Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Po upływie czasu każdy kawałek mięsa owijamy w plasterek boczku, podsmażamy na patelni na rumiano. Następnie układamy na blasze, uprzednio posmarowanej olejem. Pieczemy około 15 minut w temp. 200 stopni na termoobiegu. (w przypadku braku takiej funkcji w piekarniku pieczemy około 25 minut). Sos serowo-musztardowy Składniki: 1 łyżka masła
Czerwona Porzeczkasamym oleju co kurczaka. Gdy nam się ładnie zarumieni, przerzucamy ją do sosu. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy pod przykryciem 25 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy na termoobiegu jeszcze 15 minut. Tak przygotowanego kurczaka podałam z ryżem z dodatkiem koperku oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego
Czerwona Porzeczkaprzeciwlgłe boki ( po naszej lewej i prawej stronie) składamy do środka i zaczynając następnie od przodu naleśnika zwijamy krokiecik. Układamy na blasze wyłożonej papierem, posypujemy żółtym serem. Pieczemy pół godziny pod przykryciem, następnie 10 minut bez w temperaturze 180 stopni. Ostatnie 10 minut można piec na termoobiegu. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkazakupione produkty na jutrzejsze pieczenie. Jak sądzicie co z tego powstanie ? Czekamy na wasze propozycje. Serdecznie pozdrawiamy Ada i Patryk
cookplpodczas wakacji, a oto przepis na domowe gofry: Składniki 1 jajko 1 szklanka mleka 1 1/2 szklanki mąki szczypta soli pól opakowania cukru waniliowego olej łyżeczka proszku do pieczenie Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko i dolewamy szklankę mleka. Dodajemy mąkę, cukier waniliowy, sol i łyżkę oleju. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy w gofrownicy. Gotowe gofry polewamy syropem klonowym
cookplgórze). Ciasto smarujemy rozmąconym jajkiem. Puste otwory wypełniamy pysznym dżemem. Jeżeli wolimy, by ciasto miało słodszy smak posypujemy je cukrem. Gotowe ciastka układamy na kratce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180' C na 10 - 12 min. Smacznego
cookplsezamem. Gdy ciasto wyrośnie przemieszać je łyżką, nałożyć do foremek i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Po tym czasie wkładamy chlebek do nagrzanego na 200 ° C piekarnika i pieczemy przez 50 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 190 ° C i pieczemy przez kolejne 10 minut. Następnie uchylamy delikatnie piekarnik na ok. 10 minut i dopiero potem wyjmujemy chlebek
Delicious TitbitsSkładniki: 3o dag serka waniliowego, 3 jajka, 25 dag mąki pszennej, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, olej rzepakowy, Dodatkowo: drobny cukier lub cukier puder Jajka mieszamy z serkiem waniliowym, dodajemy przesianą mąkę i proszek i dalej wszytko dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej (oleju powinno być tyle, żeby pączki swobodnie w nim pływały) do temp. ok. 175 Normal
Delicious TitbitsDziś bez gotowania i pieczenia :) za to eksperyment ze smakami i bez większego wysiłku. Prosty przepis na przekąskę, którą wypróbowaliśmy niedawno. Ostry cheddar i słodki miód :) Z pewną taką nieśmiałością podeszłam do koncepcji takiego połączenia, ale skoro większość produktów dziwnym trafem w domu była dostępna, to czemu nie spróbować :) W zasadzie nie było głównego składnika czyli cheddara
Delicious Titbitsgulasz wieprzowy z warzywami? Lubimy wzmocnić się zimą :) zwłaszcza po ciężkim dniu pracy. Chyba nie ma nic lepszego na zimowy obiad :) Zwłaszcza, że gulasz po włożeniu go do pieca robi się sam. Nie wymaga mieszania, nie przywiera do garnka. Gorąco polecam :) Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (ja użyłam z szynki), 3 duże marchewki, 4 duże cebule, 2 pietruszki, 2 ząbki(...)bulionu, to można zalać przegotowaną wodą i posolić. Dodajemy pozostałe przyprawy i zagotowujemy, a na wierzch gulaszu kładę gałązkę świeżego rozmarynu.. Gdy gulasz się zagotuje wkładamy go do pieca rozgrzanego na 180 ° C na 1-1,5 godziny. Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4
Delicious Titbitskroimy na 8 równych części. Na każdej z części układamy wiśnie i zwijamy do środka. Zamiast wiśni możecie użyć konfitur lub innych owoców. Układamy na blaszce i pieczemy na grzanym piekarniku do 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C i pieczmy około 17-20 minut. Rogaliki powinny być zrumienione
Delicious Titbitsmój mąż jest najbardziej dumny ze swojego Steka z rostbefu wołowego z szalotkami w czerwonym winie . 7. Największa improwizacja i zarazem najsmaczniejsza sałatka to Sałatka z rukoli i pieczonego łososia w pomarańczowym dresingu. 8. Byliśmy żartobliwi ( Śniadanie misiów ), romantyczni ( Truskawki na patyku ) i sentymentalni ( Pyry z gzikiem ) . 9. Odkrywaliśmy nowe smaki (Cheddar z miodem i włoskimi orzechami , Krem cytrynowy(...)pasją tworzyliśmy nowe potrawy ( Wykwintna rolada z indyka w sosie pomarańczowym ) i po prostu sprzątaliśmy lodówkę ( Miruna z szynką szwarcwaldzką i serem pleśniowym w sosie koperkowym ) :) 10. Najczęściej pieczemy Ciasta i ciasteczka oraz Pieczywa i bułeczki i Pączki , ale też "pastujemy" :) 11. Jesteśmy zdecydowanie mięsożerni , ale kochamy też zdrowe sałatki. Dzięki temu blogowi odkryłam w sobie nową
Delicious Titbitsnawet więcej niż w oryginalnym przepisie, ale wydaje nam się, że suszone dadzą więcej ziołowego smaku i aromatu. Obtoczyć polędwiczkę w tak uzyskanej panierce i włożyć ją do piekarnika. Piec w temperaturze ok. 220 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez pół godziny. Po tym czasie polędwiczka będzie po przekrojeniu lekko różowa tak, jak średnio wysmażona. Mój mąż uwielbia właśnie(...)taką, ale ja niekoniecznie, więc wynegocjowałam jeszcze 5 minut :) Po wyjęciu z pieca odłożyć polędwiczkę i pozwolić jej "odpocząć" jeszcze przez pięć minut, zanim zostanie podana :) Nie wierzę, że Wam coś zostanie, ale jeśli tak, to taka polędwiczka też doskonale smakuje na zimno - na chlebku z musztardą lub chrzanem :) Herb Crusted Pork Tenderloin shared by Mary and Cindy
Delicious Titbitsposmarować oliwą. Ułożyć warstwę z połowy warzyw i na nich położyć filet. Rybę otulić resztą warzyw, posypać skórką z cytryny, skropić sokiem z cytryny, podlać winem, posypać szczypiorkiem i piec w temperaturze Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 180° C przez 30-40 minut pod przykryciem. Po wyjęciu z pieca, posypać szczypiorkiem. P.S. Ryba jest obłędnie pyszna i bardzo żałuję, że zdjęcia
Delicious TitbitsSmakuje świetnie na ciepło, jak i na zimno, dlatego nada się też jako jedzenie na wynos. Natomiast, gdy przygotujecie ją w wersji bezmięsnej idealnie nada się jako dodatek do pieczonego mięsa. Przepis pochodzi z bloga mniami-mniam Składniki na 5-6 porcji : 3 torebki kaszy jęczmiennej 1 puszka krojonych pomidorów 3 ząbki posiekanego czosnku 20 dag pieczarek(...)Duś chwilę. Na koniec dodaj kaszę manną Kaszę odcedź i przesyp do dużej miski, dodaj sos i starty ser żółty. Wszystko dobrze wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz 30 min w 180 stopniach. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłów