pieczarki - 22978 przepisów (strona:332/1532)

MUSZELKI Z BRĄZOWYMI PIECZARKAMI 205

Pyszna  propozycja obiadowa, Makaron w sosie serowo-śmietanowym z brązowymi pieczarkami.  Robi się szybko a smakuje rewelacyjnie :)  Zapraszam również do polubienia mojego FP --- GOTOWANIE PATKI  SKŁADNIKI NA 2 OSOBY: ➨200 g Makaronu Muszelki ➨20 dag Pieczarek np. Brązowych  ➨1/2 Czerwonej cebuli ➨1 Łyżka drobno posiekanej Natki Pietruszki ➨200 ml Kwaśnej Śmietany  ➨15 dag Sera(...)łyżeczki mielonej papryki czerwonej ➨1/2 łyżeczki czosnku mielonego ➨ 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w osolonej wodzie aldente. Odcedzamy.  Na paatelni rozpuszczam masło.  Pieczarki myję i kroję w kostkę.  Cebulę kroję drobno.  Cebulę i pieczarki przekładam na patelnię , dodaję nattkę oraz przyprawy. Smażę na rumiano , zmniejszam ogień.  Dodaję śmietanę i ser żółty. Mieszam

Gotowanie Patki
wątróbka z dodatkami: pieczarką i jabłkiem w śmietanie 169

dolać trochę oleju. Przez to, że jest mąka, bardzo łatwo może nam przywrzeć do patelni. Wiem co mówię....przerabiałam to :P Na drugiej patelni na roztopionym maśle podusiłam pokrojone pieczarki, pokrojone drobno jabłko i cebulkę. Jak już zaczęły łapać kolor, podlałam śmietaną. Tylko chwilkę przemieszałam i odstawiłam z ognia. W tym czasie pilnowałam wątróbki. Podlałam ją wodą, przez to zaczął(...)był ten sam obiad, ale w całkiem innym wydaniu :D Z moich spostrzeżeń: to śmietanę, jeśli ktoś ma w lodówce dodawać już do całości pod koniec. Nie do pieczarek i cebuli. To, że dałam wcześniej szkody nie narobiło, ale ze względów estetycznych i myślę  smakowych fajnie będzie zrobić to na koniec. Śmietana niesamowicie łagodzi smak wątróbki. Bardzo fajnie komponuje

Pieprzyć z Fantazją
sałatka z soczewicą i pieczarkami 240

nowymi inspiracjami do popełnienia potraw powodujących obłęd kubków smakowych :D Tak to było właśnie w moim przypadku. No zajrzałam do tej mojej lodówki a tam połowa puszki kukurydzy, kilka pieczarek, jakieś zielska. No nie wyrzucę przecież. Zaczęłam wykładać składniki na stół i po chwili namysłu zaczęłam robić jak mi wychodziło. Ostatecznie wyszło mi całkiem fajnie :D Podejrzewam, że moje oczy(...)zwykłe porządki w lodówce skończą się takim smakołykiem :D Proporcje podaję na ok. 500 ml sałatki. Składniki ( ilości takie jak po czyszczeniu lodówki :D ) : * 1/3 szklanki soczewicy * 5 pieczarek * 1 łodyga selera naciowego * 1/2 puszki kukurydzy * 1-2 łyżki majonezu * 1/4 czerwonej papryki * 2 jajka ugotowane na twardo * pół pęczka szczypiorku * 1/4 czerwonej cebuli * przyprawy: czubrica zielona i sól * łyżeczka

Pieprzyć z Fantazją
Bigos warzywny 556

diecie mogą ją jeść z czystym sumieniem, ale będzie również smakować osobom, które nie są na diecie i nie liczą kalorii. Z kapusty pekińskiej ostatnio przygotowałam pyszne gołąbki z pieczarkami i ryżem, które bardzo polecam, szczególnie osobą na diecie dr Ewy Dąbrowskiej. Składniki 1 kapusta pekińska 1 papryka 1 marchewka 150 g pieczarek 1 duża cebula 4 pomidory(...)ziarna ziela angielskiego sól i pieprz do smaku mielona ostra papryka Sposób przygotowania bigosu warzywnego. Wegetariański bigos z warzyw. Kapustę pekińską szatkujemy, przekładamy do miski i lekko solimy. Pieczarki kroimy w plastry, paprykę i pomidory kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulę, następnie dodajemy pieczarki, podsmażamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z pieczarkami, rzodkiewką i szparagami 199

Prosto i smacznie :) Chrupiąca sałata lodowa z pieczarkami, szparagami i rzodkiewką, podane z aromatycznym dressingiem musztardowym. polówka sałaty lodowej pęczek rzodkiewek 5-6 dużych pieczarek pęczek szparagów zielonych łyżeczka masła klarowanego łyżka soku z cytryny sól i pieprz dressing: 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody 2 łyżki musztardy francuskiej łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki(...)pietruszki Składniki na dressing przekładamy do słoiczka. Mocno wstrząsamy i przekładamy do lodówki. Umytą sałatę kroimy na mniejsze kawałki. Obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy na maśle klarowanym. Doprawiamy solą i pieprzem. Szparagi, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy na parze (około 5 minut). Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Wszystkie składniki mieszamy, przed

Mienta blog
Papryka faszerowana 185

Składniki: * mięso mielone 500 g ( użyłam z szynki wieprzowej) * 100 g kaszy jaglanej * 250 g pieczarek * cebula * czosnek 2 ząbki * papryka czerwona 4 * sól 1/2 łyżeczki * pieprz 1/2 łyżeczki * słodka papryka łyżeczka * zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki * koncentrat pomidorowy 2 pełne łyżeczki * natka pietruszki garść * ser żółty 100 g * pomidor * olej do smażenia Przygotowanie: Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą i przelać(...)wrzątkiem. Gotować 5 minut krócej niż jest napisane na opakowaniu. Czosnek, cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju czosnek oraz cebulę do miękkości następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Dodać mięso mielone i krótko podsmażyć. Doprawić solą pieprzem, słodką papryką. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki oraz ugotowaną kaszę. Wymieszać

Kulinarne przygody
Makaron z pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i chorizo 154

duet włosko-hiszpański, czyli klimaty bardzo bliskie mi, jeśli chodzi o kulinarny gust. Wyszło niezłe danie, a ja nie mogę się doczekać kolejnych dań z chorizo! Makaron z pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i chorizo/ 2 porcje Składniki: 200 g makaronu penne rigate (rurki skośne) 4 garście malutkich pieczarek 4 garście szpinaku baby 100 g chorizo 2 ząbki czosnku 4 łyżki(...)padano 1/3 szklanki czarnych oliwek 2 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na plasterki. Chorizo przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w grubsze plasterki. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy plasterki chorizo

Moja smaczna kuchnia
Domowa pizza z grilla z warzywami i serem śródziemnomorskim 197

pomidorowy, mozzarellę i inne składniki), ale ja proponuję Wam bardzo prosty przepis, który nie wymaga sosu pomidorowego i maksymalnie dużo czasu spędzicie na dworze. Na pizzy ułożyłam warzywa - pieczarki portobello , czerwoną cebulę i paprykę. Najpierw je ugrillowałam, dzięki czemu stały się miękkie i słodkawe w smaku. Zamiast pomidorowego sosu wystarczyły pomidorki koktajlowe oraz smakowa, lekko pikantna oliwa do posmarowania ciasta(...)domu na patelni grillowej. Podany poniżej czas grillowania może różnić się w zależności od rodzaju grilla oraz grubości, na jakie rozwałkujecie ciasto.  Domowa pizza z grilla z pieczarkami portobello , papryką, cebulą, pomidorkami i serem śródziemnomorskim Składniki / na 2 pizze dla 4 osób: Ciasto na pizzę z grilla: 200 ml letniej wody 1/2 łyżeczki (2 g) drożdży instant 3 łyżki

Chilli Czosnek i Oliwa
OMLET GRYCZANY A'LA PIZZA (z piekarnika) 208

piekarniku, dzięki temu jest mniej kaloryczny, a poza tym cała rodzina w jednym czasie może zjeść  śniadanie 😉 Dodatki można komponować dowolnie - u mnie w wersji wegetariańskiej...  z pieczarkami, papryką, cebulą i mozzarellą , a dla mięsożerców można również dodać chudną wędlinę. Jest on mega puszysty i smakuje znakomicie! Składniki: 5 jajek 5 łyżek mąki gryczanej Incola 1/2 łyżeczki(...)soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta pieprzu Dodatki: 2-3 pieczarki 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli 1/2 kuli mozzarella zioła prowansalskie  Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę. Następnie wlewamy żółtka, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy mąkę gryczaną, pieprz oraz zioła prowansalskie i mieszamy łyżką (najlepiej drewnianą). Masę wylewamy na dużą blachę wyłożoną

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i chorizo 131

duet włosko-hiszpański, czyli klimaty bardzo bliskie mi, jeśli chodzi o kulinarny gust. Wyszło niezłe danie, a ja nie mogę się doczekać kolejnych dań z chorizo! Makaron z pieczarkami, szpinakiem, oliwkami i chorizo/ 2 porcje Składniki: 200 g makaronu penne rigate (rurki skośne) 4 garście malutkich pieczarek 4 garście szpinaku baby 100 g chorizo 2 ząbki czosnku 4 łyżki(...)padano 1/3 szklanki czarnych oliwek 2 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na plasterki. Chorizo przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w grubsze plasterki. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy plasterki chorizo

Moja smaczna kuchnia
POTRAWKA Z KURCZAKA Z PĘCZAKIEM 202

łączyć z kaszami, makaronami czy ziemnkami. Dziś polecam z kaszą pęczak.  SKŁADNIKI na 2 osoby: 2 filety z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 garście szpinaku 6 pieczarek 200 ml kwaśnej śmietany np 18% 10 dag sera żółtego tartego np cheddar Sól i pieprz do smaku 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżka(...)wegety Olej do smażenia np rzepakowy Kasza pęczak np 2 woreczk PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. Pieczarki myję i kroję w plastry. Cebulę kroję w kostkę. Czosnek przeciskam przez praskę. Na patelni rozgrzewam olej ok 1 łyżeczki i dodaję mięso, doprawiam wegetą, pieprzem, papryką czerwoną słodką i ostrą. Smażę na rumiano, dodaję cebulkę, pieczarki

Gotowanie Patki
Pierogi ze szpinakiem i fetą 213

Rewelacyjne,całkiem inne ,doprawione czosnkiem,podane z przysmażonymi na złoto pieczarkami i cebulką-mniam.....Musicie spróbować koniecznie to połączenie smaków...... Składniki: (dla 2-3 osób) na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej  1 szklanka mocno ciepłej wody pół łyżeczki soli 2 łyżki oliwy na farsz: opakowanie szpinaku mrożonego 600 g( nie rozdrobnionego!! ) 2/3 opakowania serka feta 3-4 ząbki czosnku(...)sól pieprz 2 łyżki oliwy do polania: pół kostki masła lub margaryny 1 cebula 15 dag pieczarek sól,pieprz Przygotowanie: szpinak rozmrażamy i dajemy na rozgrzaną patelnie na małym ogniu żeby jak najwięcej odparował,następnie dodajemy oliwę,czosnek i fetę pokrojona w kostkę,mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem(ja czosnku daje sporo bo lubię ,ale musicie sprawdzić

Swojskie jedzonko
Makaron z pieczarkami i sosem „serowym” 315

jest fantastycznie ciągnący i w smaku przypomina prawdziwy ser. Takie danie można podać dziecku, które skończyło 12. miesiąc życia. 200 g makaronu (np. świderki) 2 średnie cebule 250 g pieczarek 5 łyżek ziołowego „sera” z ziemniaka Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w kostkę(...)patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy cebulę aż się nie zeszkli. Następnie dodajemy pieczarki i podsmażamy. Do warzyw dodajemy 5 łyżek „sera” z ziemniaka i mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji. Makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem pieczarkowym. Gotowe

Dieta bez mleka
Omlet ze szczypiorkiem, szynką, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi 308

przepyszny pomysł na przemycenie warzyw i pokazanie naszym pociechom, że jedzenie warzyw może nie tylko pięknie wyglądać ale i smakować – sprawdź jak zrobić omlet ze szczypiorkiem, szynką, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi. Poniżej przedstawiam potrzebne składniki do wykonania tego dania i przepis. Składniki: 3 jajka ½ pęczku szczypiorku 3 szt. Pomidorków koktajlowych 3 szt. Małych pieczarek 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)oleju i wlej nasz omlet. Przykryj pokrywką, smaż 5 minut aż spód omletu nie osiągnie złotego koloru. Podaj na talerzach dekorując omlet szczypiorkiem. Smacznego! Artykuł Omlet ze szczypiorkiem, szynką, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis na śniadanie, szybkie do zrobienia i smaczne ! 158

zrobić na śniadanie. Podstawowa myśl ma być smacznie i szybko do zrobienia, ja naprawdę nie lubię stać nad garami ;) Tym razem w sobotni poranek zobaczyłam na stole szparagi, pomidory, pieczarki. Cebulę i czosnek zawsze mamy w domu, jajka też ;) I tak powstało to szybkie i pyszne śniadanie. Przepis na śniadanie ( tu wersja dla 1 osoby ) 4 zielone szparagi 1 nieduża(...)cebula 1 ząbek czosnku 1 cienki plasterek boczku kilka pieczarek 1 pomidor 1 jajko 1 kawałek selera naciowego sól, pieprz do smaku 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki masła 2 łyżki wody     Szparagom oderwałam zdrewniałe końcówki. Cebulę i czosnek obrałam i drobno pokroiłam. Pieczarki umyłam i pokroiłam na połówki. Pomidora umyłam i przekroiłam na pół, jedną połówkę pokroiłam

Kuchnia na wzgórzu

Proponowane wyszukiwania