BAJADERKI

BAJADERKI

BAJADERKI

Nie samym mięsem człowiek żyje. Zostało wam ciasto i nie wiecie co z tym troszkę przysuchym fantem już zrobić? Oczywiscie że bajaderki :) Składniki: 50 dag mieszanki ciast lub ciasta np kruchego i herbatników 4 łyżki masła 100 ml mleka 2 łyżki kakao pól szklanki mieszanki bakalii 3 łyżki dżemu łyżka olejku rumowego lub rumu Wykonanie: Ciastka i ciasto blendujemy. W garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko oraz  kakao. Zagotowujemy. Dorzucamy zblendowane ciastka i ciasto. Mieszamy. Masę chłodzimy. Formu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Marta Sztabińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , herbatniki, mięso, ciasto z bezami, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasteczka, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto na herbatnikach, mięsa pieczone, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Z Majeczką w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.