Bułki wrocławskie. Bułki z przedziałkiem.

Bułki wrocławskie. Bułki z przedziałkiem.

Bułki wrocławskie. Bułki z przedziałkiem.

Składniki: 550 g mąki pszennej Szadkowska , 20 g świeżych drożdży, 150 ml letniego mleka, 100 ml letniej wody, 1 jajko, 30 g miękkiego masła, 1 czubata łyżeczka cukru, 2 płaskie łyżeczki soli. Przygotowanie:   W misce przygotowujemy zaczyn z drożdży, 2 łyżek letniego mleka, 1 łyżki mąki i 1 łyżeczki cukru. Rozcieramy i odstawiamy do wyrośnięcia. W innej większej misce mąkę przesiewamy z solą, dodajemy roztrzepane jajko, miękkie masło, letnie mleko, wodę i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy ciasto, w razie potrze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.