pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:198/315)

Kurczak po hiszpańsku 171

szynki serrano 1 cebula 2 średnie czerwone papryki 400 g pomidorów 10 ml czerwonego wina 30 ml bulionu drobiowego 1 łyżka słodkiej papryki olej sól pieprz świeżo mielony Przygotowanie Udka i podudzia umyłem i osuszyłem. W brytfance rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim szynkę serrano. Wyjąłem i odłożyłem. Na tym samym tłuszczu podsmażyłem kurczaka. Także wyjąłem i odłożyłem. Cebulę(...)paprykę w proszku. Włożyłem udka kurczaka i szynkę, brytfankę przykryłem, dusiłem ok. 30 minut. Zdjąłem pokrywę i wstawiłem do rozgrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni C, ustawionego na pieczenie z góry. Zapiekałem ok. 20 minut

R'n'G Kitchen
Bakłażan zapiekany z pomidorami, cukinią i cieciorką 156

smacznie a przygotowanie baaardzo proste :) 2 średnie bakłażany 2 małe cukinie  6-8 pomidorów malinowych 2 cebule czerwone 3 cebule białe 5 dużych ząbków czosnku sól czosnkowa świeżo mielony czarny pieprz 1 puszka cieciorki 3 łyżki przyprawy Adobo Canario ( skład na zdjęciu ) można skomponować samemu oliwa z oliwek Cebulę pokroić w piórka i udusić na oliwie z oliwek(...)plasterki czosnek oraz przyprawę.  Ma się s tego zrobić dosyć gęsty sos. Bakłażana pokroić w około 0,5 cm plastry. Delikatnie posolić i ułożyć na papierze do pieczenia i włożyć na 10 min do nagrzanego do 180*C piekarnika. W tum czasie pomidora i cukinię pokroić w plastry mnw. tej samej grubości. Wyjąć bakłażana z piekarnika ( powinien już

Jemy Pijemy
Lekki Kurczak Zagrodowy pieczony z warzywami i chorizo / Skinny chicken baked with vegetables and chorizo 196

kawałki kurczaka zapieczone z młodymi ziemniakami, pomidorami, cukinią i papryką i chorizo, które można zastąpić inną pikantną kiełbasą. Nie dodaje się żadnego dodatkowego tłuszczu, a sos który powstaje podczas pieczenia jest przepyszny! Podałam to danie ze świeżym i chrupiącym pieczywem. W związku z tym, że staram się używać produkty możliwie jak najwyższej jakości, postanowiłam też poszukać odpowiednie mięso. Takim(...)Dzielę je na porcje i mam 2 obiady i ekstra zupę na bulionie:) Warto podczas codziennych zakupów dokonywać przemyślanych wyborów. Polecam! Scroll down for recipe in English Lekki kurczak pieczony z warzywami i chorizo (4 porcje) Składniki: 1 średnia cebula, obrana pokrojona w ósemki 1 średnia czerwona cebula, obrana pokrojona w ósemki 500 g młodych ziemniaków, wyszorowanych i pokrojonych

karmelowy
Makaroniki orzechowe 121

staję się monotematyczna i że chętnie zaglądniecie tutaj także w następnych dniach ;) Przepis pochodzi z czasopisma "Dobre Rady. Świąteczne wypieki", nr 3/2005 Składniki: opłatki cukiernicze* 3 białka 300 g mielonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki cynamonu 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie wsypujemy cukier waniliowy i cukier puder. Całość ubijamy parę minut. Beza(...)nakładać małe porcje ciasta na opłatki. Oczywiście można masę nakładać również łyżeczką. Ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy 15 - 20 minut. Jeśli góra ciastek będzie zbyt szybko brązowieć, należy ją przykryć papierem do pieczenia. *opłatki można z powodzeniem zastąpić andrutem pokrojonym w kawałki (próbowałam)  Ciastka dodaję do akcji

My simple kitchen
Młode ziemniaki po węgiersku / Hungarian style new potatoes 271

Składniki: 1 kg młodych ziemniaków, wyszorowanych i pokrojonych na równe kawałki 2 cebule, pokrojone w kostkę 2 łyżki oleju 1/2 szklanki śmietany 18 % 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, mielona wędzona papryka i cukier do smaku Przygotowanie: Ugotuj ziemniaki we wrzącej, osolonej wodzie na półmiękko, przez ok 15 minut (w zależności od wielkości). Następnie odcedź i odstaw. Włącz piekarnik(...)zeszklenia i wymieszaj ze śmietaną i koncentratem. Dopraw solą, pieprzem, papryką i cukrem do smaku. Wymieszaj ziemniaki z sosem, przełóż do naczynia do zapiekania i włóż do piekarnika. Piecz do miękkości, przez około 15 minut. Smacznego! English version Hungarian style new potatoes (4-5 servings) Ingredients: 1 kg new potatoes, scrubbed and cut into equal pieces 2 onions, diced

karmelowy
Bułeczki razowe z płatkami owsianymi 161

mąki pszennej chlebowej 1 roztrzepane jajko z łyżką mleka+płatki owsiane górskie do posypania Dożdże rozpuszczamy w letniej wodzie i odstawiamy na 5 minut. W tym czasie siemię lniane mielimy (ja robię to w blenderze). Do miski z zalanymi płatkami dodajemy zmielone siemię, rozpuszczone drożdże i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy oba rodzaje mąki i wyrabiamy aż powstanie miękkie, elastyczne, lekko(...)swoją objętość (ok 20-30 min). Gotowe ciasto wykładamy na stolnicę, klepiemy dłonią, aby je odgazować i dzielimy na 6 części. Formujemy bułeczki, ktróe układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i odstawiamy na 30 minut, aby wyrosły i się napuszyły. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem i posupujemy płatkami owsianymi. Pieczemy w 200st przez

Zawsze głodna!
Tort z Linzu, czyli kruchy migdałowo- malinowy torcik z cynamonem i goździkami 172

malinowego niskosłodzonego (świeżych lub mrożonych malin*) 2 łyżki malinówki (co nie jest konieczne) 1 łyżka cukru pudru Miękkie masło ucieramy cukrem, cukrem waniliowym i solą. Następnie dodajemy jajko, żółtka, mielone migdały, cynamon i goździki. Na koniec dodajemy mąkę. Gotową masę wkładamy do lodówki, na co najmniej godzinę. Blaszkę do tarty lub tortownicę o średnicy 26 - 28cm, smarujemy tłuszczem(...)następnie ciasto smarujemy dżemem malinowym wymieszanym z nalewką. Resztę ciasta wałkujemy na grubość około 5mm i wycinamy z niej gwiazdki, serduszka i inne kształty, w zależności od fantazji :) Ciasto pieczemy 40 minut, w temperaturze 170°C, na środkowym poziomi e piekarnika. Po upieczeniu, wystudzone ciasto lekko posypujemy cukrem pudrem. *Jeśli użyjemy mrożonych malin, najlepiej odłożyć je by rozmarzły, po czym

Smakowy Raj
Gołąbki zapiekane w kapuście kiszonej 210

addToShoppingList1"; listonic_content = "2 małe białe kapusty (może być włoska) 0,8kg kapusty kiszonej (nie kwaszonej, kiszonej) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 0,8kg mięsa mielonego (dobrej jakości, mielonego z kawałka) 2 torebki kaszy gryczanej 2 jajka trochę bułki tartej sól pieprz 1 cebula 2 ząbki czosnku domowa vegeta " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Nastawiamy kaszę(...)Obgotować ją i powoli, ostrożnie zdejmować poszczególne liście. Wyciąć z nich zgrubiałe żyłki. Liście warto potrzymać trochę dłużej w wodzie, aby były dość miękkie, ponieważ później mogą się długo piec. Przygotowane liście odstawić na bok. Bierzemy się za kiszoną kapustę. Krok 2 Kiszoną kapustę należy poddusić. Można tego nie robić, ale później, będzie się długo piekło, a mi zależy

CoolinarniePL
Sernik gotowany na kruchym cieście makowym 4174

świątecznych smakach i oprawie, serdecznie polecam poniższy przepis. Na blogu znajduje się już przepis na  sernik gotowany , który przygotować można na bazie gęstego twarogu z wiaderka, lub twarogu mielonego. Do sernika na kruchym cieście makowym polecam wykorzystać twaróg zmielony w domu, nada on masie serowej zwartej konsystencji bez dodatku dużej ilości mąki, a sernik nie będzie miał(...)makowym Składniki: kruche ciasto makowe 360g mąki pszennej 160g masła 120g cukru pudru 100g suchego maku 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki (60g) śmietany 18% 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 450g twarogu półtłustego trzykrotnie zmielonego 90g masła 70g cukru pudru 50ml mleka 2 żółtka 15g mąki ziemniaczanej olejek migdałowy polewa śmietankowa 150ml śmietanki 30% 50g białej czekolady

Smakołyki Bereniki
Wegańskie ciastka owsiane z żurawiną, pistacjami i daktylami 160

około 30-40 ciastek): 3 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki z kaszy jaglanej* 1/2 szklanki mąki z nasion słonecznika* 1/2 szklanki wiórek kokosowych 3 łyżeczki lnu złocistego, mielonego 2-3 łyżki melasy z karobu, syropu z agawy, miodu lub innego słodu 1 szklanka gęstego mleka ryżowego** lub mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie) 2 garści suszonej żurawiny(...)klejące. Ciasto odstawiamy na 10 minut, aż wchłonie dobrze płyn, a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie spłaszczamy, formując ciastka. Pieczemy przez 30 minut w 180 ° C, obracając je na drugą stronę w połowie czasu pieczenia. * Mąkę możemy otrzymać sami, np. mieląc kaszę i słonecznik w młynku do kawy lub przystosowanym do tego celu robocie kuchennym. ** Mleko

Food Square
Dietetyczne ciasteczka orzechowe 131

tego tematu jak najbardziej obronną ręką. I muszę powiedzieć, że nawet nieźle mi wychodzi kombinowanie i tworzenie nowych, dietetycznych przepisów. Serdecznie polecam kochani. Składniki: 2/3 szklanki masła orzechowego (lub mielimy w blenderze 200 gram niesolonych orzeszków ziemnych na krem) 1 szklanka mąki orkiszowej 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżeczki stewii 1 jajko szczypta soli 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki wody(...)wodą. Mąkę mieszamy ze stewią, solą i sodą. Składniki "mokre" mieszamy z suchymi i wyrabiamy ciasto. Wałkujemy dość cienko i wycinamy wzory. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy doi piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12 minut. Po tym czasie ciastka przekładamy na kratkę i tam studzimy. W tym czasie robimy polewę: czekoladę rozpuszczamy

Mango Papaja
Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym 374

barszcz ukraiński  czy  zalewajka , jak i te z bardziej odległych zakątków  Świata. Była już na blogu   pekińska zupa pikantno-kwaśna  i  zupa z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym , dziś kolej na zupę tajską. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, jest gotowa w dosłownie 20 minut. Delikatna, przesiąknięta rożnymi wschodnimi  aromatami. Jeśli wolicie bardziej zdecydowany(...)bulionu warzywnego 400 ml mleka kokosowego 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 3 cm kawałek imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki kolendry  2 łyżki sosu rybnego sok z połowy limonki 1 łyżeczka brązowego cukru 300 g piersi z kurczaka 160 g makaronu

Kulinarne przygody Gatity
Mini tarty koperkowe z pieczarkami i szynką pod pierzynką biało-czerwoną 169

łyżki pasty pomidorowej, 200 g pieczarek, 100 g szynki w plasterkach, 1 biała cebula, ½ papryki chili, 2 łyżki kapary, szczypta cukru, sól do smaku, 1 łyżka masła, pieprz świeżo mielony do smaku, świeży koperek.   Przygotowanie:  Do głębokiej miski wsypujemy mąkę, pokrojone schłodzone masło, 1 łyżkę oleju rzepakowego, 2 łyżki koperku, 1 jajko. Miksujemy robotem(...)schłodziło. Nagrzewamy piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu. Ciasto rozwałkowujemy na krążki (o średnicy ok. 8 cm) na grubość 0,5 cm, podsypując mąką. Ciastem wykładamy foremki do pieczenia babeczek. Widelcem nakłuwamy ciasto, aby nam się nie podniosło. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 min. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy na złoty kolor cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy

Moniki Smakołyki
Rolada schabowa z pieczarkami i mięsem mielonym 195

papryka FARSZ Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle.  Pieczarki kroimy w drobne plasterki. Dodajemy do cebuli, wlewamy 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości. Mięso wieprzowe mielimy dodając bułkę namoczoną w mleku. Dodajemy odcedzone pieczarki, jajko, posiekaną natkę i przyprawiamy solą  i pieprzem.  Wszystko dokładnie mieszamy. PRZYGOTOWANIE Schab oczyszczamy z tłuszczu i włókien. Przecinamy wzdłuż(...)Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220-230 stopni  około godzinę, często podlewając wodą, aby mięso się nie przypaliło. Mięso kroimy na plastry grubości ok. 1 cm. Podajemy z sosem - najlepiej pieczarkowym

Moje Kuchenne Rewelacje
Burrito w tortilli kukurydzianej 284

SKŁADNIKI Ciasto (na 10 ok. 20 cm tortilli) 200g mąki kukurydzianej 200g mąki pszennej 300 ml gorącej wody 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli  Farsz  250g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego (ok.100g) 150g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra(...)gładką masę.  Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 45 minut. Teraz zabieramy się za farsz. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na patelni. Dodajemy mięso mielone i dobrze rozdrabniamy- najlepiej drewnianą łopatką lub łyżką. Solimy, pieprzymy, dodajemy szczyptę chili i po łyżeczce kuminu i papryki ostrej. Wrzucamy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dolewamy troszkę wody, przykrywamy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania