pieczarki - 22435 przepisów (strona:324/1496)

WYŚMIENITE LECZO + FILMIK 586

Leczo przygotowuje się głównie z papryki i pomidorów, jednak dodatki takie jak pieczarki, cukinia i różne kiełbaski wzbogacają jego smak, przez co mi lepiej smakuje. Te przepis na leczo stworzyłam sama i jest przepyszne, nadaje się do zamrożenia, polecam.  SKŁADNIKI :  300 g pieczarek 4 - 5 średnich cebul 1 mała cukinia   0.5 kg pomidorów 0.5 kg czerwonej(...)PRZYGOTOWANIE : Warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę, pieczarki w talarki.  Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki. W dużym garnku podsmażamy na oleju cebulę oraz kiełbasę. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach. Po chwili dodajemy pieczarki, kiedy puszczą soki i zmiękną, wsypujemy resztę warzyw oraz krojone pomidory i pomidory z puszki. Leczo doprawiamy do smaku przyprawami

Kulinarne Fantazje Marioli
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo musztardowym z pieczarkami 173

Bardzo aromatyczne i musztardowe danie na bazie sosu śmietanowo musztardowego z pieczarkami. Czyli pierwsze starcie z polędwiczkami :) Składniki: 400 g polędwiczki wieprzowej 400 g pieczarek 0,5 małego słoiczka musztardy delikatesowej 4 łyżki śmietany 18 % 5 łyżeczek masła pieprz, sól 1/2 cebuli natka pietruszki Wykonanie: Polędwiczkę myjemy i kroimy na plastry ok. 1,5 cm. Rozgrzewamy patelnie z 2 łyżkami(...)polędwiczkę i smażymy ją z każdej ze stron po ok. 8 minut nie ruszając mięsa na średnim ogniu. Doprawiamy w międzyczasie solą i pieprzem. Na osobnej patelni smażymy nasze pieczarki obrane i pokrojone wcześniej w dowolną kostkę z 3 łyżeczkami masła  i cebulą o chwili aż nam się ładnie składniki zarumienią. Musztardę łączymy z śmietaną dodając

W Moim Magicznym Domu
Kabaczek faszerowany z sosem pomidorowym 81

Przepis z książki "Kuchnia dwudziestolecia - co i jak jadano". Smaker podesłał więc korzystamy. Składniki 1 duży kabaczek ( ok. 1 kg ) 200 g pieczarek 1 cebula 100 g ryżu 2 łyżki masła sól pieprz Sos ; 5 pomidorów 1 łyżka mąki 1 łyżka masła sól pieprz Przygotowanie Z kabaczka odciąłem wzdłuż pasek szerokości 2 palców. Łyżką usunąłem ziarna i część miąższu, przygotowując(...)miejsce na farsz. Obrałem pieczarki, opłukałem, pokroiłem w dość drobna kostkę. Cebulę obrałem, posiekałem. Na patelni rozpuściłem łyżkę masła, udusiłem pieczarki i cebulę. Ugotowałem ryż, połączyłem z pieczarkami i cebula, doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Tak przygotowanym farszem nadziałem kabaczek. Wycięty otwór przykryłem usuniętą wcześniej częścią kabaczka. Obwiązałem nićmi. Ułożyłem kabaczek w naczyniu żaroodpornym, podlałem wodą, polałem łyżką rozpuszczonego masła

R'n'G Kitchen
Gołąbki na parze z soczewicą i pieczarkami 149

parze. Ale to Ty decydujesz jak chcesz je przyrządzić. Może to być zapiekanie, duszenie. Farsz także możesz dać taki jaki lubisz. Mój składa się z czarnej soczewicy i pieczarek. Są pyszne! Zdradzę pewien sekret... do pieczarek zawsze dodaję pieprz ziołowy. Smak nie ma sobie równych! liście kapusty  8 szt. Na farsz: czarna soczewica  1 szklanka pieczarki(...)czosnek  1 - 2  ząbki majeranek - 1 łyżeczka oliwa z oliwek - 2-3 łyżki Liście kapusty gotować na parze. Soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach razem z cebulą. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i przesmażyć, dodając sól, pieprz i pieprz ziołowy. Wymieszać razem z soczewicą. Faszerować liście kapusty

AZgotuj!
Klopsiki z pieczarkami 136

chleb się sprawdzi! Do tego jakaś fajna sałatka, choć i bez niej będzie ok.  To taki obiad w kilka chwil, a ja akurat takie przygotowywać lubię.  Użyłam pieczarek, ale pamiętajcie, że w lasach można się już nieźle zaopatrzyć i jeśli tylko macie taką możliwość, to proponuję je zamienić.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)500g mielonej szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 małe jajko Pęczek natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła 2 łyżki oleju rzepakowego Sól, pieprz Dodatkowo: 500g pieczarek 300ml bulionu warzywnego 150ml słodkiej 30% śmietanki 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Olej rozgrzewamy i podsmażamy na nim drobno posiekaną połowę cebuli. Łączymy z mięsem oraz pozostałymi składnikami na klopsiki

Kuchnia w czekoladzie
Pikantny rumek rozgrzewa serca (gulaszowa) 137

rozgrzewa nie tyle brzuchy, co nawet najbardziej zlodowaciałe serca. Nasze serducha dosłownie płoną żywym ogniem, a Wasze? Dajcie koniecznie znać! Pikantny rumek Składniki: Papryka żółta i czerwona Pieczarki Cebula Ogórki konserwowe Czerwona fasola w puszce Pomidory z puszki Koncentrat pomidorowy Pierś z kurczaka Przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, wegeta, bazylia Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy wegetą, smażymy(...)patelni. Dalej- paprykę w większą kostkę, cebulę w piórka, ogórki w paseczki, a pieczarki w talarki. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody, do której wrzucamy pieczarki. Następnie do gotujących się pieczarek wrzucamy ogórki, paprykę i chwile gotujemy na małym ogniu. Do powstałej zupy dokładamy kurczaka oraz przesmażoną cebulkę. Mieszając dorzucamy pomidory z puszki, fasolkę, koncentrat, przyprawiamy całość paprykami i bazylią

Sprawni w smaku
Filet z kurczaka z kuminem 97

łyżki oleju rzepakowego do smażenia 1 łyżeczka czerwonej suszonej papryki słodkiej 0,5 łyżeczki ostrej suszonej papryki 0,5 łyżeczki kuminu 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 500 g pieczarek 1 cebula łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: mięso umyj, oczyść z błon, pokrój na sporą kostkę, przełóż do miski, dodaj przyprawy + sól i pieprz oraz łyżkę oleju, wymieszaj, odstaw na bok pieczarki(...)umyj, cebulę obierz i pokrój na mniejsze kawałki, a następnie razem posiekaj na bardzo drobno na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekane pieczarki i cebulę, posól, popieprz i podsmaż rozgrzej drugą patelnię i przełóż na nią mięso, zmniejsz ogień i obsmaż mięso z każdej strony następnie dodaj do niego uprzednio podsmażone pieczarki z cebulą, a następnie zalej szklanką wody i duś

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Sałatka z makaronem spaghetti 239

się genialnie. Zawsze piszę, że makaronowe sałatki są tymi, które lubię najbardziej. Z czymkolwiek by nie były;) Tutaj makaron jest w moim ulubionym zestawieniu składnikowym: z papryką konserwową, korniszonami, pieczarkami, kurczakiem i kukurydzą …. O tak, to zdecydowanie sałatka dla mnie;) A Wy lubicie takie?:) 1/3 paczki makaronu spaghetti około 1/2 słoiczka papryki konserwowej 6-7 korniszonów kukurydza w puszce(...)pieczarek 2 pojedyncze piersi z kurczaka majonez sól, pieprz przyprawa do gyrosa (u mnie 2 pełne łyżki) Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki (u mnie cieniutkie paseczki). Oprószamy przyprawą do gyrosa, lub inną ulubioną. Odkładamy do lodówki na około 30-60 minut. Smażymy na patelni z 2 łyżkami oleju. Odkładamy. Pieczarki kroimy na kawałki. Podsmażamy

Smaki Na Talerzu
KURCZAK Z PIECZARKAMI W DELIKATNYM SOSIE ZE SŁODKĄ ŚMIETANKĄ 134

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: mała pierś kurczaka, 30 dag małych pieczarek, 1/2 łyżki oleju, łyżka masła, 200 ml śmietanki 30%, sól, pieprz, 1/3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, słodka papryka, curry, łyżeczka mąki ziemniaczanej +odrobina wody do zagęszczenia, 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Kurczaka kroję w małą kostkę(...)umyte pieczarki wraz z ogonkami w plasterki. Na rozgrzanym oleju z masłem podsmażam mięso z dodatkiem soli i pieprzu. Po 1-2 minutach wrzucam pieczarki, dodaję odrobinę soli, czosnek niedźwiedzi, curry i słodką paprykę. Smażę do momentu wyparowania wody i lekkiego przyrumienienia się pieczarek. Całość zalewam śmietanką, zagotowuję. Sos zagęszczam mąką wymieszaną z odrobiną wody, wrzucam posiekaną natkę. W razie

JejKuchnia
Gołąbki bez mięsa 166

gołąbki bezmięsne.Dla mnie smakowały i na pewno zrobię jeszcze je nie raz.  kapusta 1 woreczek ryżu [ 100 g] 1 woreczek kaszy jęczmiennej [100 g] około 50 dkg pieczarek 1 cebula 1 -2 marchewki 1 jajko pieprz, majeranek, wegeta listek, ziele koncentrat pomidorowy śmietana koperek Z kapusty wyciąć głąb, oddzielić liści, ściąć zgrubienia i sparzyć. Kaszę i  ryż(...)ugotować w osolonym wrzątku.Wystudzić.Cebulę pokroić w kostkę , marchewkę i pieczarki zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, potem marchew i pieczarki .Dusić, aż pieczarki będą miękkie. Wystudzić, dodać do ryżu.  Dodać jajko, przyprawy i wymieszać .Na liście kapusty nakładać farsz i zwijać gołąbki.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w garnku [ na dno garnka wyłożyć

Moje domowe kucharzenie
Przepisy z cukinią 428

pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Focaccia z cukinią i pomidorem Focaccia z cukinią, oliwkami i fetą Focaccia z cukinią, pomidorem i pieczarkami Grillowana cukinia z fetą Grzanki z cukinią i fetą Gulasz z czerwonej soczewicy z cukinią i pieczarkami Kiszona cukinia Kuskus z cukinią i suszonymi pomidorami Kotlety z cukinii Kuskus(...)cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Makaron z cukinią Makaron z pieczarkami, cukinią i parmezanem Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pizza z cukinią i pieczarkami Sałatka z soczewicy i cukinii

Moja smaczna kuchnia
Zawijaniec ze szpinakiem i pieczarkami 165

ciepło i na zimno,super sprawdzi się na obiad,lunch do pracy,lub piknik.do środka tak naprawdę można dać wszystko co lubicie.Ja wybrałam moje ukochane połączenie szpinaku z fetą ,pieczarki z cebulką i serrrrrr duuużo sera-pychotka-polecam Składniki: op.ciasta francuskiego  1 cebula 25 dag pieczarek ok 40 dkg szpinaku(u mnie mrożony) op.sera typu feta 2-3 ząbki(...)Szpinak rozmrażamy,przesmażamy na łyżce masła ,żeby odparowała woda,następnie wyciskamy do niego czosnek,i wkrajamy fetę ,mieszamy ,smażymy jeszcze chwilę,doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem,studzimy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła na złoty kolor razem z pokrojoną w kostkę cebulką,doprawiamy solą i pieprzem,studzimy. Ser ścieramy na tarce,ciasto francuskie rozwijamy

Swojskie jedzonko
Sałatka na ciepło z ziemniakami, bobem, pieczarkami i limonką 105

dodatek do innych dań, podczas grillowania czy piknikowania. Jest prosta i naprawdę pyszna, a dodatek limonki dodaje jej fajnej świeżości. pół kilo młodych ziemniaków 300 g bobu 400 g pieczarek pęczek cienkiego szczypiorku łyżka masła klarowanego sok z całej limonki skórka z limonki opcjonalnie vinegret mango (kupiłam stacjonarnie tu –>KLIK ) pieprz do smaku Wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach(...)miękkości. Bób myjemy i gotujemy. Ja lubię, gdy jest jędrny i chrupiący, więc gotuję go około 6-7 minut. Pieczarki obieramy i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Smażymy je do miękkości na maśle klarowanym, po czym wraz z obranym bobem przekładamy do miski. Odsączone ziemniaki przesmażamy na patelni po pieczarkach, aż się przyrumienią. Przekładamy je do miski i całość skrapiamy

Mienta blog
Ziemniaki z mundurkach z grillowanym boczkiem 123

Lubicie grille i spotkania ze znajomymi???, wiem że lubicie :). Mam dla Was pomysł na obiad z młodymi ziemniakami w koszulkach i grillowanym boczkiem w towarzystwie rumianych pieczarek. Prosto znaczy smacznie... Składniki: - 2 kg małych małych ziemniaków - 50 dag wędzonego boczku od  Hańderka - 50 dag małych pieczarek - 2 duże cebule - 1/2 łyżeczki kurkumy - sól - pieprz - oliwa 1. Ziemniaki myjemy(...)czas zapiekania ok. 60-70 minut w zależności od wielkości ziemniaków, podczas pieczenia sprawdzajcie czy są już miękkie. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy pokrojoną w pióra cebulę oraz pieczarki pokrojone w połówki, oprószamy solą i pieprzem. Czas pieczenia ok. 10 minut aż pieczarki będą rumiane i upieczone w środku. 3. Boczek kroimy w plastry, nabijamy na patyczki do szaszłyków

Apetyczna babeczka
Drobiowe kieszonki z serem i pieczarkami 160

Faszerowany filet to dość efektowne danie:). Klasyczny smak sera i pieczarek sprawdził się i w tym przypadku. Ważne by w środku znalazło się dużo farszu.  2 duże filety z kurczaka  250g pieczarek 100g tartej mozzarelli 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej  1. Pieczarki drobno(...)Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na rozgrzanym oleju, studzimy. Mieszamy z natką pietruszki i serem. 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie pieczarkami z serem i natką. Spinamy wykałaczkami tak by farsz nie wypadł.  3. Filety maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilę na rozgrzanym oleju z dwóch stron

Szefowa kuchni