Sezon na papryki w pełni, wiec trzeba z niego korzystać. Dziś proponuje Wam pieczone papryki, faszerowane mięsem i ryżem. Smacznego! :) Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: 5 papryk 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 woreczek ugotowanego ryżu 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz zioła prowansalskie papryka ostra/s
Smaki Nataliiszynkę ...ale ja ograniczyłam się do kupnej .... Szynka jest krucha i przepyszna :) Spróbujcie, gorąco polecam. Składki: 1 kg szynki wieprzowej peklowanej 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka pieprzu grubo-mielonego Szynkę natrzeć musztardą, pieprzem, następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, można dodać 2 łyżki wody. Rękaw szczelnie zawiązać i po nakłuwać wykałaczką w kilku miejscach. Szynkę włożyć do piekarnika
Delicious TitbitsPieczeń smakuje bardzo dobrze na ciepło, jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką, a także na zimno z pieczywem, pomidorem czy ogórkiem kiszonym. Składniki: pół kg mięsa mielonego wieprzowego cukinia 2 czerstwe bułki kajzerki pół szklanki mleka 2 ząbki czosnku 2 jajka papryka czerwona sól, pieprz, oregano, papryka ostra Przygotowanie Bułki zalewamy mlekiem. Cukinie obieramy i ścieramy(...)odciśnięte z nadmiaru mleka, przeciśnięte ząbki czosnku, jajka, cukinię i paprykę. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka, można dosypać trochę bułki tartej. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę mięsną, wyrównujemy wierz i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 50 minut
e-PrzepisyKulinarneprzepisy, które wybrałam były zdecydowanie "letnie". Dlatego przygotowałam pieczone polędwiczki. Banalne w przygotowaniu. Smaczne, chociaż kruszące się ciasto trochę zniechęciło domowników. Być może zrobiłam coś źle, ale podejrzewam, że taka raczej natura tego ciasta. Przepis podejrzałam na stronie My Recipes. Składniki: 2 niewielkie polędwiczki wieprzowe świeżo zmielony pieprz sól kilka łyżeczek musztardy 7 płatów ciasta(...)oprószyć solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Brytfankę skropić olejem i położyć w niej polędwiczki. Wstawić do piekarnika na 15 minut, w połowie pieczenia przewrócić mięso na drugą stronę. Wyjąć mięso z piekarnika i odstawić na 5 - 8 minut, aby przestygło. Następnie wysmarować musztardą z każdej strony. Wyjąć pierwszy płat ciasta
Sto kolorów kuchniTradycyjne kotlety mielone, które nie wymagają smażenia. Nie trzeba stać długo przy patelni, bo pieką się w piekarniku. W smaku są bardzo podobne do tych smażonych, z tym że nie są takie tłuste. 2 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 czerstwa bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 2 jajka 1/2 łyżeczki(...)trochę bułki tartej. Formować kotlety na grubość ok 1,5 cm, wszystkie tej samej wielkości. Obtaczać w bułce tartej i układać jeden przy drugim na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 40 min, przy czym w połowie pieczenia odwrócić kotlety na drugą stronę. Podawać gorące. Smacznego :) Kategoria
https:KKuchniaMniamtemperaturę pieczenia. To bardzo wygodna funkcja direct touch, gdzie wszystko ustawia się automatycznie. Po upływie czterech godzin piekarnik sygnalizuje zakończenie pieczenia. Mięso po upieczeniu jest bardzo kruche, delikatne i wilgotne. Szarpana wieprzowina po meksykańsku, czyli carnitas Czas przygotowania: 8 godzin + marynowanie Składniki: 1000 g łopatki wieprzowej 1 łyżeczka cynamonu(...)naczynia, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na cała noc. Następnie piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy mięso przez 60 minut. Po tym czasie ustawiamy program slow, czyli powolne pieczenie w niskiej temperaturze 100 stopni Celsjusza i pieczemy łopatkę przez 7 godzin. Gdy mięso jest gotowe rozdzielamy je widelcem na drobne
Kulinarne przygody GatityIdealne rozwiązanie na szybki i pyszny sobotni obiad. Polecam Składniki: – 1 polędwiczka wieprzowa (u mnie 630g) – 100g twardego sera żółtego (u mnie 50g sera cheddar i 50g sera gouda) – 150ml dowolnego piwa jasnego – 70g mąki pszennej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie sól, papryka słodka, imbir mielony(...)bardzo delikatnie ubić tłuczkiem do mięsa albo ręką. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Piwo wlać do miski, dodać ser, mąkę, przyprawy, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Medaliony włożyć do ciasta, dokładnie wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki, zostawić w temperaturze
Smaki ArmineMięsne gniazdka z pieczarkami . Gniazda mielone z pieczarkami to doskonała alternatywa dla kotletów mielonych . W przeciwieństwie do tradycyjnych kotletów mielonych są mniej kaloryczne, gdyż ich nie smażymy tylko pieczemy w piekarniku. Takie mielone gniazdka można nafaszerować czym chcecie . Ja miałam pieczarki, cebulę i kawałeczek sera topionego. Na pewno papryka, ogórki konserwowe, szpinak, ser żółty lub mozzarella jako farsze sprawdzą się(...)Zapraszam Składniki na 4 duże gniazdka mielone: masa mięsna: 500 g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) 1 jajko 2 łyżki ulubionej mieszanki przypraw do mięsa, np. sól, pieprz, papryka, majeranek, czosnek granulowany 2 łyżki bułki tartej i sucha kajzerka, zalane mlekiem (podczas pieczenia wchłoną wilgoć z mięsa i zagęszczą je) Farsz: 500 g pieczarek 2 cebule
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępodać coś pysznego, ale też takiego przy czym się nie narobię. Taka pieczeń robi się sama…w piekarniku i wychodzi zawsze udana. Wypróbowałam już wiele wariacji smakowych, zapewne jeszcze nie jeden pomysł na pieczeń na blogu się pojawi. Tym razem postanowiłam moją pieczeń trochę udekorować, nabłyszczyć i pokryłam ją glazurą. Nie muszę chyba(...)mówić, ze wyszła palce lizać – wypróbujcie sami. Składniki (na około 4 duże porcje): 1kg wieprzowego mięsa mielonego – użyłam pół na pół z łopatki i szynki wysuszona bułka kajzerka 1 duża szalotka lub zwykła cebula łyżka siekanej natki pietruszki 1 jajko płaska łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki mielonego ziela angielskiego sól i pieprz do smaku
Smaczna Stronapodpowiemy też jak obniżyć cenę. Najpierw zobacz co jest w menu: Poniedziałek: Spagheti al ragu Wtorek: Dynia makaronowa zapiekana z sosem Środa: Polędwiczki pieczone w miodowym sosie Czwartek: Strogonoff z ryżem z kalafiora Piątek: Dorada pieczona po baskijsku 14 zł za obiad Kiedy na początku poprzedniego tygodnia wrzuciliśmy na facebookową grupę Jak planować posiłki na tydzień zarys planu co ugotujemy(...)doradę upieczoną w stylu kuchni baskijskiej. Jeśli masz więcej czasu spróbuj przepisu na długo pieczoną doradę po grecku. Jeśli przepisy ci się podobają przejrzyj listę składników poniżej, sprawdź co masz w lodówce/spiżarce i kup brakujące składniki. Mięso/wędliny/ryby 1 polędwiczka wieprzowa 12,40 zł 500 g mielonego indyka 8 zł 2 dorady 28 zł Szynka suszona
Niedzielny kucharzktóry idealnie wpasowuje się w klimat dania. Polecam! :) Roladę podawałam na ciepło w towarzystwie pieczonych ziemniaków i karmelizowanej marchewki. Na samo wspomnienie zrobiłam się głodna ! :D Składniki: Mięso: 1kg schabu sól, pieprz ziołowy papryka słodka 4 ząbki czosnku czosnek granulowany przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki oleju Farsz: 300g wątróbki drobiowej cebula tymianek, rozmaryn, pieprz, sól jajko 2 łyżki bułki(...)minuty na każdą stronę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wszystkie składniki na sos umieszczamy w rondelku, podgrzewamy, aż się ładnie połączą. Zalewamy mięso sosem, wierzch posypujemy rozmarynem, zamykamy naczynie i pieczemy 90minut w 180 stopniach. SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaZapraszam na pyszną pieczeń z papryką i marchewką. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 80 dag boczku surowego bez kości, 80 dag szynki wieprzowej bez kości, 1 papryka czerwona, 2 marchewki, 2 cebule, 4 jajka, 5 łyżek bułki tartej, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 2 łyżeczki przyprawy do boczku RAFEX(...)tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę, aby wszystkie składniki się połączyły. 3. Masę mięsną przekładam na blaszkę (wymiary 11cm x 35cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównuję. Piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Pieczeń doprawiłam do smaku przyprawami firmy RAFEX . Dzięki tym przyprawom pieczeń doskonale smakowała i była bardzo aromatyczna. Serdecznie zapraszam do sklepu
Tradycyjna kuchnia KasiSól ziołowa do smaku Przygotowanie Wszystkie składniki marynaty dokładnie łączymy. Oczyszczoną i osuszoną polędwicę wieprzową wkładamy do podłużnego, szklanego naczynia i smarujemy marynatą, a następnie pozostawiamy w lodówce na kilka godzin (ja marynowałam 2 dni). Tak zamarynowaną polędwicę obsmażamy na patelni, a następnie wkładamy do pieca rozgrzanego do temperatury 180°C na około 10 minut. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy(...)zmiękną. Polędwicę, gdy odpocznie kroimy w ok. 3 cm plastry i układamy na talerzu z sałatą, pomidorami, a następnie skrapiamy resztą marynaty z patelni. Smacznego! The post Polędwica wieprzowa smażona appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfasoli , oraz teksańskiego barbecue i wolno pieczonych pulled pork ( bardzo wolno i bardzo długo.. ) , a także mega ostrych sosów . Generalnie pyszna , aromatyczna , tylko nieco ciężka i mimo całej miłości moich chłopaków , do niej , nie gości u nas często . No ale od czasu do czasu , można smacznie pogrzeszyć Składniki : 1,5 kg karkówki wieprzowej ( może być łopatka ) 1 duża cebula(...)lodówki , ale krótszy czas ,też ujdzie Jak już dokonaliśmy balsamowania , naszych wieprzowych zwłok przyprawami , czas wsiąść brytfankę , najlepiej żeliwną . Na dnie układamy około 3-4 plasterki smalcu , na nich pokrojoną w grube plastry cebulę , następnie mięso i ponownie kilka plastrów smalcu . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 C . Pieczemy szczelnie przykrytą , przez około 4 godziny , jeśli jest gruby kawałek mięsa
Ogrodnik w podróżyDomowa mielonka pieczona z serii "wiem co jem" doskonała zarówno na zimno jak i na gorąco, w moim domu je się ją jako dodatek na kanapki,smacznie zdrowo i bez konserwantów! Składniki 1,5 kg łopatki wieprzowej 1/2 kg boczku gotowanego 1/2 cebuli 6 ząbków czosnku 2 jajka 300 ml wody jarzynka LUX BELLA BIS przyprawa gajowego BELLA(...)przygotowania 1. Łopatkę wieprzową płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ,z boczku ściągamy spodnią skórkę,mielimy przez grube sitko razem z obranym czosnkiem. 2. Cebulę obieramy drobno siekamy nożem dodajemy do mięsa,wbijamy jajka wlewamy wodę,doprawiamy do smaku ziołami,wyrabiamy jednolitą gładką masę. 3. Przekładamy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego,po wierzchu posypujemy gruboziarnistą przyprawą gajowego,pieczemy w piekarniku około
Wanilia i Kardamon