dymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 8 części, z każdej formujemy owalny placek. Nakładamy farsz, ciasto zawijamy w formę łódki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C. Smacznego ! źródło: Podróże kulinarne. Kuchnia turecka. Najlepiej dodawać mąkę stopniowo i w zależności od tego jakie będzie wychodzić ciasto dodać
w mojej kuchnimiód i lyzka wyrób ciasto. Dodaj cukier, sode, przyprawy, maslo i jajko. Teraz calosc wyrób dlonia na gladkie i miekkie ciasto. Gotowym ciastem wylóz gladkie formy na muffiny i piecz az beda rumiane w 180C. Przed wyjeciem poczekaj, az ostygna
w mojej kuchnizrobić dokładnie to samo z odłożonym kawałkiem ciasta. Gotowe bułeczki przykryć ściereczką i odłożyć na 30 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do 180°C. Bułeczki posmarować masłem i piec 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze raz posmarować masłem i wyjąć z foremek. Wystudzić... albo jeszcze lepiej po prostu przestudzić na kratce. Bo ciepłe są rewelacyjne! Źródło
w mojej kuchniZamiast do słoika moje mięso wylądowało w garnku rzymskim - moczonym minimum 30 minut w zimnej wodzie.,,---na wierzch układamy plasterki jabłka ,zamykamy garnek i pieczemy tyle ile waży mięso tzn,1,5 godziny.Po tym czasie mięso jest gotowe do spożycia ,soczyste ,mięciutkie i smakowite..Mięso nadaje się na kanapki ,na zimno....surówka -fasolka szparagowa ze słoika
w mojej kuchnizetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulowo-pieczarkowo-paprykową .Dodac po łyżeczce keczupu i majonezu ,połozyc po 2-3 oliwki i posypac serem, .Następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili aż ser się roztopi. Można to również zrobić na przykrytej patelni. Kotlety podawać gorące, z ziemniakami i surówką...SMACZNEGO
w mojej kuchnikeskówki .Kasze dokładnie ugniatamy ,aż masa wypełni blaszkę.. Tak przygotowany chleb odstawiamy na kilka godzin (a przynajmniej dwie), aby błonnik mógł zaabsorbować wodę. Chleb pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach, następnie wyjmujemy z formy, obracamy na drugą stronę i dopiekamy przez 20 minut. Zanim pokroisz
w mojej kuchniwymieszana z kakao,dolac mleko.Wszystko miksowac na jednolita masę .Tak powstałą masę dość plynną połączyć na wolnych obrotach z ubita piana -lub ręcznie .Gotowmasę wylac do wysmarowanej formy i piec 40-50minutWszystko zależy od piekarnika .Wierz ma być upieczony ,a środek mokry.Gdy ciasto wystygnie posypać cukrem pudrem i udekorowac owocami ,maliny jagody.ja nie zdążyłam posypac a juz znikło......SMACZNEGO
w mojej kuchnimasy ziemniaczanej. A białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy do masy z ziemniaków i powoli mieszamy. Całość wlewamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia ,spryskujemy wierz olejem i do pieca w temp 180 do zarumienienia :)--na okolo 1-1,5 godz. SOS do babki
w mojej kuchnifarsz i zalepić tak jak pierogi. Starannie wykonać sploty. Szwy nie mogą puścić! W każdej bułeczce (na środku, przy splocie) zrobić dziurkę dla ujścia pary. Każdy kibin posmarować żółtkiem. Piec na natłuszczonej blasze posypanej mąką, w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni przez 15-20 minut. Gotowe kibiny muszą być suche i rumiane. Spożywamy je bez sztućców
w mojej kuchnidymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 8 części, z każdej formujemy owalny placek. Nakładamy farsz, ciasto zawijamy w formę łódki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C. Smacznego ! źródło: Podróże kulinarne. Kuchnia turecka
w mojej kuchniprzeciac na polowe Skrecic obie czesci, tak aby warstwy posmarowane cynamonem byly widoczne. Uformowac okrag, a nastepnie przeniesc na blaszke. Na góre ciasta rozsmarowujemy pozostale nadzienie, posypujemy delikatnie cukrem. Piec przez 30-35 minut, az wierzch bedzie brazowy. Zródlo: Estonian Kringel
w mojej kuchnipołączyć z oliwą. Marynatą natrzeć mięso i umieścić w chłodnym miejscu na około godzinę . Przed ułożeniem na patelni grillowej należy oprószyć je z obu stron pieprzem. Piec do momentu zarumienienia się mięska ,ale aby pozostalo w środku soczyste
w mojej kuchnirozwałkować na placuszek, nałożyć nadzienie bolognese i kawałek żółtego sera, zlepić, uformować bułeczkę. Bułeczki ułożyć w blaszce obok siebie, odstawić na 20 - 30 minut, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać tymiankiem. Piec w 200 st. C około 20 minut. Smacznego. Dla tych co mają SPEEDCOOK
w mojej kuchnipodwoi swoją objętość. — Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy cienko. — Przenosimy na blachy podsypane mąką. — Smarujemy całą powierzchnię ciasta serkiem. Posypujemy mozzarellą. I układamy przepołowione owoce miechunki. — Pieczemy w bardzo nagrzanym piekarniku, w temperaturze 220 stopni, około 15-20 minut. — Po upieczeniu posypujemy pizze pieprzem i kolendrą. Sałatka z miechunką Składniki: mix sałat rzodkiewka papryka ogórek miechunka
w mojej kuchnimokrymi składnikami mieszając łyżką. Dodać posiekane suszone pomidory i ser .Wszystko wymieszac na jednolita masę. Nakładać do muffinek wyłożonych papierowymi papilotkami do 3/4 ich wysokości. Piec w temperaturze 190 stopni około 20-25 minut do ich zrumienienia. Sprawdzic patyczkiem czy sa upieczone. Studzić na kratce. Muffins sono adatti per uno spuntino veloce durante la visione
w mojej kuchni