ochotę przeglądać ją godzinami i studiować poszczególne fotografie, licząc, że wyniosę z nich coś dla własnego stylu. Myślę, że znalazłabym w niej także wiele inspirujących przepisów, choćby powoli pieczone pomidory z serem manchego, czy sos balsamiczny z buraków. Cena: 69,99 zł Historia smaku Bryan Bruce Tak naprawdę, to dawno nie czytałam książki "nie-kulinarnej". Gdy nie przeglądam przepisów, lubię
Chilli Czosnek i Oliwamusztardą i przyprawami, dokładnie wymieszać.Do jogurtu włożyć kurczaka i marynować co najmniej 1 godzinę, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego .Wstawić od piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godzinę
Moje domowe kucharzenieuzyskamy ciekawy marmurkowy wzór. Ciasto rozwałkować na cienki prostokąt. Na podobnej wielkości prostokąt, rozwałkować masę marcepanową, podsypując podczas wałkowania mąką. Marcepan przenieść na ciasto - ciasto ciasno zwinąć, formując roladę. Piec w 180 stopniach C przez 45 minut. Pozostawić do wystygnięcia. Przygotować polewę czekoladową. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając łyżkę oleju roślinnego. Rozpuszczoną czekoladą oblać roladę marcepanową
kolorowotorcikowoWszystkie bakalie wymieszać razem, śliwki i daktyle pokroić. Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej, a następnie wymieszać razem.Dodać bakalie , wymieszać i przełożyć do keksówki.Piec około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.Polać polewą lub na gorącym cieście poukładać pastylki dekoracyjne białe i mleczne i wstawić do gorącego piekarnika na kilka minut
Moje domowe kucharzenieubić pianę, dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie ubić. Osobno ubić żółtka. Połączyć pianę z żółtkami, mąką pszenną, fasolą i kandyzowaną posiekaną cytryną. Dobrze wymieszać i przełożyć do małej foremki. Piec 30 minut w temp.180 stopni. Posypać cukrem i zajadać... fasolówkę
Kulinarny karnet Christopherafolią aluminiową. Wkładamy do piekarnika na 3,5 godziny w tem. 150 st. po tym czasie trochę płynu powinna nam się zredukować. podkręcamy tem. do 200 st i pieczemy bez przykrycia jeszcze 30 min. Płyn odlewamy ale zachowujemy. Mięso wyjmujemy i najlepiej palcami rozdrabniamy na małe niteczki. Mięso przekładamy z powrotem do naszego wywaru. Mieszamy i przelewamy do naczynek
NaKońcuJęzykawyrośnięcia. Po 2 godzinach wykładamy ciasto na stolnicę, rozwałkowujemy, smarujemy masą i zwijamy. Powstałą roladę przekrawamy wzdłuż. Przeplatamy w warkocz powstałe kawałki i zawijamy w okręg. Ciasto pieczemy 40 minut 180 stopniach
ciastkarnia na kruchym spodziekroimy na cieniutkie paseczki, a mozzarellę na plasterki. Na bagietkę posmarowaną masłem wykładamy pieczarki z cebulą, na to kładziemy paprykę i na samą górę ser mozzarella. Ser posypujemy ziołami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około 8-10 minut. Po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem czosnkowym :-) Życzę smacznego
Anielska Kuchnia Aniskładnikiem jest oczywiście mak, z którego można wyczarować także wiele innych łakoci. Może to być np. tort makowy (uwielbiam!) albo makowiec. Mmmmm... :) W moim rodzinnym domu w Łodzi makowce piekło się nie tylko na Boże Narodzenie, ale również na Wielkanoc i były zawsze wspaniałe. Nie ważne, że czasami pękały, nie ważne, że często nie doczekiwały lukrowania, smakowały bajecznie! A wszystko
Ratunku obiadBarszcz czerwony to jedyna zupa, którą spożywam tylko raz w roku - na Wigilię. Zawsze kazałam sobie gotować ogromny gar wigilijnego barszczu, który jadłam przez całe Święta. Wszystkie sałatki, pieczone szynki, schaby, świąteczne obiady mogły się schować - barszczem musiałam się nasycić na cały rok! ;) Teraz po praz pierwszy w życiu samodzielnie gotowałam Wigilijny barszcz. Muszę nieskromnie przyznać, że wyszedł bardzo dobry
W kuchni KatieDziś znowu na chwilkę wracam do dziczyzny. Jakiś czas temu piekłam pasztet z dzika i zostało mi trochę wątróbki. Postanowiłam zrobić z niej coś w rodzaju pate, z tym, że lekko go zapiekłam w kąpieli wodnej. Doskonały do chrupiącej grzanki z kieliszkiem wytrawnego czerwonego wina. Pate z wątróbki z dzika Czas przygotowania: 80 minut Proporcje
Kulinarne przygody Gatityzależności jak długie chcemy mieć strucle ). Ciasto rozwałkować, podsypują mąką, na cienki prostokąt. Ma cieście rozłożyć masę makową i zwijać struclę. Jajko rozkłócić z mlekiem. Posmarować strucle. Makowce piec w 180 stopniach C przez 60 minut. Ostygnięte makowce/strucle polać lukrem, udekorować. Smacznego
kolorowotorcikowołyżki). Ciasto rozwałkować. Filiżanką wycinać kółka. Na środku każdego kółka układać porcję farszu i skleić brzegi. Posmarować pierogi roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec 25 minut w 180 stopniach
Sto kolorów kuchniGotowe płaty ciasta francuskiego kroimy na dwie części. Na każdej układamy pieczarki, na to pierś , na górę plaster sera. Nacinamy boki i zwijamy po skosie paski. Smarujemy rozmąconym jajkiem Pieczemy w piekarniku 220 st. około 30 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyrozwałkować na grubość ok 3-4 mm. Z ciasta wykrawać dowolne kształty ciasteczek. Ciasteczka ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 10 mniut- funkcja termoobieg, aż ciasteczka się zarumienią. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem
Monia miesza i gotuje