jest dobry scenariusz. Posłuchałam mądrych ludzi i zaczęłam je jeść. Robić śniadania nie tylko dla innych, ale także dla siebie. Takie jak lubię. Bez kanapek, wędlin, jajek i kiełbasek. Piekę granole, gotuję owsianki, do kaszki manny dolewam soku z malin, który wciąż pachnie minionym latem i rytualnie w zimne poranki rozgrzewam się kaszą jaglaną. To dobro, jakie sobie ofiaruję
KUCHARNIApomysłu i wykonania Uczestników Suflet rabarbarowy z imbirem MENU NIEDZIELA Zielone smoothie ze szpinakiem Zupa krem malinowo-buraczana z pistacjami, miodem i jogurtem greckim Gnocchi z rukoli z pieczonymi szparagami, maślanym sosem czosnkowym i jajkiem w koszulce Chleb z garnka z suszonymi pomidorami Galette z truskawkami, kremem z octu balsamicznego i lodami bazyliowymi w asyście syropu z mięty i ogórka
KUCHARNIAognia. Przelać do blendera i dokładnie zmiksować. Przelać do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 140 stopni na 2 godziny lub do momentu aż wystarczająco zgęstnieję. Piec bez przykrycia od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, przelać do słoiczków. Mus należy spożyć do tygodnia czasu od upieczenia lub pasteryzować, wówczas będzie można
KUCHARNIAlimonki oraz mąkę ziemniaczaną - masa powinna być jednolita. Jeśli trzeba, doprawić do smaku cukrem lub sokiem z limonki. Przelać do okrągłej formy - u mnie o średnicy 21 cm i piec w nagrzanym wcześniej piekarniku przez ok. 20 minut lub nieco dłużej - do momentu aż masa się zetnie. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić (można przechować przez noc w lodówce
KUCHARNIApieczania, - 25 g kakao - 1 jajko Przygotowanie: 1. Powyższe składniki mieszamy. W pierwszej kolejności suche, potem dodajemy mokre. 2. Uzyskaną gładką masę przelewamy do foremki posmarowanej tłuszczem. 2. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 min. Uzyskujemy bardzo ciemne ciasto, które najlepiej jest jeść np. z dżemem mailowym własnej produkcji. Jest bardzo kakaowe, jak gorzka czekolada
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyCiasto to powstało na cześć mojej kochanej córci. Z wyglądu słodkie, w środku kryjącą się niespodzianką ;). Bardzo do niej pasuje. Ma swój charakter, ale jest
Malinowe Pocałunkigrubych oczkach. Masę mięsną rozłożyć na folii aluminiowej w formie prostokąta, a na niej brokuły i ser. Posypać delikatnie solą i pieprzem. Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią. Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa. Podawać pokrojoną w plastry
O kuchni z uczuciemstawiam je kolo grzejnika). Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy je do wysmarowanej masłem formy, lekko wyrównujemy ciasto i odstawiamy na 10-15 min do podrośnięcia. Gdy chleb podrośnie, pieczemy go 1-1,5 godz w piekarniku nagrzanym
e-PrzepisyKulinarneUbijamy na lśniącą masę wraz z cukrem. Następnie delikatnie dodajemy żółtko i powoli mąkę delikatnie miksując, a najlepiej mieszając szpachelką drewnianą. Następnie łyżką nakładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem ok. 7 minut(trzeba obserwować, żeby się nie przypaliły) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else
CoolinarniePLgłębokie nacięcia. Odstawiamy do wyrośnięcia na 20 minut. Po tym czasie każdą bułkę smarujemy odrobiną mleka i posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy do piekarnika nastawionego na 200 stopni i pieczemy 15-20 minut, na złoty kolor. Przepis pochodzi ze strony Pieczarka Mysia, z moimi drobnymi zmianami. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkacebulę i ananasa. Wszystko dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka i zalać przygotowaną zalewą. Odstawić do lodówki na około 2 godziny. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i piec mięso wraz z marynatą około 1 godziny do zarumienienia
O kuchni z uczuciemWkładamy golonkę, zalewamy wodą i dusimy przez 20 minut Przyprawiamy Vegetą, solą, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym, Gotujemy kolejne 40 minut na najmniejszym ogniu. Rozgrzewamy piekarnik na 180stopni i pieczemy 45 minut Po 20 minutach zalewamy piwem. Gdy wyjmiemy dodajemy do sosu mąki i trzepiemy na sos, Nakładamy na talerz i zalewamy sosem płynnie
pichcisztosolą - do foremek silikonowych (można do tego celu użyć blaszki na muffiny wcześniej smarując je masłem) wkładamy pieczarki oraz liście szpinaku (bez łodygi) - zalewamy masą jajeczną do 2/3 objętości - pieczemy w piekarniku ok 10-12 minut do ścięcia jajek (pilnujemy wedle naszego piekarnika) Podajemy np z pyszną domową kromką chleba Szybko, smacznie i jak pysznie :) Polecam Smacznego
Basia w kuchnijajka sól i pieprz do smaku W każdej foremce układamy plasterki szynki, tak, by tworzyły rodzaj koszyczka. Zapiekamy je 20minut w 180-200 stopniach C...Gdy koszyczki sie pieką ,gotujemy posolona wodę w rondelku..Na wrzątek wbijamy po jajku i łyżką tworzymy kule.Gotowe miseczki wyciągamy z piekarnika i wkładamy w nie po jajku..Dekorujemy według uznania...Smacznego!!! Autor: pepin7777 cestini
w mojej kuchnimiód i lyzka wyrób ciasto. Dodaj cukier, sode, przyprawy, maslo i jajko. Teraz calosc wyrób dlonia na gladkie i miekkie ciasto. Gotowym ciastem wylóz gladkie formy na muffiny i piecz az beda rumiane w 180C. Przed wyjeciem poczekaj, az ostygna
w mojej kuchni