pieczenia - 22046 przepisów (strona:981/1470)

Gazpacho (pomidorowy chłodnik) 81

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pomidory parzymy  wrzątkiem, obieramy ze skórki i drobno kroimy. Paprykę owijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 40 min w piekarniku na około 180 -190 stopni C. Następnie obieramy ze skórki i drobno kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Odkładamy 1/5 warzyw oprócz czosnku

Bon Appetit Małgorzaty
Mus pomidorowy ukryty w galarecie 133

pietruszki do dekoracji ponadto:  4,5 łyżeczki żelatyny  1/4 szklanka bulionu Pomidory parzymy  wrzątkiem, obieramy ze skórki i drobno kroimy. Paprykę owijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 40 min w piekarniku na około 180 -190 stopni C. Następnie obieramy ze skórki i drobno kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Odkładamy 1/5 warzyw oprócz czosnku

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanki z suszonymi pomidorami i oliwkami 120

ząbkiem czosnku. Oliwki i pomidorki kroimy w plasterki, a suszone pomidorki w paseczki. Na bagietki kładziemy plasterki mozzarelli, następnie pomidory, pomidory suszone, oliwki i posypujemy suszonymi ziołami. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach C. około 10 - 15 minut. Aż do roztopienia sera. Gotowe zapiekanki dekorujemy świeżą bazylią.  Zapiekanki

Bon Appetit Małgorzaty
Bakłażan faszerowany salsą pomidorową 115

oliwki doprawiamy solą i pieprzem.  Bakłażan przekrawamy wzdłuż na 2 połówki i wydrążamy miąższ. Do środka dajemy farsz z salsy a wierzch pokrywamy plastrem mozzarelli. Bakłażana pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach około 20 minut.  Bakłażan faszerowany salsą pomidorową

Bon Appetit Małgorzaty
Ziemniaki faszerowane rybą i pieczarkami 169

pieczarki w drobną kostkę. Ugotowane ziemniaki obieramy z łupin, wydrążamy środek i w to miejsce dajemy farsz. Farsz składa się z rozdrobionej ryby, pieczarek i cebuli. Nafaszerowane ziemniaki pieczemy w 200 stopniach c około 20 - 30 minut. Faszerowane ziemniaki rybą i pieczarkami

Bon Appetit Małgorzaty
Cukinia faszerowana makaronem z suszonymi pomidorami 269

pół i wydrążamy nasiona tworząc łódeczkę. Blanszujemy ją we wrzątku. Następnie do środka cukinii dajemy farsz z makaronu. Na całość dajemy plasterki sera i doprawiamy ziołami. Pieczemy w 200 stopniach c około 20 - 30 minut. Cukinia z nadzieniem z makaronu

Bon Appetit Małgorzaty
Schab i karczek z brzoskwinią zapiekany pod serem 197

każdym kawałku mięsa układamy po 2 połówki brzoskwini i przykrywamy po 1 plastrze sera żółtego. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 200- 220 stopni C. Dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z ziołami (tymianek, rozmaryn, estragon, przyprawa do ziemniaków i czosnkiem) i np. mizerią. Schab i karczek z brzoskwinią i serem Na mięso układamy brzoskwinie Na mięso układamy brzoskwinie a potem

Bon Appetit Małgorzaty
Sok wielowarzywny - gęsty i schłodzony pyszny na upały 148

zioła: natka pietruszki, bazylia tymianek, koperek jeśli lubimy pikane soki to możemy dodać czosnek albo papryczkę chilli  Buraki obieramy i gotujemy. Ugotowane kroimy w kostkę. Paprykę i cebulę pieczemy w piekarniku w 220 stopniach aż pomarszczy się skórka. Po upieczeniu obieramy paprykę ją ze skórki i usuwamy gniazda nasienne. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę.  Pomidory parzymy, obieramy

Bon Appetit Małgorzaty
Cukinia faszerowana ryżem i mięsem 157

oliwie i doprawiamy sola i pieprzem. Do ugotowanego ryżu dodajemy mięso, doprawiamy wg uznania i dodajemy natkę pietruszki. Gotowy farsz wykładamy łódki z cukinii. Przykrywamy żółtym serem i pieczemy w 200 - 220 stopniach około 30 do 40 minut. Sos: rozpuszczamy w rondlu margarynę, dodajemy mąkę (około 4 - 5 łyżek) i energicznie mieszamy. Zalewamy woda i zagotowujemy. Następnie

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto drożdżowe z borówkami wzrastające 3h 164

mące (żeby nie opadły na dno ciasta) i kładziemy na wierzch ciasta. Później wykonujemy kruszonkę: masło mieszamy z cukrem i mąką i krusząc palcami wykładamy na borówki. Całość pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę. Ciasto drożdżowe z borówkami

Bon Appetit Małgorzaty
Poduszki z ciasta francuskiego z papryczką chili 163

wierzch każdego kwadratu kładziemy plaster mozzarelii, kawałek suszonego pomidora, połówki oliwek oraz kawałeczki papryczki chili. Brzegi ciasta smarujemy białkiem jajka by ciasto było ładnie rumiane. Piec w 180 -190 stopniach C około 20 minut. Kwadraty fajnie się wybrzuszają jak poduszki :)  ciasto francuskie z papryczką chili

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto drożdżowe ze śliwkami wzrastające 3 h ! 289

wyłożonym papierem. Na wierzch ciasta układamy śliwki pozbawione pestek, posypujemy je odrobiną cukru. Później wykonujemy kruszonkę: masło mieszamy z cukrem i mąką i krusząc palcami wykładamy na śliwki. Całość pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę. Ciasto jest bardziej wilgotne i puszyste niż tradycyjne drożdżowe.  ciasto drożdżowe ze śliwkami zrywamy śliwki z drzewa :) miksujemy składniki na ciasto

Bon Appetit Małgorzaty
Mój pierwszy tort-śmietanowy z brzoskwiniami (wkrótce przepis) 237

mnie prawdziwe wyzwanie: ja i mój pierwszy tort w życiu, który upiekłam.( Dla kogoś ważnego w moim życiu). Z braku czasu nie zdążyłam dodać przepis, może dlatego, że tort piekłam 2 dni i to bardzo chaotycznie i histerycznie ( z obawy, że coś nie wyjdzie) chyba wyszedł? Tort jest z bitej śmietany i z brzoskwiniami, obtoczony wiórkami kokosowymi. Wkrótce dodam przepis

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana z marchewką i groszkiem 152

dusimy pod przykryciem 10 minut. Formę do zapiekania natłuścić, przełożyć do niej mięso a na wierzch położyć warstwę ziemniaków. Można zrobić z 2 warstwami ziemniaków: ziemniaki - mięso - ziemniaki. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym 190-200 stopni około 20 minut. Dekorujemy natką pietruszki. Ziemniaki z dodatkiem masła i mleka stają się bardzo chrupiące. :) zapiekanka mięsno - ziemniaczana

Bon Appetit Małgorzaty
Tarta z kozim serem, kurkami i rukolą 157

czasie śmietanę mieszamy z jajkiem, ziołami, solą pieprzem i wylewamy na ciasto. Układamy na wierzchu kozi ser, paseczki papryki oraz usmażone na maśle kurki. Całość posypujemy ulubionymi ziołami i pieczemy w piekarniku do 200 stopni C około 20 minut. Gotowa tartę posypujemy rukolą. składniki na kruche ciasto wyrobione ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki wylepiamy formę smażymy kurki

Bon Appetit Małgorzaty