pieczenia - 22046 przepisów (strona:839/1470)

Warzywa z farszem z kaszy, fety i warzyw 244

kaszy. Przyprawiamy. Brokuł i kalafior drobno kroimy, wraz z cukinią dodajemy do kaszy. Mieszamy, jeśli jest potrzeba doprawiamy. Paprykę myjemy, odkrajamy górną część, wyjmujemy nasiona i nakładamy nadzienie. Pieczemy ok 40 - 50 min w temperaturze 180 - 200 stopni pod przykryciem. Podobnie postępujemy z cukinią :) Ze środka wydłubujemy pestki, nakładamy nadzienie i pieczemy. Jeśli bardzo lubicie mięso, możecie dodać do farszu

Taste Of My Day
Beza z kremem mascarpone i malinami 363

zdjęciach, piana jest cudownie sztywna, nie opada, dlatego sama używając łyżki formuję ją tak by była bardziej płaska, jednak nie przesadnie, ponieważ wtedy piekąc ją moze się zanadto wysuszyć. Pieczemy na najniższej wysokości piekarnika wyłącznie na termoobiegu, przez pierwsze 10 minut w 160 stopniach, potem zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez godzinę i 20 do 30 minut

Taste Of My Day
Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 545

warstwowo serkiem śmietankowym z bazylią, pysznym, mięsnym sosem pomidorowym i zapieczoną z grubą warstwą mozzarelli. Polecam! Scroll down for recipe in English Nadziewana dynia makaronowa (4 porcje) Składniki na pieczoną dynię: 2 małe dynie makaronowe, przekrojone wzdłuż na pół i z usuniętymi pestkami 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku Składniki na mięsny sos: 450 g mięsa mielonego(...)dużo sera) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wysmaruj wewnętrzne strony dyni olejem i dokładnie dopraw solą i pieprzem. Włóż do piekarnika skórą do góry i piecz do miękkości, około 30 minut. W międzyczasie do dużej patelni włóż mięso i smaż przez około 8-10 minut, po czym wyjmij z patelni i odstaw. Na tej samej patelni

karmelowy
Paprykowa sałatka z pstrągiem wędzonym 207

wapnia, magnezu i żelaza oraz witamin A, D, E. Pstrąga możemy przyrządzić na wiele sposobów- lekkostrawne i najmniej kaloryczne są te ugotowane na parze, upieczone na grillu lub w piecu. Kto jeszcze nie miał okazji- zachęcam do wypróbowania-  tutaj  możecie znaleźć przepis na pstrąga pieczonego. Na uwagę bez wątpienia zasługuje też papryka. To niepozorne warzywo to prawdziwa bomba

peanutbuttermonster
Pizza z Łososiem i Ognistymi Pomidorkami 193

Ciasto posmarowałam przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym, następnie ułożyłam krążki cebuli, na nie kawałki łososia odsączonego z zalewy i ogniste pomidorki. Na końcu posypałam startym żółtym serem. Pizzę piekłam około 15 minut w temperaturze 220-240 stopni. Pizzę piekę na tak zwane oko, zawsze sprawdzam w pierwszej kolejności spód. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - podwójne miseczki na drewnianej deseczce

Blondynka Gotuje
Orzechowe magdalenki (bez mąki) 132

cukru trzcinowego 60 g orzechów laskowych, dobrze rozdrobnionych w blenderze 60 g masła, roztopionego i ostudzonego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ponadto 1 łyżka roztopionego masła do natłuszczenia foremki Piekarnik rozgrzać do 190 st. Foremkę do magdalenek wysmarować roztopionym masłem za pomocą pędzelka.Jajka zmiksować z cukrem. Następnie dodać: orzechy

Moje domowe kucharzenie
Penne rigate z krewetkami w oliwie 190

pokrojoną paprykę i pieczarki, lekko solimy. Gotowe przekładamy do miski. Na pozostałej oliwie smażymy drobno posiekany czosnek, gdy się przyrumieni dodajemy krewetki z łyżką sosu vinegar, lekko solimy. Czas pieczenia krewetek nie dłuższy niż 3 minuty.  3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na patelni, doprawiamy do smaku i dodajemy świeżo zmielony pieprz, oraz świeże liście bazylii. Podajemy

Apetyczna babeczka
PAPRYKA NADZIEWANA KASZĄ JAGLANĄ. 212

obieram, siekam, szklę na oleju. Kaszę mieszam z groszkiem, ogórkiem, kukurydzą i przyprawami i cebulą z czosnkiem.  Powstałą masą napełniam połówki papryki, posypuję startym serem i wstawiam do pieca. Piekę 30 minut w 170 stopniach, aż papryka zmięknie, a ser pięknie się zarumieni. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Cytrynowa saltimbocca z kurczaka 278

okazji odrywając od dna patelni przypalone kawałki - to one mają najwięcej smaku). I tak oto w 20 minut otrzymacie naprawdę smakowity obiad. Saltimboccę polecam Was szczególnie w zestawieniu z pieczonymi ziemniakami oraz rukolą doprawioną solą i sokiem z cytryny.  Cytrynowa saltimbocca z kurczaka przepis własny na 4-6 porcji czas przygotowania: 20 min. Składniki: ok. 500 g piersi(...)mięsnymi sokami tworząc pyszny sok. Zamiast cytryny możesz użyć także białego wytrawnego wina.  Kurczaka saltimboccę możesz podać z makaronem, czy kluseczkami  gnocchi , ale ja polecam pieczone ziemniaki i sałatkę z rukoli doprawionej solą i sokiem z cytryny. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron. Grzyby. Jesień. Pappardelle z dynią i smażonymi rydzami 235

dżem czy ogórki z własnej spiżarni. To co innego, prawda ? Koniecznie zobacz przepis na Makaron z dynią czyli danie jakie przygotowywałam wirtualnie z koleżankami blogerkami - takie wspólne gotowanie czy pieczenie, chociaż na odległość, to fajna zabawa ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 229

Mięso posmarowałem musztardą i zawinąłem je w plasterki szynki, a następnie w ciasto francuskie, które skleiłem i odciąłem jego nadmiar, a następnie tak zawinięte ciasto ułożyłem na blasze do pieczenia. Ciasto posmarowałem z góry roztrzepanym żółtkiem i zapiekałem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z włączonym termoobiegiem przez 25 minut. Po upieczeniu istotnym jest, aby ciasto odpoczęło w ciepłym

Wyprawy kulinarne
Po prostu granola :D 128

lnianego 100g sezamu 100g pestek dyni 100g pestek słonecznika ~6 łyżek płynnego miodu (można dodać jakieś przyprawy np. cynamon) Wszystkie składniki mieszamy i wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Mieszankę wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180*, na około 30 minut, często mieszając, aby się nie przypaliła. Po wyjęciu zostawiamy do ostygnięcia. Gdy granola zrobi się sucha i chrupiąca

Kuchenny Skrawek Nieba
Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 209

chronione są znakiem DOP (chroniona nazwa pochodzenia) W regionie tym hoduje się bydło cenionej rasy  razza piemontese,  a mięso jada się jako duszone w czerwonym winie, pieczone, opiekane na ruszcie lub duszone z innymi gatunkami mięsa, jako bollito misto . Nie brak też przepisów na cielęcinę, jagnięcinę, koźlinę, mięso z królików, kaczek, gęsi, kurczaków, kapłonów i gołębi. Bażant, kuropatwa(...)Padano DOP.Danie banalnie proste, ale majestatyczne, wykwintne, aromatyczne... Dynią zajęła się moja brytfanna Toscana od Florina. O niej dowiecie się TUTAJ RZUCIĆ OKIEM  .Brytfanna wspaniale wydobywa smak duszonych, pieczonych i smażonych na niewielkiej ilości tłuszczu potraw. Ale po kolei... Składniki na oko- kuchnia włoska jest niekiedy na prawdę na oko i na smak -dynia -masło -cebula -czosnek -seler naciowy

Z Kuchni Do Kuchni
Hiszpańska galaretka z pigwy, dulce de membrillo 238

powinna zastygnąć.  Taką galaretkę można już wylać do formy i zostawić do zastygnięcia, jednak ja dla pewności zastosowałam trik znaleziony przy tym przepisie . Kwadratową blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia, który dobrze wysmarowałam masłem. Następnie przełożyłam do niej galaretkę i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni C. Galaretkę suszyłam jeszcze przez ok. 30 min., aż na powierzchni powstała

Chilli Czosnek i Oliwa
Placki z cukinii 140

już pisałam, do założenia tego bloga i nauki gotowania / smażenia / pieczenia natchnęła mnie cukinia. Dostałam dwie takowe i w rozpaczy, nie wiedząc co to jest i z czym to się je, zapytałam znajomych, czy znają jakieś zastosowania tego dziwnego warzywa. Dowiedziałam się, że da się z tego zrobić placki. Zawsze myślałam, że placki robi się tylko z ziemniaków

Kulinarne zapędy Kokosa