pieczenia - 22046 przepisów (strona:933/1470)

Eklerki z bitą śmietaną 311

papierem wyciskać szprycą 7 cm eklerki. Należy pamiętać o zachowaniu odpowiednich odstępów.  Eklerki posmarować żółtkiem, i zrobić delikatne wyżłobienie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180 C i piec około 20 minut. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru. Czekoladę rozpuścić. Ostudzone eklerki przecinać wzdłuż nożem, wypełniać bitą śmietaną (ewentualnie dodać owoce)  i polać rozpuszczoną czekoladą

Humanistka w kuchni
Zapiekanka z wątróbką, ziemniakami i groszkiem (385 kcal) 141

łyżce oleju. Ziemniaki i jabłka obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy z jogurtem i przyprawami. Następnie wkładamy je do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem w temp 200 C około 35 minut

e-PrzepisyKulinarne
Spaghetti z sosem z pieczonej papryki (479 kcal) 250

Bardzo lubię pieczoną paprykę, dlatego taki sos to coś w sam raz dla mnie. Sos jest uniwersalny, można do niego dodać kawałek jakiegoś mięsa, jeśli ktoś nie wyobraża sobie wegetariańskiego obiadu Składniki (na 3 porcje): 2 duże papryki (czerwona i żółta) 1 średnia cebula 250 ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku bazylia, kmin rzymski, oregano, sól, pieprz garść czarnych oliwek

e-PrzepisyKulinarne
Pizza z Konfiturą Figową, Trzema Serami, Rozmarynem i Granatem 129

Rozkręcony placek posmarowałam konfiturą figową, na niej poukładałam plastry serów, a na sery poukładałam krążki papryczki pepperoni. Pizzę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 -240 stopni i piekłam przez około 20 minut. Upieczoną pizzę posypałam listkami rozmarynu i ziarenkami granatu. Wyszło pysznie! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Pizzerinki 210

śmietankę. Moje dodatki: salami czosnkowe 0,5 czerwonej papryki 1 mała cebulka 20 dag sera żółtego Na uformowane placki nałożyć warstwę pasty szpinakowej, nałożyć dodatki i posypać żółtym serem. Piec w temp. 200 st. C przez

Konrad Gotuje
"Hiszpański bufet śniadaniowy" w restauracji Leniviec 163

były dodatkowo płatne, co w rezultacie podwyższało rachunek. Bufet był nie wielki, ale za to obfity w różne potrawy z Hiszpanii takie jak flan, churros z gorzką czekoladą, gazpacho, pieczone sardynki, różnego rodzaju tortille z warzywami, oliwki, owoce charakterystyczne dla tego regionu i wiele innych. Do potraw serwowanym pieczywem były bagietki, które bardziej kojarzą się z Francją niż Hiszpanią

Projekty ze smakiem
Aromatyczny pasztet z białej fasoli 127

składników w tym olej (można zostawić trochę słonecznika do posypania pasztetu) -> Wszystko razem blendujemy na gładką masę i przelewamy do foremki na pasztet posmarowanej  olejem foremki i pieczemy w nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez około godzinę (zależy od piekarnika) - byle nie spalił się za bardzo wierzch. Poniżej efekt ....   Smacznego

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Grzanki z buncem wędzonym i marynowanymi pomidorami 153

kostkę, wrzucić do słoika, dodać przyprawy i łyżkę oliwy. Słoikiem potrząsamy i odstawiamy do lodówki na przynajmniej dobę. Bułki kroimy :) kładziemy na połówkach ser i na wierzch pomidory i pieczemy w piekarniku, aż ser się zarumieni :). Smacznego

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Napój spalający tłuszcz 92310

Świat pachnie szarlotką . Muszę przyznać, że skład tej mikstury mnie bardzo zaintrygował i zaciekawił. Jak wiadomo papryczka chili zawiera kapsaicynę, organiczny wiązek chemiczny, odpowiedzialny za ostry i piekący smak papryczki. Kapsaicyna stymuluje metabolizm i w  związku z tym przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej. A poza tym wpływa na hormon tarczycy, który reguluje dopaminę i adrenalinę, czyli

Kulinarne przygody Gatity
Clafoutis- wiśnie pod kremowym ciastem 198

wymieszać. Ubite białka delikatnie połączyć z masą. Do wysmarowanej masłem formy do zapiekania przelać połowę masy, ułożyć mrożone wiśnie i zalać pozostałą częścią masy. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 35 minut. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Rustykalna tarta z jabłkami 158

wydobędą głębie smaku. Po wyjęciu ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, grubości ok 2 - 3 mm i przekładamy na pergamin. Układamy na nim jabłka, a pozostałe brzegi zawijamy na owoce. Pieczemy w 150 stopniach przez ok 30 minut. Po wyjęciu można od razu jeść na ciepło z lodami, lub po ostygnięciu. Smacznego

Taste Of My Day
Najsmaczniejsze babeczki marchewkowe 195

Sposób przygotowania:  Olej, jajka, przesianą mąkę orkiszową, sodę, cynamon, skórki z cytrusów, drobno startą marchew, posiekane orzechy oraz miód dokładnie razem wymieszać. Masę nakładać do papierowych foremek. Piec przez około 20 minut w 200 stopniach C.  Składniki na polewę razem zmiksować, nakładać na wystudzone babeczki, a następnie posypywać płatkami migdałowymi.  Smacznego

Fit-amina
Kura, kura 172

faza gotowania kury. W międzyczasie dobrze jest wyjąć kurę z piekarnika, obrócić i polać tłuszczem który się wytopił. Po tym czasie zwiększamy temperaturę piekarnika do 200 C i pieczemy jeszcze z godzinę

Smaki Brazylii
Pudding z szałwii hiszpańskiej (chia) z musem jagodowo-bananowym 183

zjeść zdrowy i pożywny posiłek. Są też takie dni kiedy od razu wiem, że rano będzie zbyt mało czasu na krzątanie się w kuchni więc śniadanie przygotowuję dzień wcześniej. Piekę owsiankę lub przygotowuję taki pyszny pudding :) Super zdrowe ziarenka szałwii hiszpańskiej wystarczy zalać mlekiem, zostawić na noc a rano dodać ulubione owoce i gotowe, polecam :) Na 2 porcje puddingu

Mienta blog