pieczenia - 22046 przepisów (strona:982/1470)

Gratin z kalafiora w sosie beszamelowym i parmezanem 183

wrzątku. Następnie na dnie naczynia żaroodpornego układamy wcześniej podgotowany kalafior. Układamy także plasterki pora oraz rozsypujemy po całości groszek. Całość zalewamy sosem beszamelowym. Wierzch posypujemy parmezanem. Całość pieczemy 200 s C około 20 - 30 minut. Po upieczeniu posypujemy gratin posiekaną natka pietruszki. gratin z kalafiora

Bon Appetit Małgorzaty
Tarta z kwiatami cukinii, kozim serem oraz z szynką parmeńską 160

grubych oczkach. Jajko mieszamy ze śmietanką, serkiem kozim, dodajemy startą cukinię, doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą i ziołami. Masę jajeczno-serową wlewamy na podpieczoną tartę. Układamy kwiaty cukinii oraz szynkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 190 stopni około 20 minut aż masa się zetnie

Bon Appetit Małgorzaty
Drożdżowe cebularze z serem, pieczarkami posypane makiem 170

czasie ciasto rozwałkować i wykrawać kółeczka o średnicy ok. 5-6 cm. Na środek nałożyć trochę tartego sera oraz podsmażoną cebulkę z pieczarkami. Posypać makiem. Piec w 190 stopniach C około 20-30 minut aż staną się rumiane.   Drożdżowe cebularze

Bon Appetit Małgorzaty
Pizza chorizo e rucola 164

ciepłe miejsce na około 1h. Następnie rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm zagniatając brzegi. Finał: Później ciasto smarujemy sosem, plastry mozzarelli, krążki cebuli, połówki pomidorków, oraz plasterki chorizo. Pieczemy z dodatkami około 20 min w 220 stopniach C. Gotową pizzę posypujemy rukolą i polewamy sosem balsamicznym. Można posypać tartym parmezanem.  pizza z chorizo i rukolą

Bon Appetit Małgorzaty
Gulasz wołowy z dynią i z suszonymi pomidorami 180

jesienny obiad. Ziemniaki mi się rozgotowały nadając gęstości gulaszowi, dzięki temu nie trzeba już dodawać ani grama mąki. Przedstawiam danie jednogarnkowe. Możemy tę potrawę także zapiec w piecu, albo dodać do niej wino. Wszystko wg własnego uznania :)  składniki: 0,5 kg wołowiny (u mnie antrykot) ok. 40 dag obranej dyni piżmowej 2 cebule 2 ząbki czosnku

Bon Appetit Małgorzaty
Omlet z patelni bardzo warzywny 172

Jajka doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy masę jajeczną na patelnię. Następnie dodajemy warzywa. Smażymy na małym ogniu aż jajka się zetną. Potem przewracamy omlet na druga stronę, albo chwilkę pieczemy w piekarniku. Ja tego nie robiłam i jadłam prosto z patelni ;) Omlet posypujemy szczypiorkiem.  instagram

Bon Appetit Małgorzaty
Kruche babeczki owocowe z Żarłostacji vol. 3 637

stolnicy rozwałkujemy ciasto o grubości ok. 3 cm, podsypując mąką. Wycinamy kółka, troszkę wieksze niż nasze foremki.  Ciastem wykładamy foremki, nożem usuwamy nadmiar ciasta. Nakłówamy ciasto widelcem.  Pieczemy przez około 20 - 25 minut na złoty kolor. Następnie kruche babeczki studzimy. W tym czasie przygotowujemy krem budyniowy.  krem: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, ale dodając mniejszą ilość

Bon Appetit Małgorzaty
Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 173

minut. Gotowym farszem wypełniamy cukinie oraz papryki. Na wierz układamy tartą mozzarellę. W ten sposób nafaszerowane warzywa, układamy w woku i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do max. 160 stopni. Pieczemy do momentu roztopienia się sera. Czyli około 10 minut. Nadziewane cukinie możemy podawać z pomidorowym sosem Wok granitowy non-stick Ballarini GRANITIUM  mile mnie zaskoczył, głównie dlatego

Bon Appetit Małgorzaty
Karp we włoszczyźnie 193

lodówki na ok. 6- 8 godzin. Warzywa kroimy w talarki, podsmażamy na oleju. Przygotowane składniki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na dnie układamy połowę warzyw, następnie rybę oraz pozostałe warzywa. Pieczemy ok. 30-35 minut w temperaturze 180°C .  można zobaczyć całą publikację klik:  http://issuu.com/opolskiesmaki/docs/opolskie_smaki_boze_narodzenie

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka ziemnaczana z mięsem mielonym 223

startym żółtym serem, szczyptą gałki muszkatołowej i kminku, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i zalewamy zapiekankę.  6. Całość wstawiamy do nagrzanego do ok.180 st. C piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut, do zrumienienia się zapiekanki. 7. Podajemy na ciepło. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pizza z oliwkami na bazyliowym cieście 133

kolejno składniki: najpierw cebulę i czosnek, potem boczek, kukurydzę, a na koniec oliwki. Całość obkładamy plastrami żółtego sera. 4. Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy 15-20 minut .  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Babeczki pełnoziarniste z konfiturą żurawinową 120

cukry i zagniatamy ciasto . Wkładamy do lodówki na 20 minut. 2. Ciastem wylepiamy foremki babeczek, nakładamy po jednej łyżeczce konfitury żurawinowej, wykładamy na blaszce , wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut w 180 st. C. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem 212

czas mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 3. Surowe cannelloni napełniamy farszem mięsnym, układamy jednowarstwowo w naczyniu ż aroodpornym wysmarowanym olejem. Całość polewamy sosem beszamelowym. Przykrywamy pokrywką i pieczemy przez 15 minut w 200 st. C. Nastę pnie całość posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy już bez przykrycia przez 20-25 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani