pieczenia - 22046 przepisów (strona:931/1470)

Placuszki ogórkowe z mąki z bobu 122

połączyć z oliwą. Marynatą natrzeć mięso i umieścić  w chłodnym miejscu na około godzinę . Przed ułożeniem  na  patelni grillowej należy oprószyć je z obu stron pieprzem. Piec do momentu zarumienienia się mięska ,ale aby pozostalo w środku soczyste

w mojej kuchni
Indycze Bułeczki 110

rozwałkować na placuszek, nałożyć nadzienie bolognese i kawałek żółtego sera, zlepić, uformować bułeczkę. Bułeczki ułożyć w blaszce obok siebie, odstawić na 20 - 30 minut, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać tymiankiem. Piec w 200 st. C około 20 minut. Smacznego. Dla tych co mają     SPEEDCOOK

w mojej kuchni
Miechunka 171

podwoi swoją objętość. — Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części i wałkujemy cienko. — Przenosimy na blachy podsypane mąką. — Smarujemy całą powierzchnię ciasta serkiem. Posypujemy mozzarellą. I układamy przepołowione owoce miechunki. — Pieczemy w bardzo nagrzanym piekarniku, w temperaturze 220 stopni, około 15-20 minut. — Po upieczeniu posypujemy pizze pieprzem i kolendrą. Sałatka z miechunką Składniki: mix sałat rzodkiewka papryka ogórek miechunka

w mojej kuchni
Muffinki z ziemniakami-Muffins con patate 149

mokrymi składnikami mieszając łyżką. Dodać posiekane suszone pomidory i ser .Wszystko wymieszac na jednolita masę.  Nakładać do muffinek wyłożonych  papierowymi papilotkami do 3/4 ich wysokości.  Piec w temperaturze 190 stopni około 20-25 minut do ich zrumienienia. Sprawdzic patyczkiem czy sa upieczone. Studzić na kratce. Muffins sono adatti per uno spuntino veloce durante la visione

w mojej kuchni
Briami -casseruola Delicious, 114

st.C. Wszystkie warzywa wsypac do duzego, zarodpornego plaskiego naczynia. Wlac wode, oliwke i posypac ziolami i dosc mocno przysmaczyc sola i pieprzem. Dobrze wszystko razem wymieszac i piec okolo 1 1/2 godziny lub dluzej, mieszajac od czasu do czasu, aby wszystkie warzywa ladnie sie przyrumienily. Grecy podaja te zapiekanke z plastrem zimnego sera feta i chrupiaca bagietka. Wino jak najbardziej

w mojej kuchni
Faszerowana cukinia:Zucchine ripiene 97

Wydrążamy środek Robimy farsz: mięso mielone + cebulka drobno posiekana + czosnek przeciśnięty przez praskę + jajko = wyrabiamy na jednolitą masę. Do cukini wkładamy farsz. zatykamy wejscia mięsa wykałaczka i pieczemy w zaroodparnym naczyniy ,aż zmiękna ...do tego dodałam sos beszamelowy z pieczarkami...SMACZNEGO! Zucchine ripiene ..... INGREDIENTI : 3-5 zucchine medie 40 grammi di tritato 1-2 uova 2 cipolle 5 spicchi

w mojej kuchni
Zapiekane jajka z makaronem 107

smarujemy masłem i umieszczamy w kolejności: kawałek pieczywa, boczek, plasterek pomidora, ser. Na koniec rozbijamy jajko. Doprawiamy szczypą soli i pieprzu Formę z zawartością umieszczamy w rozgrzanym piekarniku i pieczemy od 8 do 10 minut. Warto obserwować i samemu zadecydować czy chcemy ścięte żółtko.Ugotowac makaron al dante .....................SMACZNEGO

w mojej kuchni
Nadziewane bułeczki 140

kawałka uformować placuszki . Posypać natką pietruszki, położyć 1 pomidorek i 1 kulkę mozzarelli, zawin ąć i skleić. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Ułożyć na blasze sklejeniem na spodzie. Piec w temp.180 stop . 20-25 minut . z tej strony

w mojej kuchni
karkówka do chleba --pane di maiale 129

Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia garnek gliniany moczyczymy w zimnej wodzie przez 30 minut. Po tym czasie wkładamy przygotowane mięso,i i umieszczamy w zimnym piekarniku. Pieczemy w 190 °C w czasie 2 godzin. Po tym czasie wyjąc mięso, powinno być gotowe Po upieczeniu mieso przełożyc na talerz. Zimne wstawic do lodówki. Polecam pane di maiale ---- Ingredienti

w mojej kuchni
kalafior i przyjaciele-zapiekanka------ Cavolfiore gratinato 172

zarumienić na maśle Na dnie naczynia żaroodpornego rozsmarować cienką warstwę masła Na nim ułożyć różyczki kalafiora i pokrojone w plasterki ziemniaki ,oraz marchewkę,posypać przyprawami ,przykryć zarumienioną cebulką. Piec w 180st.C około 25-30minut.  Jednym ,lub drugim sosem polewamy zapiekanke Sos paprykowy 11109 com_content.article Paprykowy sos Ilony 4.59 out of 5 based on 317 voters. Składniki papryka

w mojej kuchni
Udka gęsie---Goose gambe 106

Dzień wcześniej udka gęsie natrzeć solą, zmielonym kminkiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Następnego dnia zarumienić na patelni na złoty kolor. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec pod przykryciem do miękkości ,podlewając syropem z sosny wymieszanym z wodą a pa około 40 minutach dodajemy sok jabłkowy około 1 szklanki. W rondlu zeszklić na gęsim smalcu drobno posiekaną

w mojej kuchni
Jabłecznik----torta torta di mele 188

cynamonu. Połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem blachę , nakłuć widelcem i zapiec w piekarniku około 10 min. Wyłożyć startymi jabłkami. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem, ponakłuwać widelcem. Całość piec  jeszcze około 30-40 minut -do suchego patyczka w  temperaturze 160 °C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem ( blacha 34x24cm )    componenti      3 tazze

w mojej kuchni
jajka z piekarnika---uova da forno 101

łyżki otrębów orkiszowych, choć jej ilość zależy od konsystencji masy, przyprawiamy solą i pieprzem i wyrabiam na jednolitą masę.Gotową masę przekładamy do wysmarowanych olejem i wysypanych otrębami foremek. Pieczemy w piekarniku w 160stopniach C około 10-15minut-do zarumienienia. uova da forno Ingredienti :      7 uova      --- briciole di pane di farro

w mojej kuchni
KARP PO ŁOTEWSKU ------ KARP in Lettone 105

ułożyć na tym karpia (głowę i ogon też, jeśli zmieści się w naczyniu) . Dołożyć marchew, cebulę i kminek między kawałki karpia i na karpia. Pokryć majonezem . Posypać lekko kminkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze ok. 180 st. C przez ok. 1 godzinę, pod koniec można jeszcze położyć trochę majonezu. Smacznego.ps.to przepis rodzinny,bardzo smaczny. Ingredienti

w mojej kuchni
Fałszywe foie gras ---- False foie gras ricetta 102

masło. Podgrzewać, aż masło całkowicie się rozpuści.Połączyć  wszystkie składniki tj.wrzucić wątróbki, cebulowy sos, sól i pieprz do blendera i zmiksować. Przełożyć masę do żaroodpornych naczynek  Piec w kąpieli wodnej w pod przykryciem z folii aluminiowej około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C. Wystudzić mus w temperaturze pokojowe, a następnie wstawić do lodówki

w mojej kuchni