pieczarki - 22435 przepisów (strona:332/1496)

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami 1710

Chrupiące paszteciki z ciasta francuskiego nadziane pieczarkami z cebulką, takie nieduże, na kilka kęsów. Idealne do barszczu czerwonego. I znacznie mniej pracochłonne niż ich siostry z ciasta drożdżowego, a w zabieganym przedświątecznym czasie to ogromny plus :)  Składniki: ok. 350- 400 g pieczarek 1 duża cebula sól, pieprz, pieprz ziołowy 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko   Cebulę i pieczarki(...)pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić najpierw cebulę. Następnie dodać pieczarki, posolić i podsmażać do czasu aż wyparuje z nich cały płyn. Farsz doprawić pieprzem oraz pieprzem ziołowym i zdjąć z ognia.   Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć na pół wzdłuż dłuższego boku. Przez środek  każdego z powstałych prostokątów (wzdłuż dłuższego boku) ułożyć farsz. Boki ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem

Simply Food
PIECZARKOWA Z MAKARONEM 196

Pyszna zupa pieczarkowa z makaronem idealna na Wigilię. Polecam :) SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 500 g pieczarek lub innych grzybów 3 ząbki czosnku 4 łyżki natki pietruszki 2 łyżki selera naciowego Sól i pieprz do smaku 1 kostka rosołowa 2 łyżki wegety 2 łyżki czosnku granulowanego 150 g makaronu nitki 1 cebula Masło do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Pieczarki drobno kroję. Cebulę(...)Obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozpuszczam 2 łyżki masła. Przekładam cebulkę i pieczarki, smażę na rumiano. Dodaję przyprawy oraz drobno posiekaną natkę. Do garnka o grubym dnie wlewam ok 3 litry wody a następie dodaję pieczarki. Zagotowuję, dodaję kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy oraz 2 łodygi selera naciowego następnie dodaję 3 ząbki czosnku można przecisnąć czosnek przez

Gotowanie Patki
FARSZ GRZYBOWY NA USZKA + FILMIK 110

Farsz grzybowy idealnie nadaje się do uszek, pasztecików, kulebiaka itp. Niezastąpiony na święta Bożego narodzenia. Przygotowałam go z grzybów leśnych i pieczarek. Wyszedł bardzo smaczny. SKŁADNIKI : 10 dkg suszonych grzybów 30 dkg pieczarek 3 cebule 80 g masła 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Grzyby zalewamy gorąca wodą, po namoczeniu gotujemy około 30 minut aby dobrze napęczniały i zmiękły. Odcedzamy, studzimy i dobrze wyciskamy. Pieczarki i cebulę drobno kroimy, grzyby najlepiej jest zmielić. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pieczarki z cebulą, sól i pieprz. podpiekamy aż zmiękną. Następnie dodajemy grzyby i wlewamy olej, ponownie podpiekamy aż płyny odparują. Na koniec doprawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Krokiety z kapustą i pieczarkami 180

Dzisiaj mam dla Was propozycję pysznych krokietów z kapustą i pieczarkami. Ostatnio mam przyjemność testowania pysznych olei od firmy SEMCO . Jeden z nich użyłam właśnie do krokietów. Z wielkopolskich nasion podwójnie uszlachetnionej odmiany rzepaku według starej metody tłoczenia na zimno wytwarzamy Olej Rzepakowy z Wielkopolski – nierafinowany. Zawartość 56g/100ml kwasu tłuszczowego jednonienasyconego oleinowego w oleju decyduje o jego stabilności i przydatności(...)szklanki mąki 2 jajka 2 i 1/4   szklanki mleka 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego Semco Składniki na farsz :     2 kg kiszonej kapusty 500 g pieczarek   3 cebule sól, pieprz, szczypta chili do smaku  2 łyżki masła 4 łyżki oleju rzepakowego Semco olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia krokietów 3 jajka Wykonanie

Sama słodycz i szczypta chili
Kasza z bekonem i pieczarkami 149

Jakiś czas temu dostałam od Cenos paczkę z kaszami półekspandowanymi. Są to nowe produkty, które nie wymagają gotowania. Na pierwszy ogień poszła kasza żytnia. Przygotowałam ją jako potrawkę z pieczarkami i bekonem, która może stanowić samodzielne danie lub dodatek do mięs. Polecam ją z całego serca gdyż w kilka chwil możecie przygotować pyszny, zdrowy i wartościowy posiłek(...)kaszy żytniej półekspandowanej Cenos 300 g pieczarek 150 g bekonu parzonego łyżka oleju średnia cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz łyżka naturalnej suszonej jarzynki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Kaszę przesypać do garnka, dodać suszoną jarzynkę. Zalać wrzątkiem na 2 cm powyżej poziomu kaszy, wymieszać, przykryć i odstawić na 15 minut. Na łyżce oleju przesmażyć pokrojony w kostkę bekon, cebulkę

Smakołyki Asi
Spaghetti z klopsikami 165

Klasyka kuchennego gatunku czyli spaghetti z klopsikami. W mocno pomidorowym sosie z pieczarkami i papryką, posypane ciągnącym żółtym serem. Gdy zabraknie pomysłu na obiad sprawdzą się idealnie :) Składnik na 4-5 porcji: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego pęczek natki pietruszki 0,5 cebuli 1 jajko przyprawa do mięsa mielonego ok. 250-300 g pieczarek 1 nieduża czerwona papryka(...)oraz przyprawę. Dokładnie wyrobić masę rękoma, aż wszystkie składniki się połączą i ulepić z niej niewielkie kulki. Gotowe klopsiki ułożyć na talerzu i odłożyć na chwilę do lodówki.   Pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Na rozgrzany na patelni tłuszcz wrzucić pieczarki, posolić je i przykryć pokrywką. Dusić przez kilka minut, aż zmiękną i puszcza sok. Następnie dodać paprykę, przesmażyć

Simply Food
PIZZERINKI Z PIECZARKAMI I SALAMI 152

się Sylwestra.     SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 10 plastrów salami lub szybki, 10 dag sera żółtego, 1 jajko, czarnuszka i sezam do posypania, ketchup Kotlin, 15 dag pieczarek, 1 mała cebula, sól, pieprz, papryka słodka 1 łyżka masła WYKONANIE Pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę, następnie pieczarki, doprawiamy przyprawami, dusimy(...)minut. Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami lub szynki, pieczarki, posypujemy startym serem, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Ślimaczki smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy czarnuszką lub sezamem, pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut

słodki bratek
Domowa pizza 148

czosnku wyciśniętego przez praskę 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru sól, pieprz  i ostra mielona papryka do smaku Dodatki: 8 dużych plastrów szynki pokrojone w paseczki 500 g pieczarek 2 duże cebule 300 g żółtego sera ( ja użyłam morskiego) 2 pomidory świeże listki bazylii Sposób przygotowania: Drożdże wymieszać w miseczce z ciepłą wodą, dodać cukier, sól i 1 łyżeczkę(...)ponownie do wyrośnięcia. Pomidory z puszki zagotować w rondelku razem z koncentratem oliwą, solą, pieprzem, oraz cukrem. Gotować przez około 10 minut. Na końcu dodać czosnek.  Obrane pieczarki i cebulę pokroić w plasterki i udusić  w patelni  na  oliwie z dodatkiem soli. Ewentualnie usunąć nadmiar sosu, który puszczą pieczarki, po to, żeby ciasto nie nasiąkło zbyt

Gosia gotuje
Udka z indyka z pieczarkami 149

Udka z indyka bez kości duszone z pieczarkami. Pyszne danie mięsne. Można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami, kaszą lub kluskami. Do tego polecam surówkę z kapusty pekińskiej  i mamy szybki obiad. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów na dania z różnych rodzajów mięs. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach(...)Składniki 1 kg udek indyczych bez kości 400 g pieczarek 2 średnie cebule 2 łyżki sosu worcestershire 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku sól pieprz słodka papryka Udka bez kości, a jeżeli takich nie macie to należy je usunąć, oprószyć solą, pieprzem. W rondlu rozgrzać masło klarowane i zrumienić na nim udka z każdej strony na lekko rumiany kolor

O kuchni z uczuciem
SAŁATKA Z RYŻEM, PIECZARKAMI I POREM 246

Sałatka jest bardzo smaczna i bardzo prosta.  Zawiera 3 podstawowe składniki: ryż ,pieczarki i por.  Przygotowuje się ja więc expresowo... i w takim też tempie znika ze stołu 💗 Składniki: 1 woreczki ryżu ugotowanego na sypko (u mnie 3-kolorowy ryż) ok 250g pieczarek biała część z 2 porów majonez pieprz sól koperek 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę(...)Wykonanie: Pieczarki kroimy w kostkę,  podsmażamy na maśle, studzimy. Białą część pora kroimy drobno, jeśli nie lubimy (albo nie możemy jeść) surowego pora, parzymy go na sicie wrzątkiem. Traci wtedy swoją ostrość. W misce mieszamy: ugotowany ryż, usmażone pieczarki, białą część pora, czosnek, koperek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i  pieprzem i chłodzimy jak większość sałatek

Walijskie Pichcenie
Wątróbka jabłkowa- pieczarkowa 156

się na maksa . Teraz kiedy wszystko to sobie ogarnełam , spokojnie mogę teraz poświęcić czas swojej pasji , czyli gotowaniu , i dziś chciała bym zaprosić na pyszną wątróbkę z jabłkiem oraz pieczarkami , mam nadzieje że znajdzie swoich zwolenników.  Potrzebne nam będą  250 wątróbki drobiowej  2 średnie cebulki  1 średnie jabłko  6 szt średnich pieczarek  pieprz sól(...)jest dobrze rozgrzana , przekładam naszą wątróbkę na patelnie i podsmażam po obu stronach pod przykryciem , bo będzie strzelać . Kiedy nasza wątróbka się smaży , przygotowujemy naszą resztę , czyli obieramy jabłko , pieczarki oraz cebulkę , następnie kroimy w talarki , i kiedy nasza wątróbka jest dobrze podsmażona , dodajemy jabłko , pieczarki i cebulkę , dokładnie mieszamy tak aby składniki nam się razem podsmażyły , i zalewamy następnie

Mój Smak
Sałatka z ryżem i pieczarkami 180

Sałatka z ryżem i pieczarkami                                                                  #myAmbition W  sklepie Dajar   na hasło ZDROWA-JESIEŃ otrzymacie zniżkę 10% na produkty Ambition (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) Składniki(...)ryż -2 saszetki pieczarki - 700 g jajka - 5 szt cebula - 1 szt tłuszcz do smażenia papryka konserwowa - 1 słoik por - 1 kawałek mały groszek konserwowy - 1 puszka sól i pieprz vegeta majonez pietruszka do dekoracji Przygotowanie: Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić z papryką i porem w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić

Kuchnia Danusi
PASZTET GRYCZANY Z MIĘSEM MIELONYM 236

Moja dzisiejsza propozycja jest dla miłośników kaszy gryczanej. Smaczny pasztet z mięsa,kaszy gryczanej i pieczarek - ciekawe połączenie składników prawda!? Zachęcam Was do zrobienia tego pasztetu - z pomidorkiem smakuje wyśmienicie. Składniki:   1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej 20 dag pieczarek 2 średnie cebule 2 jajka sól,pieprz czubryca czerwona Kaszę gryczaną ugotować na sypko. Mięso(...)mielone zmielić w maszynce do mięsa. Cebule pokroić w drobną kostkę,zeszklić na maśle klarowanym. Dodać pokrojone w plasterki i oczyszczone pieczarki i całość chwilę poddusić. Zmielone mięso wymieszać z ugotowaną kaszą,dodać podsmażone pieczarki z cebulą - doprawić do smaku solą,pieprzem oraz czubrycą czerwoną,dodać jajka - wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Wyrównać

Niespełnione zdolności kulinarne
Papryki faszerowane przepis 155

Papryki faszerowane - przepis Papryki wychodzą soczyste i aromatyczne dzięki kompozycji rozgrzewających przypraw. Składniki: - 4 papryki - 0,5kg mięsa wołowego - 250g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego - 1 łyżeczka papryki ostrej - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka oregano - sól morska (szczypta) - pieprz świeżo mielony (do smaku) - 3 łyżki oliwy - 250g przecieru pomidorowego - kilka plasterków żółtego sera(...)Sposób przygotowania: - pieczarki pokrój i usmaż na patelni, gotowe przełóż do małego naczynia, - na tej samej patelni usmaż pokrojoną cebulę, dołóż usmażoną do pieczarek, - mięso smaż na oliwie, na rozgrzanej patelni i dopraw wszystkimi przyprawami wymienionymi wyżej, - usmażone mięso zalej przecierem pomidorowym, w razie potrzeby dopraw dodatkowo solą morską i świeżym pieprzem, - do mięsa z przecierem dodaj usmażone wcześniej pieczarki

MintTaste
Kanapka filadelfijska z wołowiną 155

Filadelfii, podawana jest w podłużnej bułce pszennej. Składa się głównie z cienko pokrojonych kawałków wołowiny wymieszanych z serem, podsmażonej cebuli i papryki. Ja do tego przepisu dodałem też pieczarki i ogórek kiszony. Uwaga. Kanapka nie potrzebuje dodatkowych sosów, dipów i innych wzmacniaczy smaku. Macie czuć bogaty smak wołowiny pod podniebieniem, a nie na przykład majonez. Zabieramy się do pracy(...)kubańską rodem z Florydy, albo kanapkę nowojorską ala reuben . Zobacz mój film z przygotowania kanapki Składniki – kanapka filadelfijska 450 g wołowiny – rostbef pół papryki średnia cebula dwie pieczarki 2 bagietki 200 g tartego sera mimolette sos worcestershire – zobacz tutaj o jaki sos chodzi dwa ogórki kiszone sól i pieprz Przepis – kanapka filadelfijska Zaczynamy od krojenia wołowiny

Kuchennyviral.pl

Proponowane wyszukiwania