pieczenia - 22046 przepisów (strona:840/1470)

Parówki w cieście francuskim 184

zawijamy w zgrabny rulonik.  Gdy wszystkie parówki są ładnie zawinięte, nacinamy nasze dzieła w taki sposób: Następnie smarujemy je roztrzepanym jajkiem i dajemy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Tak przygotowane parówy lądują w piekarniku na ok. 15 - 20 minut w temperaturze 150 st. C. Warto doglądać ich na bieżąco. Gdy ciasto będzie ładnie zarumienione, możemy mieć pewność

Kulinarne zapędy Kokosa
Pikantne skrzydełka z kurczaka 531

Teraz mamy już z górki - mięso zamarynowane, pozostaje więc wrzucić je w odmęty piekarnika. Jeśli używamy naczynia żaroodpornego, na spód najlepiej wlać nieco oleju, jeśli zaś wybieramy blachę do pieczenia, wykładamy ją papierem. Skrzydełka po wyłożeniu na blachę polewamy pozostałą marynatą i wstawiamy na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
na herbatnikach truskawki w galaretce bez pieczenia... 182

lodówki na wierzchu poukładać połówki truskawek i zalać je tężejącą galaretką i schować do lodówki na kilka godzin wyjąc je z miski i usunąć folię pysznie truskawkowe ciacho bez pieczenia........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
placki z liśćmi selera,pietruszki,papryką i solą różową himalajską... 191

tłuszcz obciekł w papier placki smakują ze śmietaną gęstą......SMACZNEGO!!! sól himalajska różowa Royal Brand: nie zawiera sztucznych substancji chemicznych ani innych środków zapobiegających zbrylowaniu - zastosowanie: do gotowania, pieczenia, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie odpowiednio sporządzony roztwór soli pomaga przy bólach ucha środkowego, przy katarze, płukankach gardła, w kąpielach przy przeziębieniach, wyczerpaniu organizmu i odtruwaniu - pochodzenie: wydobywana jest

W Mojej Kuchni Lubię
"oszukane" mini serniczki z mikrofalówki z wanilią mieloną... 168

gęsty naturalny, - w opisie śliwki duszone ilość ciasta i śliwek jest na 8 babeczek z mikrofali i pozostała reszta ciasta i śliwek jest na tortownicę 20 cm co będzie pieczona w piekarniku 75 dag śliwek bez pestek w rondlu udusić z 1 łyżką masła i 1 łyżką cukru - mieszać z 3 minuty na średnim ogniu i wystudzić 4 żółtka, cukier(...)jogurtowej mikrofalówka z opcją kombi - foremki wstawić do mikrofalówki ustawić ją na opcję KOMBI - 500 Wat - na 10 minut ostudzone "oszukane" mini serniczki teraz można zajadać.......SMACZNEGO!!! w piekarniku piec z 25 minut w 200C

W Mojej Kuchni Lubię
gruszki w soku z winogron na ciastkach zbożowych z bitą galaretkową śmietaną... 158

średnim ogniu gotować z 5 minut, zdjąć z ognia i wsypać żelatynę na 1 litr - mieszać do rozpuszczenia żelatyny i zostawić do ostudzenia tortownica 20cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia na dno blaszki wsypać rozkruszone ciastka zbożowe z żurawiną na pokruszone ciastka wlać tężejące gruszki i schować do lodówki na 1 godzinę ciastka wciągną wilgoć z galaretki gruszkowej

W Mojej Kuchni Lubię
ziemniaczane chrupiące placki na oleju rzepakowym ze śledziem w śmietanie podane... 217

przed świętami, ja je robię co jakiś czas w ciągu roku.......polecam.......SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
sernikowiec na zimno... 196

sitko aby odciekły z soku 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody do serka dać gruszki, ostudzoną galaretkę i mikserem wymieszać tortownica 20cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia na dno poukładać biszkopty i wylać na nie masę serową czekoladę rozdrobnić w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce wsypać do masy serowej i delikatnie w blaszce zamieszać schować

W Mojej Kuchni Lubię
lekkie,puszyste pączki małe i duże... 159

bardzo lekkie, puszyste i smaczne........SMACZNEGO!!! skórka cytrynowa posypka Royal Brand: produkt naturalny - zapach: charakteryzuje się intensywnym cytrynowym zapachem - zastosowanie: stosowana jako dodatek do ciast, herbat - przy intensywnym pieczeniu zużycie jest bardzo małe i wystarcza na 3-6 miesięcy - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
domowy twarożek z czosnkiem niedźwiedzim a`la "capri"... 169

łyżki suszony czosnek niedźwiedzi z Royal Brand, 1/2 łyżeczki soku z cytryny do mleka w rondlu wsypać sól i czosnek niedźwiedzi, mleko podgrzać do 85C - sprawdzić termometrem do pieczenia mięs lub nastawić kuchenkę na taką temperaturę gdy jest temp. 85C wlać maślankę, śmietanę, sok z cytryny zaczną tworzyć się grudki, mieszać z 2 minuty i rondel odstawić do wystudzenia

W Mojej Kuchni Lubię
podudzia marynowane w przyprawie do kurczaka... 144

marynaty włożyć podudzia i mocno je ponacierać marynatą przykrytą folią miske schować na całą noc do lodówki podudzia przełożyć do garnka, przykryc pokrywką i w piekarniku nagrzanym do 220C piec około 35 minut po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze z 20 minut podudzia sa soczyste z chrupiącą skórką...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
drożdżówka z jabłkiem prażonym na śniadanie do mleka... 170

jabłka ze słoika lub przecier jabłkowy 10 dag masła, cukru, maki krupczatki wyrobić na kruszonkę kruszonką posypać jabłka i zostawić na 10 minut w cieple do podrośnięcia ciasta ciasto piec w 200C około 40 minut i zostawić w foremkach do ostygnięcia - ostudzone posypać pudrem cukrem taka drożdżówkę lubimy na śniadanie do mleka, kawy zbożowej i piekę ją wieczorem

W Mojej Kuchni Lubię
najlepsze ciasto drożdżowe ze śliwkami węgierkami i suchych drożdży... 231

keksówka 22 cm wysmarować masłem i posypać tartą bułką do blaszek dodać ciasto w odpowiedniej ilości do foremek i poukładać gęsto śliwki i posypać je cukrem ciasto piec w 200C około 40 minut i z blaszek dopiero wyjąć jak wystygną ciasto jest lekkie, dzięki sokowi z pieczonych śliwek nie jest suche..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
"Farrotto" - risotto z pszenicy farro z grzybami 220

Dzień dobry, Dziś mam dla Was kolejny po sałatce z pieczonymi warzywami i fetą przepis, do którego wykorzystałam przywiezioną z Toskanii pszenicę farro . Z uwagi na jej orzechowy posmak i podobieństwo do kaszy pęczak uznałam, że idealnie nada się do przygotowania aromatycznego grzybowego risotto, nazwanego przeze mnie pieszczotliwie " farrotto " :) W daniu połączyłam suszone oraz świeże grzyby dla zwiększenia intensywności smaków(...)czego prawdziwemu risotto potrzeba. Pszenicę farro możecie oczywiście zastąpić kaszą pęczak lub ryżem do risotto. Jeżeli robicie risotto po raz pierwszy, zajrzyjcie do przepisu na risotto z grzybami i pieczona dynią , gdzie dość szczegółowo opisałam technikę jego przygotowywania.  " Farrotto " - risotto z pszenicy farro z grzybami przepis własny na 4 porcje czas przygotowania: 45 min. Składniki: 25 g suszonych grzybów

Chilli Czosnek i Oliwa
Aromatyczna szarlotka 378

owinąć folią i wstawić do lodówki. Prostokątną blachę posmarować masłem i posypać mąką. Po 30 minutach wyjąć pierwszą część ciasta, rozwałkować i wyłożyć nim blachę. Ciasto nakłuć widelcem i piec 10-15 minut w temperaturze 200 stopni. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki i przesmażyć z cukrem. Do jabłek dodać przyprawy, rodzynki i wymieszać. Podpieczone ciasto posypać bułką(...)tartą i rozłożyć na nim masę jabłkową. Na masę zetrzeć drugą część ciasta na tarce z dużymi otworami i piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną szarlotkę posypać cukrem pudrem

Gorący kąsek