jakiś czas przekładając plasterkiem mozzarelli. Na samej górze też kładziemy mozzarelle i przykrywamy paprykę odkrojonym wcześniej 'ogonkiem'. Układamy na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, jeśli mięso mamy już gotowe, pieczemy ok.15 minut w 180 stopniach. Warto sprawdzić czy papryka oraz farsz spełnia nasze oczekiwania,jeśli nie - można piec dłużej. 2.Pomidorki z Mozzarella Składniki: Pomidory, Mozzarella, Świeże listki bazylii
Chocolate Stop TemptingBajaderki to idealna słodka przekąską na imprezę. Sprawdzą się z pewnością na zabawie sylwestrowej. Szybkie w wykonaniu, bez pieczenia, wyglądają bardzo efektownie, a przy tym wszystkim smakują wyśmienicie. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji orzechowej . Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie Składniki: 350 g herbatników kokosowych typu „Łakotki” (mogą być oblane czekoladą) 4 łyżki dżemu
Mania GotowaniaPolecam doskonałe danie, które możemy wykorzystać na obiad lub jako gorącą przystawkę. Indyk w marynacie, pieczony z suszonymi śliwkami, podany z brzoskwiniami smakuje wyśmienicie. SKŁADNIKI 1,5 kg filetu z indyka 3 jajka 3 łyżki maki ziemniaczanej 3 ząbki czosnku majeranek 1 łyżka sosu sojowego pół łyżki majeranku pół łyżki słodkiej papryki pół łyżeczki soli pół(...)Marynata do indyka Indyka wyjmujemy z marynaty, lekko z obu stron obsmażmy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdy kawałek kładziemy suszone pomidory ze słoika. Polewamy marynatą pomidorów. pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Podajemy np. z ryżem, do każdego kawałka indyka podajemy ananasem lub brzoskwinią. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj
W kuchennym oknie Ewyczerwonej w proszku, olej rzepakowy. Przygotowanie: Jarmuż dokładnie płuczemy, osuszamy i polewamy 1 łyżką oleju. Dodajemy soli, papryki i rękoma mieszamy. Jarmuż posypujemy startym serem i przekładamy blachę do pieczenia wyłożoną na papierem do wypieków. Wkładamy na ok. 6-8 min do piekarnika rozgrzanego do 140°C. Filet z kurczaka myjemy, kroimy na bardzo cienkie plastry i doprawiamy solą
Moniki Smakołykifotki, co powoduje rozdrażnienie u domowników. Na szczęście zawsze dostają to samo co ląduje w poście, nigdy nie ma takiej sytuacji jak na obrazku poniżej :) Niekiedy dostaję napadu szału pieczenia... Nikt mnie wtedy nie powstrzyma :D Często z powodu bycia blogerem kulinarnym żąda się ode mnie kreatywności, jednak nie daję się (aż tak bardzo ;) ) i gotuję to co lubię
Emcia PichciZupa rybna Dorada pieczona po hiszpańsku Spaghetti z krewetkami Tunezyjska sałatka z tuńczykiem Pity z grillowaną rybą Empanadas z tuńczykiem Sos z tuńczyka i anchois Dorada pieczona z oliwą i czosnkiem
Chilli Czosnek i Oliwaponownie umieszczamy w lodówce na około 30 minut. Następnie nagrzewamy piekarnik do 220 stopni. Ciasto do tarty przykrywamy folią aluminiową i sypiemy suchą fasole, groch lub inny obciążnik. Pieczemy około 12-15 minut. Po tym czasie usuwamy folię, ponownie nakłuwamy ciasto i pieczemy 4 minuty. Przygotowujemy glazurę morelową: dżem morelowy przecieramy przez sito do garnuszka, dodajemy cukier i gotujemy
Kolizje Smakówkrócej. (Mięso wraz z marynatą powinno stać w lodówce.) W zasadzie takiego mięsa nie trzeba już specjalnie doprawiać. Jeśli ktoś lubi bardziej słone mięsa, wtedy przed pieczeniem można je lekko posolić. Szaszłyki: marynowana przez 48 godzin wołowina , cebula , świeża czerwona papryka , wędzony parzony boczek . Wszystkie składniki pokroić: mięso w średniej grubości kawałki, cebule w krążki
Codzienna kuchnia niecodziennapolecam :) ciasto: 2 jajka 200 g drobnego cukru (u mnie 175 g) 185 g oleju 160 g mąki pszennej, w oryginale ze spulchniaczem, ja dodałam 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej po 2 łyżeczki cynamonu i mieszanki do pierników 50 g posiekanych orzechów włoskich 235 g startej
Dzieje kuchennej Wiewiórypogoda więc i pora tylko na wspomnienie ubiegłej środy. Rybnej, inspirowanej 15to minutowym obiadem wg Jamiego podpatrzonym w tv. Trochę orientu, chrupkości i pikanterii. Macie ochotę??? A wieczorem magiczne "pieczenie chleba w ciemno" ... ryba
Dzieje kuchennej Wiewiórywiosnę każdym swym kawałkiem. Raduje mnie, ale i uczula pyłkami wszelkimi, ładuje moje akumulatory ale i zmienia radykalnie plan dnia. Odwykłam od niej. Długa zima skłaniała do domowego siedzenia, pieczenia, gotowania. Teraz górę biorą spacery po lesie, plac zabaw, potrzeby dzieci. W poniedziałek na dworze spędziliśmy ponad 5 godzin. Upiłam się świeżym powietrzem, smagnęło nas słońce
Dzieje kuchennej Wiewiórysłodkie, bardzo szybkie w przygotowaniu i przepyszne!!! zróbcie, włóżcie do koszyka piknikowego i w drogę :) 2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1/2 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl. mleka 2 czubate łyżki serka mascarpone 50 ml oleju 1 jajko 12 łyżeczek masy krówkowej 6 łyżeczek nutelli Suche
Dzieje kuchennej Wiewióryzwyciężyła Yen z Ven. Proszę Cię o namiary na siebie, na maila oczywiście, jutro wyślę paczuszkę :) A teraz o jedzeniu! jak wiecie sobotnią tradycją w azylu stało się pieczenie pizzy. Szukam
Dzieje kuchennej WiewióryPiekłam go już kilka razy i będę piekła często. Będzie to nasza domowa klasyka. Wilgotny, kwaskowy, wytrawny i niezbyt trudny w przygotowaniu :) znaleziony w Pracowni Wypieków. Chleb oliwkowy na zakwasie 400 g mąki pszennej8 łyżek aktywnego zakwasu żytniego50 g mąki żytniej chlebowej2 g świeżych drożdży300 ml wody 1 łyżka oliwy z oliwek1,5 łyżeczki soli morskiej2 łyżki czarnych oliwek
Dzieje kuchennej Wiewiórydzisiaj klubikowa akademia z okazji Dnia Mamy. To nie o tym jednak miałam pisać. Chciałam z samego rana zaprosić Was do polubienia mojego FanPage (klik!!!) oraz zaprosić do wspólnego pieczenia! Jako szczęśliwa mamuśka lubię spędzać czas z dzieciakami w kuchni
Dzieje kuchennej Wiewióry