lodówki i wyrób, rozwałkuj na grubość 4 mm. Szklanką wykrawaj kółka jak na pierogi. Układaj na każdym kółku po lyżeczce marmolady i składaj na pół. Lekko dociśnij brzegi widelcem. Piec w temperaturze 190ºC przez 15 – 20 minut, aż pierożki będą rumiane. Posypać cukrem pudrem i dodatkowo można zrobić polewę czekoladową . Zrobić „maziaje” po wierzchu ! Dzień babci udany ! A pierożki ...kruche
Z Kuchni Do KuchniLubicie Snickersy...? :) Ja - bardzo! Dzisiaj zaproponuje bardzo proste w wykonaniu ciasto, na bazie skruszonych markiz czekoladowych z bitą śmietaną, masą kajmakową - dopełnione drobno pokrojonymi batonikami Snickers
Świat CiastaKremowy sos serowy na bazie rewelacyjnego serka topionego w saszetce Lactima Blue Cheese . Super sprawdzi się jako dodatek do mięsa, na kanapki, do kurczaka pieczonego... Dziś u nas w towarzystwie domowych frytek. Przygotowuje się go bardzo szybko, naprawdę. Składniki: 100 ml mleka ser Lactima Blue Cheese ok 3- 4 łyżek pieprz czerwony i zielony
Malinowe Pocałunkisera Maasdam, starego wcześniej na tarce o dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszamy. Na wierzch wylewamy sos szpinakowy, posypujemy resztą Mazdamera oraz układamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Zapiekankę przykrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 ° C przez ok. 35 minut
Delicious Titbitsokoło 30 minut pod przykryciem. Po tym czasie wkładam blachę do zimnego piekarnika i włączam go na 240 ° góra-dół. Po 30 minutach zmniejszam temperaturę na 200 ° i piekę jeszcze około 15-20 minut, aż do momentu gdy bułki od spodu się przyrumienią i gdy popukam w nie, oddają głuchy odgłos
Pasje Jolkimiski wsypać mąkę, dodać cukier i margarynę. Rozetrzeć składniki na kruszonkę. Kruszonką posypać owoce na cieście . Ciasto odstawić jeszcze na kilka minut w ciepłe miejsce. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez 40 minut. Gotowe i ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia Danusizawijamy w ciasto sklejając je na końcach. Kabanosy w cieście układamy na blasze podsypaną mąką. Ciasto po zwinięciu smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy startym serem. Kabanosy w cieście pieczemy w 180°C ok. 25 min. Kabanosy w cieście można podawać z ulubioną musztardą. Smacznego
Moniki Smakołykisól. Wyrobić ciasto aż będzie odchodziło od ręki, gdyby się kleiło dodać oliwy. Odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować na cienko. Przełożyć na blachę. Wyłożyć sos oraz cebulę. Posypać serem i piec w 250 stopniach przez około 15-20 minut. Na upieczoną pizzę wyłożyć roszponkę, plasterki ogórka oraz kawałki awokado. Podawać z sosem czosnkowym
Magiczne Życie Martyręczniki papierowe aby odsączyć jak najwięcej tłuszczu. Ułóż warstwami plastry bakłażana w naczyniu z cebulką, każdą posól, popieprz i ułóż po kilka gałązek tymianku. Zalej śmietanką, posyp parmezanem i piecz w temperaturze 180 oC przez 40-45 minut, do ładnego zarumienienia. Smacznego! English version Baked aubergines with thyme and cream (4 servings as side dish Ingredients: 1 large
karmelowyśrednie marchewki 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek odrobina śmietany 30% 1,5 l bulionu Wykonanie: Dynię obrać, pokroić w kostkę średnicy 2 cm i piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. pół godziny. Do garnka wrzucić pokrojoną w dużą kostkę cebulę i obrany czosnek, podsmażyć na złoty kolor na maśle. Następnie wrzucić dynię
Anielskie Smakiposiekać i zeszklić na maśle ze szczyptą soli. Następnie dodać to wszystko do soczewicy, dodać pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Wyłożyć na blaszki, wyłożone wcześniej papierem pergaminowym. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180 stopni. Doskonale smakuje z odrobiną żurawiny lub borówki. Smacznego! Post Pasztet z soczewicy z pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki
Anielskie Smakicyklu recykling lodówki. Jeśli zostanie nam coś pieczonego kurczaka można go wykorzystać do przygotowani szybkiej, pysznej, kolacyjnej sałatki. U mnie w niej znalazły się warzywa, które praktycznie zawsze mam w lodówce. Do tego sos w stylu azjatyckim i mamy pyszny, nowy posiłek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikciasta mniejszą rozwałkowujemy na prostokąt i smarujemy dżemem. Następnie zawijamy jak roladę. Dokładnie zagniatamy miejsce połączenia i odstawiamy do wyrośnięcia. Na 30 minut. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy. Bułeczki 25 minut, a naszą roladkę 30 -35 minut. Smacznego
Moje pyszne gotowaniewiórkami dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem foremki. Staramy się, by pozostawić jak najmniej wolnej przestrzeni, dociskamy ciasto szpatułką. Pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 25-30 minut (do suchego patyczka). Ciasto studzimy w foremce, wyjmujemy dopiero, gdy całkiem ostygnie. Z cukru pudru i odrobiny wody przygotowujemy gęsty lukier
Dzieje kuchennej Wiewióry