dokładnie roztrzepać, rozprowadzić z niewielką ilością zupy i wlać do garnka. Dodać zioła, pieprz, sól oraz ostrą paprykę całość dokładnie wymieszać, chwilę podgotować. Chleb pokroić w kostkę, posypać ziołami, piec około 10 minut w 160 stopniach. Ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Gorącą zupę podawać z grzankami, posypaną Mozzarellą. Smacznego
Fit-aminastewię umieszczam w kielichu blendera i całość miksuję na gładką masę. Dodaję płatki owsiane, pokrojone owoce i dokładnie mieszam. Naczynie żaroodporne smaruję oliwą z oliwek i uzupełniam owsianką. Całość piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35 minut. Świetnie smakuje również na zimno. Podaję z jogurtem naturalnym, syropem z agawy i borówkami. Pychota
Mango Papajadodać masło i posiekać. Amoniak wymieszać z jogurtem i dodać do ciasta. Dokładnie zagnieść i podzielić na 3 części. Każdą dokładnie wylepić dno prostokątnej formy (średniej), wyłożoną papierem i piec w 180 stopniach ok. 20-25 minut (aż nabierze koloru). Następnie wszystkie trzy odstawić do wystudzenia. Kiedy nasze galaretki zaczną tężeć, wylać na ciasto. Kładziemy jeden na spód formy, zalewamy
Moje pyszne gotowanieCiasto francuskie kroimy na małe prostokąty, wykładamy łyżkę czatneja i układamy na niego połówkę parówki. Zawijamy ciasto w ulubiony sposób i smarujemy żółtkiem. Czynność powtarzamy do wyczerpania ciasta. Pieczemy w 210 stopniach około 18 minut. Smacznego
BaRepasPozostawiamy w ciepłym miejscu na około 45-60 minut. Rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy. Nakłuwamy widelcem i rozprowadzamy sos pomidorowy. Nakładamy dodatki i posypujemy startym serem oraz orzeszkami ziemnymi. Pieczemy w 230 stopniach C przez około 14 minut
Pyry na Gazcukier wanilinowy i olejek migdałowy, mąkę ziemniaczaną i kaszę manną. Dodać ewentualne bakalie. Ubić białko i ostrożnie wymieszać łyżką. Wylewać na blaszkę posmarowaną masłem i wysypaną kaszką manną. Piec około 70 minut w temperaturze 180 C. Polewa, np. rozpuścić w mikrofali czekoladę i rozsmarować na serniku
Humanistka w kuchniwygodniej. Pomidorki kroimy na cztery dorzucamy do miski. Paprykę kroimy w drobna kostkę dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do rozgrzanego sandwicza do tostów. Pieczemy na rumiano około 12 minut. Z podanych składników wychodzi 6 pojedynczych tostów. Smacznego
Humanistka w kuchnicukrem, wkładamy liście chrzanu i mięso. Przykrywamy szczelnie folią i zostawiamy na kilka godzin w lodówce. Następnego dnia Przelewamy zalewę do naczynia żaroodpornego, wkładamy mięso. Poszatkowane liście wyrzucamy. Pieczemy w temperaturze 180 C około 30 minut. Podajemy z sosem chrzanowym. Pyszne z ryżem i rukolą. Smacznego
Humanistka w kuchnibrzegi. Na ciasto nakładamy kolejno: groszek, paprykę i brokuły. Przygotowujemy masę serową: jajka roztrzepujemy ze śmietaną i dodajemy tarty ser oraz przyprawy. tak przygotowaną masa zalewamy tartę. Pieczemy w temperaturze 200 c około 30 minut. Tarta ląduje na miksie
Humanistka w kuchnikakao, cynamonem i sodą. Ucieramy aż składniki się połączą. Ciasto nie jest gładkie. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ciasto wlewamy do formy 25 na 36 centymetrów. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 C około 50 minut. Wystudzone ciasto polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Dekorujemy wiórkami czekolady albo cukrem cynamonowym
Humanistka w kuchnipapryki , fetę i pomidory kroimy w kostkę. Chleb kroimy w kostkę i podsmażamy. Bazylię siekamy. Wszystko mieszamy i doprawiamy. Napełniamy papryki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C. Pieczemy około 25 minut
Humanistka w kuchnijajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku pół łyżeczki mielonego kardamonu Masę z masłem studzimy, dodajemy do niej żółtka, mąkę z proszkiem. Na koniec łączymy z pianą z białek. Pieczemy w podłużnej formie w temperaturze 180 C przez około 50 minut. Upieczone ciasto studzimy, smarujemy odrobiną rozpuszczonej białej czekolady i posypujemy słupkami z migdałów
Humanistka w kuchnipapierem wyciskać szprycą 7 cm eklerki. Należy pamiętać o zachowaniu odpowiednich odstępów. Eklerki posmarować żółtkiem, i zrobić delikatne wyżłobienie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180 C i piec około 20 minut. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru. Czekoladę rozpuścić. Ostudzone eklerki przecinać wzdłuż nożem, wypełniać bitą śmietaną (ewentualnie dodać owoce) i polać rozpuszczoną czekoladą
Humanistka w kuchniłyżce oleju. Ziemniaki i jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy z jogurtem i przyprawami. Następnie wkładamy je do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem w temp 200 C około 35 minut
e-PrzepisyKulinarne