pieczenia - 22046 przepisów (strona:921/1470)

Pikantne, razowe bułeczki 130

odstawiam do wyrośnięcia na minimum 30 minut. Następnie bułeczki smaruję oliwą z oliwek, posypuję przyprawami: oregano, chili, bazylią. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13 minut, następnie piekę bułeczki jeszcze przez 5 minut w temperaturze 200 stopni. Bułeczki powinny być z zewnątrz chrupiące, zaś w środku miękkie

Mango Papaja
Grillowana kanapka śniadaniowa z sosem orzechowym 272

propozycji i do tego produkty w atrakcyjnych cenach  Przygotowanie: Każdą kromkę chleba posmarować masłem ułożyć: chleb,ser, kiełbasa, pomidor, pokrojone jajko, liście bazylii, ser i przykryć chlebem. Wszystko pieczemy w tosterze albo grillujemy. Do tego maczamy tosty w naszym sosie orzechowym :)  Smacznego

Niezły Młynek
Crème brûlée kawowy i bez cukru 170

śmietanę. Rozlać  masę do przygotowanych foremek. Wlać do blaszki gorącą wodę, tak aby sięgała do połowy wysokości naszych naczynek z masą. Przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika i piec ok 30 minut - masa się lekko zetnie. Usunąć naczynka z blachy z wodą, ostudzić.  W piekarniku włączyć funkcję grill, foremki umieścić ponownie na blaszce (już bez wody), deser posypać

Stare Gary
Hot dogi w mundurkach 176

Pewnie sama bym na to nie wpadła i od razu się do tego przyznaję. Mój mąż zobaczył tak pieczone ziemniaki i kiełbaski w jakimś amerykańskim programie. Uparł się bym zrobiła coś w tym stylu. Usiadłam pomyślałam, pogrzebałam w internecie i oto efekty. Moim zdaniem efekt oszałamiający uzyskam w sezonie grillowym :), ale kuchenny piekarnik też sobie poradził. Nowy post Hot dogi

Wypieki i Rumieńce
Tarta z kurczakiem i warzywami 350

cieście układamy po kolei plaster cukinii, bakłażana, piersi z kurczaka, suszonego pomidora. Proces powtarzamy do wykończenia składników. Polecam układać je po okręgu. 6. Całość zalać masą śmietanowo jajeczną. 7. Piec w temp. 190 stopni przez pierwsze 20 minut, następnie zwiększyć temperaturę do 200 stopni i zapiekać jeszcze 10 minut.  Do picia mogę polecić delikatnego alkoholowego drinka, który bardzo lubię

Mój Smak na Życie
Uśpiony pstrąg we francuskiej kołderce 165

przygniatamy widelcem. Ciasto zlepiamy widelcem w ten sposób, aby utworzyć widoczne znaczki. 4. Ciasto smarujemy jajkiem, posypujemy uprażonymi migdałami. Na patyczki do szaszłyków nabijamy pomidorki. Wykładamy na blaszkę. 5. Pieczemy w piekarniku 30 minut w temperaturze 180 stopni.  6. W tym czasie gotujemy ryż. 7. Po upieczeniu, ciasto z rybą kroimy w plastry. Wykładamy na talerz, dodajemy pomidorki

Mój Smak na Życie
Nadziana pierś z przyjacielem pomidorem 271

smażymy na gorącym oleju po 4 minuty z każdej strony.  Nie trzymajmy na patelni piersi zbyt długo, aby płatki nie zrobiły się gorzkie. 3. Piersi przekładamy do naczynia. Pieczemy w piekarniku ok 25 minut w temperaturze 180 stopni. Do piekarnika :) ETAP IV - Sos 1. Na tarce o grubych oczkach ścieramy ogórka średniej wielkości. Solimy, po kilku minutach odsączamy

Mój Smak na Życie
Pizza z salami i mozzarellą 149

środka, polać sosem pomidorowym i przyprawić ziołami.    Następnie wystarczy ułożyć składniki i wstawić do piekarnika 180 st. na 10 minut...  ...po 10 minutach posypać mozzarellą i piec kolejne 10 minut w piekarniku.   Pizza gotowa :) Jeśli chcesz przygotować większą pizzę, wystarczy podwoić składniki na ciasto. Pół kg mąki, połowa droższy, 2/3 szklanki wody i przyprawy.  Smacznego

Mój Smak na Życie
Szaszłyki z sosem jogurtowym 196

potrzebujesz: pierś z kurczaka zamarynowana w  pieprzu cytrynowym, soli, skorpina oliwą pomidorki koktaljowe cukinia papryka jogurt naturalny przyprawy kaperek Na patyki od szaszłyków nabijamy po kolei wszystkie składniki. Pieczemy w piekarniku 200 stopni przez 25 minut. Sos: Do jogurtu dodajemy sól, pieprz, posiekany koperek, może być czosnek. ZAPRASZAM

Mój Smak na Życie
Pikantne piersi w złocistej panierce na popcornie 306

marynatą. Wkładamy do lodówki na całą noc.  2. Płatki rozgniatamy za pomocą np. wałka na mniejsze kawałki. Każdy kawałek mięsa dokładnie  obklejamy płatkami i układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku maksymalnie 20 minut.  3. Robimy popcorn, układamy go na talerzu, a na nim kawałki upieczonego kurczaka. Można serwować z różnymi dipami np. pomidorowym, czosnkowym czy koperkowo - ziołowym

Mój Smak na Życie
Parówki w cieście z suszonymi pomidorami i słonecznikiem 318

sposób, by móc na parówce robić zakładki a'la mumia - 4, 5 nacięć. Można też poprostu zlepić po boku. Ciasto smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy ziarnami słonecznika.  Pieczemy 25-30 minut w temp 180 st.  ZAPRASZAM PO INNE PRZEPISY DO KATEGORII PRZEKĄSKI

Mój Smak na Życie
Ciastka bananowo - owsiane 182

błyskawicznych garść żurawiny garść ziaren słonecznika 1 łyżka miodu 1 łyżka soku z cytryny pół łyżeczki cynamonu Banany rozgniatamy widelcem i łączymy ze wszystkimi składnikami. Formujemy małe ciasteczka i pieczemy 20 minut, w temp. 180 stopni.    Ciastka w tej wersji są lekkie, składniki ograniczone są do minimum. Nie ma tu mąki, masła ani jajek.  A smak? Spróbuj

Mój Smak na Życie
Orzechowa pierś z kurczaka 388

pieprzu. Następnie rozgniatamy wałkiem orzechy na mniejsze kawałki. Ja użyłam orzeszków ziemnych bez dodatki soli i tłuszczu. Następnie obtaczamy kurczaka w orzechach, układamy na blaszce razem z kolendrą. Pieczemy w piekarniku 15-20 minut.  2. Na talerz układamy garść sałaty. Na nią kroimy pomidora, ogórek i oliwki. Sos koperkowo ziołowy mieszamy z oliwą i polewamy nim sałatę. 3. Jogurt

Mój Smak na Życie
S'mores - amerykański deser z 3 składników 1054

półkę na 2-3 minuty - aż pianka zacznie rosnąć. Wyciągamy i zamykamy pozostałymi herbatnikami. Przygotowanie na ognisku (czyli tak, jak deser powinien zostać przygotowany): Pianki nabijamy na patyk i pieczemy nad ogniskiem aż pianka zacznie się mocno rumienić. Zamykamy pomiędzy dwoma herbatnikami z kawałami czekolady. Smacznego

My Culinary Art
Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki 186

Całkiem ciekawa, pikantna pasta na kanapki lub jako nadzienie do wytrawnych naleśników. Pieczona papryka, papryczka chili i kawałek imbiru odwalają tutaj całkiem niezłą robotę. Do tego ciecierzyca, która nadaje fantastyczny orzechowy posmak. Pychota! Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy (opcjonalnie z puszki) 3/4 papryki czerwonej 1 papryczka chili 1 cm imbiru sól pieprz łyżka oleju z pestek winogron 2 łyżki wody

Mango Papaja