Bakłażan zapiekany w śmietance z tymiankiem / Baked aubergines with thyme and cream

Bakłażan zapiekany w śmietance z tymiankiem / Baked aubergines with thyme and cream

Bakłażan zapiekany w śmietance z tymiankiem / Baked aubergines with thyme and cream

Czasami zapominamy jak ważne są dodatki do dań głównych. Całkowicie odmieniają ich charakter, a tak na prawdę kawałek mięsa czy ryby sam może stać się dodatkiem Tak dokładnie jest w przypadku bakłażana z karmelizowaną cebulką zapieczonego ze śmietanką pod parmezanem. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu, wymaga niewielu składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej kuchni, a efekt – nieziemski! Przepis znalazłam w jednej z moich ulubionych książek Nigela Slatera „Tender” Vol. I. Polecam! Scroll dow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karmelowy

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.