pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:83/291)

Jakie kiełbasy na grilla? + przepis na domowy sos 182

coś. A takie właśnie są kiełbasy od Dudy z serii „Duda rodem z piekła” Wbrew pozorom nie są to same pikantne smaki. O nie! Ja dziś polecam Wam w szczególności dwa rodzaje kiełbas. Kiełbasę serową – którą pokochała cała (!) moja rodzina. Mięso wieprzowe + 12% sera żółtego. Dla nas połączenie idealne. Jadłam już tego typu kiełbasy innych firm(...)uwierzcie mi na słowo, że było pysznie Polecam. Jeśli szukacie dobrych kiełbas na grilla o ciekawym smaku, to polecam Wam serię od Dudy z serii „Duda rodem z piekła” . A teraz czas na pyszny sos do grilla. Kilka chwil, proste składniki, a jakie wspaniałe urozmaicenie smaku. Spróbujcie. Składniki: 2 łyżki majonezu 1 łyżka naturalnego jogurtu 1 płaska łyżka

Słodkie okruszki
SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE SŁODKO-PIKANTNEJ 146

Składniki podstawowe: 1 kg szynki wieprzowej. Składniki na marynatę: 4 łyżki oleju, 2 łyżki płynnego miodu, 2 ostre papryczki suszone chili peperoncini, 2 łyżeczki soli, 2 łyżeczki bazylii, łyżeczka ostrej papryki. Przygotowanie: Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso i wkładam do lodówki (najlepiej na całą noc). Szynkę przekładam do woreczka do pieczenia, układam w naczyniu żaroodpornym.  Piekę przez

JejKuchnia
Golonka pieczona na podpiwku 173

Nigdy dotąd nie miałam styczności z tym napojem. Kiedyś robiłam golonkę pieczoną na piwie i bardzo mi smakowała, a z racji tego, że podpiwek również jest przygotowywany na bazie chmielu postanowiłam go wykorzystać do przygotowania golonki. Eksperyment się udał w 100%. Golonka wyszła przepyszna.  SKŁADNIKI: 2 golonki wieprzowe, 1 szklanka Podpiwku Kujawskiego , 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki papryki słodkiej(...)olejem i przyprawami. Do marynaty wkładam golonki. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.  2. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Golonki piekę około dwóch godzin w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania golonki wykorzystałam Podpiwek Kujawski , który otrzymałam do testowania

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biała kiełbasa w chlebie 175

kiełbasy rozmieścicie, to mojego błędu nie popełnicie :p :p :p   Jedna mi podczas pieczenia wyskoczyła :p,  bo za małą ilością ciasta, przykryta była :P  Ale i tak smakowała, chociaż innaczej od pozostałych wyglądała :) Składniki: 4-5 sztuk kiełbasy białej wieprzowej  NATURRINO  Sokołów, 450 g mąki z pełnego przemiału, 30 g świeżych drożdży(...)składamy tak, aby ją przykryło.   Ciasto str. łączenia przekładamy na blachą podsypaną mąką, wierzch za pomocą np. wykałaczki nakłuwamy i pozostawiamy na ok. 30 min do wyrośnięcia. Ciasto pieczemy z 180°C ok. 40 min, do zrumienienia

Moniki Smakołyki
Drożdżowe paszteciki z wołowiną 202

łyżeczki soli 1/3 łyżeczki cukru 1 jajko + 1 jajko do posmarowania pasztecików przed pieczeniem  pół szklanki kwaśnej śmietany 1/3 szklanki ciepłego mleka 5 g świeżych drożdży ziarna kminku świeży rozmaryn składniki na farsz: 1 kg mielonego mięsa wołowego (albo wieprzowego) 1 duża cebula 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz, suszony majeranek  Zaczyn: ciepłe mleko(...)mnie wyszły 3 ) układamy farsz i zawijamy w ala roladę, następnie kroimy na 5 centymetrowe paszteciki. Każdy pasztecik smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy siekanym rozmarynem i kminkiem. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. paszteciki z mięsem

Bon Appetit Małgorzaty
polędwica nadziana rukolą 179

Jesienny powiew wiosny. przepis na dwie porcje POLĘDWICA 400 gram polędwicy wieprzowej spora garść rukoli musztarda ostra pełnoziarnista cebula sól oliwa Polędwice rozkrawamy na prostokąt , smarujemy musztardą i przykrywamy rukolą , przyprawiamy solą i zwijamy w roladę , związujemy sznurkiem i obsmażamy z każdej strony po 2 minuty na oliwie. razem z cebulą przekrojoną na pół . Polędwicę wkładamy do piekarnika(...)nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10 minut do uzyskania spieczonej skórki . Dzielimy na porcje i podajemy z resztą składników. DODATKOWO młoda mini cukinia  pieczarki w całości - pieczone razem z polędwicą szpinak boćwina por  - zaparzony kilka sekund by można było go związać Smacznego

na gazie
Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami 95

macie pomysłu na weekendowy obiad? Jeśli tak to zapraszam do wypróbowania pysznej, delikatnej polędwiczki pieczonej w cieście francuskim z pieczarkami. Do tego garść sałat z odrobiną oliwy. Pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami Składniki 1 polędwiczka wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego 600 g pieczarek 10 plastrów szynki dojrzewającej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka(...)mocno rozgrzewamy olej i wkładamy osuszoną polędwiczkę. Mocno rumienimy z każdej strony, nie smażymy zbyt długo. Odkładamy na talerz i studzimy. Ciasto francuskie rozwijamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy szynkę „na zakładkę” na nią rozkładamy zimne pieczarki. Na pieczarkach układamy polędwiczkę. Zwijamy ciasto, smarując jego brzegi jajkiem żeby dobrze się skleiło. Delikatnie nacinamy z wierzchu i całość

To co lubię - gotuję i polecam
Gulasz z karkówki po myśliwsku / Pork Neck Stew 85

musztardy, a na koniec dorzuciłam kilka małych ogórków kiszonych, które wspaniale podkręcają smak w gulaszach wołowych i wieprzowych. Danie świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na gulasz :) Polecam również moją karkówkę pieczoną w plastrach po myśliwsku: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Gulasz z karkówki po myśliwsku, składniki

Lekcje w kuchni
Gulasz pachnący grzybami 95

Gulasz pachnący grzybami Bardzo syty gulasz z szynki wieprzowej z dodatkiem aromatycznych leśnych grzybów, dla wzmocnienia smaku można dodać kiełbasę. 60 minut czas przygotowania 6 porcji Składniki: ·        1 szynka wieprzowa ·        2 laski kiełbasy podwawelskiej ·        1 cebula(...)ogórków kiszonych ·        200 g przecieru pomidorowego ·        1 opakowanie sosu do pieczeni ciemnego ·        Szczypta chili ·        Sól ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, solimy

Kulinarna Chwila
Kugel - babka ziemniaczana 118

Kugel to tradycyjne żydowskie danie - babka ziemniaczana z cebulką i in. pieczona w piecu. Danie to znane jest również w kuchni polskiej i litewskiej. W kuchniach tych do kugla czasem dodaje się też skwarki lub żeberka wieprzowe. Ta babka jest przepyszna i polecam do wypróbowania. Babka ziemniaczana - kugel. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pyszne i zdrowe roladki schabowe 168

środkową część, której kalorycznością jest zbliżona do mięsa z piersi kurczaka. Roladki Agatki Prezentowane przez Agatę roladki wieprzowe są naprawdę lekkie. Do ich zrobienia nie używamy tłuszczu, tylko łyżkę oleju (do wysmarowania naczynia), którą zresztą można spokojnie pominąć. Dodatkowo podczas pieczenia tłuszcz wytapia się z mięsa, dzięki czemu staje się ono jeszcze lżejsze. Schabowe roladki są doskonałe(...)przyprawami lub od razu przystąpić do ich pieczenia. Cebulę kroimy na pół, a następnie na niezbyt cienkie paski. Naczynie do zapiekania smarujemy łyżką oleju, rozkładamy cebulę, na cebuli umieszczamy nasze roladki, wlewamy gorąca wodę. Pieczemy mięsko w piekarniku nagrzanym do temp. 180, pod przykryciem, przez około 40 minut. W trakcie pieczenia możemy polać nasze roladki

KulinarneImpresje.pl
Szynka wieprzowa 172

wkładam od razu w rękaw do pieczenia i przekładam do naczynia żaroodpornego) wstawiam do lodówki. Mięso wyjmuje z lodówki przed pieczeniem aby nabrało temperatury pokojowej, rozgrzewam piekarnik do 220*C i wkładam mięso na 20 min, po tym czasie zmniejszam temperaturę do 180-190 stopni i piekę jeszcze 90 min po tym czasie wyjmuje mięso rozcinam(...)rękaw foliowy piekarnik przełączam na termoobieg i piekę jeszcze ok 15-20 min do zrumienienia się wierzchu mięsa, od czasu do czasu podlewając sosem powstałym z pieczeni. Po tym czasie wyjmuje mięso z piekarnika przekładam na talerz odczekuje 10 min żeby mięso odleżało swoje, a później to już wystarczy pokroić i na talerz. UWAGA !!! Czas pieczenia zależy

Piekielna Kuchnia Pati
Pyzy z mięsem 176

szybciej. A do nadzienia zwykle używam mięska gotowanego drobiowego (pozostałego z rosołu),  czasem mieszam z mieloną łopatką wieprzową. I obowiązkowo smażona cebulka. Mniam. 1 kg. ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki pszennej kawałek ugotowanego mięsa (u mnie 2 pieczone udka) pół cebuli 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz Ziemniaki ugotować, rozgnieść przez praskę lub zemleć w maszynce

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wykwintny gulasz - Quiche 305

zaskoczy niespodzianka w środku.  -  czas przygotowania ok 1h SKŁADNIKI: - gulasz robimy wedle własnego uznania (wołowy, wieprzowy, drobiowy na ostro czy nie) - marchew 3 szt - jogurt typu grecki składniki na ciasto kruche - mąki pszennej 350g -  masło 150g - proszek do pieczenia 1łyzeczka - sól 1 łyżeczka - jajo 2szt - woda 25ml   SPOSÓB WYKONANIA : - Mąkę ze schłodzonym masłem, proszkiem

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania