuje kolor i ksztalt slicznych galazek.Czesc galazek obieram z zielonych igielek i drobno siekam,takze zmrazajac,by pozniej juz tylko uzyc do potraw np. ziemniaki-pieczone-z-rozmarynem. Jest styczen,a moj rozmaryn dalej rosnie w ogrodzie.Absolutny rekord,bo ani zimy,ani mrozow na widoku. Moze po raz pierwszy przetrwa do wiosny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sos musztardowy-fitness 134

przepis na lekki ,bo bez zasmazki i tlustej smietany sos musztardowy.Jest swietnym dodatkiem do pieczonych mies,ryb i jajek.No i oczywiscie do sztuki miesa,tutaj jest wrecz niezastapiony.Niezwykle prosty i niezawodny przepis. Skladniki do 3-4 porcji miesa: 250 ml bulionu warzywnego 2 lyzki srednio-ostrej musztardy 1 plaska lyzeczka cukru 1 bardzo plaska lyzka maki-krupczatki najlepiej 2 lyzki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczarki faszerowane serkirm philadelphia i suszonymi pomidorkami 135

ZYCZE SMACZNEGO ! Tak przygotowane pieczarki stanowia znakomita goraca przekaske.Moga rowniez stanowic odrebne danie Podalam na obiad z kasza gryczana i pieczonymi malymi pomidorkami koktajlowymi.Pycha

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chałka z rodzynkami 135

minut przykryte sciereczka kuchenna wlaczyc piekarnik i nagrzac do 200°C wyrosniete chalki posmarowac mlekiem i naciac ostrym nozem(tylko w przypadku,gdy nie zaplatamy chalki w warkocz ).Piec 20 minut w 200°C.Studzic na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie 170

C.Wyrosniety chleb posmarowac woda i posypac ulubionymi ziarnami.Posypalam nasionami sezamu.Wstawic do piekarnika i zaparowac go.Piec 15 minut w 240°C,nastepnie zmniejszyc temperature do 210°C i piec kolejne 30 minut.Studzic na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik daktylowo-chałwowy bez jajek i cukru 248

gesta. ser  wymieszac z masa daktylowa,tahini i mlekiem kokosowym przy pomocy miksera.Dodac maczke kukurydziana przesiana przez sitko i esencje waniliowa mase serowa wylozyc na przygotowany spod piec w temperaturze 140-150°C 1 godzine studzic na kratce przygotowac polewe czekoladowa .Wszystkie skladniki umiescic w garnuszku i mieszajac malutka trzepaczka balonowa doprowadzic do wrzenia.Zagotowac.Gdyby byla za gesta dodac odrobine

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab w mleku kokosowym-absolutny HIT 338

Schab pieczony w rekawie i schab duszony w poczciwym mleku krowim to dwa bardzo udane przepisy na zawsze soczysty,miekki i kruchy schab.I wydawaloby sie,ze lepszego efektu juz nie da sie uzyskac.A jednak! Podjelam eksperyment z mlekiem kokosowym,ktore od dawna juz kroluje w mojej kuchni i jak dotad jego dodatek sprawdza sie idealnie w kazdym przepisie.I tu efekt

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mazurek kokosowy 145

sztywno piane z bialek z dodatkiem soku z cytryny.Na piane przesiac 2 lyzki maczki ziemniaczanej,dodac namoczone wiorki,delikatnie,ale dokladnie wymieszac lyzka,wylozyc na lekko zrumienione ciasto piec w temperaturze 180-190°C 20 minut                                       ZYCZE SMACZNEGO

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wielkanocny "sos polski" 138

znalazlam jego prawidlowa nazwe-sos polski.Jest przepyszny,a swoim smakiem uswietni swiateczne sniadanie ,obiad i kolacje.Nadaje sie bowiem idealnie do jajek,wedlin i mies na zimno,a takze do pieczonych warzyw.Nieslychanie prosty do przygotowania,w czasie Wielkanocny wrecz blyskawiczny,bo jajka na twardo tylko czekaja na zagospodarowanie.Jesli nie znacie tego przepisu,musicie koniecznie sprobowac. Skladniki: 2 jajka ugotowane na twardo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik chałwowy z tahini-nowa ulepszona wersja 160

dodac jajka,krotko mieszajac tylko do polaczenia skladnikow. Masa wypelnic foremke i wlozyc do nagrzanego uprzednio piekarnika.Piec 15 minut w 175 stopniach, nastepnie zmniejszyc temperature do 140 stopni i piec jeszcze 60 minut.Dzieki temu sernik nie rosnie, ale tez  nie opada i nie peka.Jest idealnie rowniutenki.Po upieczeniu nie wyjmowac go gwaltownie,a pozostawic w lekko uchylonym pierkarniku na oklo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielone szparagi z patelni-expresowe 117

WYKONANIE: szparagi umyc i odlamac zdrewniale konce.Mozna je piec w calosci,ale jeszcze szybciej sie upieka,gdy je pokroimy na mniejsze kawalki.Zatem pokroic szparagi w kilkucentymetrowe skosne kawalki.Glowki odlozyc rozgrzac maslo na patelni,wrzucic pokrojone szparagi.Czesto obracac,by sie rowno upiekly.W polowie smazenia dolozyc glowki szparagow,bo te pieka sie szybciej.Gdy sie lekko zrumienia patelnie przykryc pokrywka.Pieczenie trwa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotleciki mielone z łososia i kaszy jaglanej 169

Jesli znudzil Cie losos tradycyjnie pieczony w piekarniku lub na patelni,po prostu posiekaj go i zrob pyszne kotleciki mielone.Kotleciki sa latwe i szybkie do przygotowania,a jeszcze szybciej znikaja z talerzy.Dodatek kaszy jaglanej czyni je jeszcze delikatniejszymi,choc juz samo mieso z lososia jest juz naprawde delikatne.Rybi zapach,ktory tak wielu zniecheca do rybnych dan nie juz tak intensywny.Na

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Currywurst-kulinarna legenda Niemiec 155

kazdynm rogu.Jest tak popularna,ze w Berlinie Currywurst ma swoje muzeum. Klik ,kliknij i zobacz.Liczba sprzedawanych kielbasek 800 mln porcji rocznie mowi sama za siebie. Currywurst to kielbaska pieczona na grillu,a przed podaniem pokrojona i podana z pomidorowym sosem curry i dodatkowo przyprawa posypana.To swietna przekaska na kazda pore dnia.Danie to zwykle spozywane jest z bulka lub frytkami. Zawrotna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cannelloni z mięsem pod beszamelem 164

rownomiernie rozprowadzic na ulozonych w naczyniu rurkach.Sos musi szczelnie pokryc wszystkie cannelloni,w innym wypadku rurki wyschna i pozostana nieupieczone startym na tarce parmezanem oblozyc rownomiernie cala zapiekanke piec w 200°C 30-40 minut,do zrumienienia zapiekanki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rzodkiewki gotowane 110

delikatne,urocze rozowe perelki. Smakuja jak miniaturowe kalarepki.Podczas gotowania odbarwiaja sie i traca swoj nie tylko intensywny kolor ale i smak.Ugotowane rzodkiewki moga byc swietnym dodatkiem do grilowanych i pieczonych mies.Z pewnoscia beda tez niebanalna ozdoba stolu i talerza.Czy w ogole warto je jesc mozesz przeczytac tutaj: klik . Skladniki: peczek rzodkiewek sol,cukier koperek maslo Wykonanie: obciac liscie i ogonki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!