pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:84/291)

Rolada z polędwiczki ze szpinakiem 128

ziemniaki boulangère. Prawdziwym hitem były właśnie te ziemniaki. Niby prosta rzecz: krojone w talarki i pieczone w bulionie. Ale po wchłonięciu tego bulionu były po prostu fantastyczne! Ale póki co zostajemy przy polędwiczce. Klops i ziemniaki w kolejnych wpisach. duża polędwiczka wieprzowa 200 g świeżych liści szpinaku 100 g sera feta cebula ząbek czosnku masło i olej do smażenia sól(...)dłuższego boku). Z wierzchu posypujemy solą i pieprzem, obwiązujemy nicią kuchenną i krótko obsmażamy ze wszystkich stron na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, podlewamy bulionem. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail

Marder&Marder Manufacture
Pieczeń rzymska 144

Pieczeń rzymska to kolejny smaczny i ciekawy pomysł na mięso mielone,sprawdzi się na obiad i na kanapki.Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. 500 gram mięsa mielonego drobiowe lub wieprzowe 1 kajzerka namoczona w w mleku 1 cebula sól pieprz majeranek wegeta 5 jajek  M Opcjonalnie kawałek papryki czerwonej 1/3 szklanki bulionu lub wody(...)twardo. Do foremki keksówki (moja 21/12 cm) wykładamy połowę mięsa mielonego, na środku w rzędzie układamy ugotowane jajka przykrywamy drugą częścią mięsa mielonego lekko dociskamy. Smarujemy po wierzchu musztardą .Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 minut ok.40 minut. Do podania na ciepło polecam sos musztardowy na który przepis znajdziecie  tutaj

Andzia Pichci
Polędwiczka z zielonym groszkiem i liśćmi buraka 217

Wpadłam  na pomysł nadzienia,  zrobiłam ale jak  była w piekarniku to pomyślałam czy domownikom będzie smakować. Mój strach był niepotrzebny - polędwiczka była pyszna. Składniki: 1 polędwica wieprzowa 150 g wędzonego boczku cienkie plasterki musztarda rosyjska Kamis sól morska ziołowa Kamis pieprz kolorowy Kamis kilka strąków zielonego groszku liście z buraków czerwonych kilka gałązek koperku 2 łyżki oleju(...)morską z ziołami i kolorowym pieprzem. Ułożyć liście z buraków dodać zielony groszek, gałązki koperku i zwinąć roladę. Całą roladę obłożyć cienko pokrojonym boczkiem wędzonym. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia przełożyć roladę i posmarować olejem. Włożyć na środkowy ruszt do nagrzanego piekarnika na 190 st i piec około 40 minut. 10 minut przed końcem włączyłam funkcję grilla z górną

Ala piecze i gotuje
SZYNKA PIECZONA Z PAPRYKĄ I SOSEM SOJOWYM 185

podstawowe: 50 dag szynki wieprzowej. Składniki marynaty: 2 łyżki oleju, łyżka ciemnego sosu sojowego, płaska łyżeczka soli, łyżeczka czosnku po staropolsku, łyżeczka suszonej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka papryki czerwonej słodkiej w płatkach. Przygotowanie: Składniki marynaty łączę i dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki na 12 godzin. Mięso przekładam do woreczka do pieczenia i piekę około

JejKuchnia
Żeberka pieczone w rękawie 144

umiejętności.   700g żeberek wieprzowych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Żeberka umyć, osuszyć i porozcinać na mniejsze kawałki. Przyprawy wymieszać w miseczce. Mieszanką dokładnie natrzeć mięso. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie żeberka umieścić w rękawie do pieczenia i włożyć do rozgrzanego

Di gotuje
Pikantne roladki z kurczaka 1524

czosnkiem i bazylią, ser z pieprzem, pietruszkę, oraz …. wykorzystałam do smażenia papier do pieczenia. Tak usmażona roladka wyszła doskonała w smaku, była krucha, do tego aromatyczna i pikantna. Faszerowane Roladki można przygotować z kurczaka, indyka, ale do przygotowania roladek nadaje się również schab wieprzowy. Polecam również: Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka) Roladki schabowe faszerowane pastą(...)cienki płat, doprawiamy z obu stron sola i pieprzem i suszonymi pomidorami, smarujemy musztardą , układamy plastry sera li natkę pietruszki, zwijamy ciasno i układamy na posmarowanym olejem papierem do pieczenia, zwijamy dokładnie, spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy patelnię i układamy rulonik na patelni, smażymy tylko po 2-3 minuty z 4 stron nie dodając już tłuszczu, taki czas smażenia jest optymalny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone mielone z serowym środkiem z sosem pieczarkowym 142

Zwykłe kotleciki w zdrowszej wersji – pieczone. Zamiast większej ilości bułki tartej dodałam sypką kaszę mannę. W środku ciągnący ser, podane z pysznym sosem pieczarkowym. Gwarantuję zasmakuje Wam taki obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka 3 łyżki świeżej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia(...)dłoni. Do środka wkładamy słupek sera i dokładnie zwijamy mięso aby nie było widać sera. Kotleciki obtaczamy w bułce tartej, układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym, pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 50-60 minut. Na patelni przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy zmięknie dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smażymy na wolnym ogniu przez

VioletoweKucharzenie
Schab pieczony w soku jabłkowym 71

desery. Tzn. na pewno dałabym sobie radę, to nie fizyka kwantowa, ale coś czułam w kościach, że poległabym na zdjęciach. Szarlotka poszła w niepamięć. Drugi pomysł? Tytułowy schab pieczony z soku jabłkowym. Inspiracją był mój przepis na karkówkę. Jeżeli jesteście go ciekawi, podlinkuję go Wam pod dzisiejszym schabem. Przepis jest mega podobny, ale np. zamiast rozmarynu dodałam do mięsa tymianek(...)Wersja mojej córki była lepsza. No życie. Kuleee, zapomniałam o musztardzie. Na sam koniec pieczenia miałam dodać odrobinę musztardy. Pffff. Jak się nie boicie, dodajcie. A z łyżeczkę. I dajcie znać czy było warto. Tak czy siak wyszło pysznie. Składniki: 500 g schabu wieprzowego (około 6-7 cienkich plastrów) 1 większa cebula 2 ząbki czosnku dwie gałązki świeżego rozmarynu

Kardamonovy
Szynka peklowana z musztardą francuską 296

popularne. Ja również coraz częściej je robię. Staram się wymyślać różne kombinacje smakowe. Tym razem  posmarowałam musztardą francuską z całymi ziarnami gorczycy. Składniki: 1-1,2 kg mięso wieprzowe z kulki Zalewa 1,5 litra wody 2 listki laurowe 5 kulek ziela angielskiego 5 kulek jałowca 10 kulek kolendry 5 kulek czerwonego pieprzu 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka(...)dzień mięso w zalewie obrócić by równomiernie się peklowało. Mięso wyjąć z zalewy i osuszyć. Przyprawy wymieszać i natrzeć mięso. Z góry mięso posmarować musztardą, włożyć do rękawa do pieczenia, wlać pół szklanki bulionu i szczelnie związać. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec około 50-60 minut. 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw

Ala piecze i gotuje
Karkówka z płatkami chili i kminkiem 194

pieczona z płatkami chili i kminkiem. Dodanie cebuli bardzo fajnie równoważy ostrość chili i w efekcie mamy aromatyczne z lekką nutą pikantności danie. Składniki: 1 kg niezbyt tłustej karkówki wieprzowej 2 średnie cebule 3 - 4 ząbki czosnku 1 - 2 łyżki płatków chili 2 łyżki kminku mielonego lub roztartego w moździerzu 2 łyżki majeranku sól olej do smażenia Przygotowanie: Mięso umyć(...)wkładać do formy warstwami, kładąc na każdy kawałek czosnek i cebulę. Formę przykryć folią aluminiową i piec około 55 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C, po 20 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C. Gdy pozostanie 15 minut do końca czasu pieczenia, zdjąć folię i zapiec mięso. Po upieczeniu przykryć z powrotem folią i pozostawić w wyłączonym

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania