pieczarki zapiekane - 2000 przepisów (strona:79/134)

Najlepsze przepisy na szparagi 142

Waszymi szparagowymi inspiracjami w komentarzach pod postem. Zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską Omlet ze szparagami i chili Sałatka z bobem i szparagami Ziołowa sałatka ze szparagami Sałatka z mozzarellą Wiosenna sałatka ze szparagami Risotto ze szparagami Zielona pizza ze szparagami Szparagi z sadzonymi jajkami Omlet ze szparagami i pieczarkami Tagliatelle ze szparagami Makaron z sosem szparagowym Pizza

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka z wędzonym kurczakiem 218

opisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Dodać mieszankę warzywną, seler naciowy pokrojony w kawałki, doprawić solą, pieprzem i smażyć do miękkości warzyw. Mięso z wędzonego kurczaka oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszać i umieścić w naczyniu do zapiekania. Śmietanę wymieszać z tartym żółtym serem, jajkami, solą

O kuchni z uczuciem
Portorykańska zapiekanka 182

układamy warstwami, najpierw wymieszane ziarna fasoli i ciecierzycy , następnie pieczarki z cebulą , paprykę , marchewkę ,cukinię i całość polewamy pomidorami z puszki , które wcześniej mieszamy z solą , papryką ostrą , cukrem oraz kuminem . Na koniec mieszamy jogurt z tartym żółtym serem i przykrywamy nim warzywa . W stawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w temperaturze 160 C przez około 45-55 minut

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka rybna z pieczarkami i papryką 233

oleju smażymy cebulę, następnie dodajemy paprykę, a na końcu pieczarki. Dusimy do miękkości, lekko solimy. Na koniec dodajemy śmietanę i koperek. 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy rybę, pieczemy ok 15 minut w 180 st. C. Po tym czasie odlewamy wodę, którą puściła ryba, a później zalewamy sosem i zapiekamy jeszcze 10-15 minut. 4. Podajemy wedle uznania - z ziemniakami

Kuchnia domowa Ani
Roladki z piersi indyka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 174

składniki na filetach. 4. Zwinąć roladki z indyka w szynkę lub boczek, w razie potrzeby spiąć wykałaczkami. 5. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą z oliwek, ułożyć w nim rolady i zapiekać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C. 6. Podawać roladki z indyka z serem mozzarella bezpośrednio po upieczeniu z dodatkiem ziemniaków i wybranych gotowanych warzyw. Roladki z indyka pieczone(...)trudności: łatwe Składniki na 15-18 porcji: 500 g piersi z indyka 125 g sera mozzarella ząbek czosnku pieprz, sól, oliwa z oliwek dowolne dodatki: smażone na oliwie pieczarki, pokrojony w kostkę boczek, suszone śliwki, suszona żurawina, gotowany szpinak. Sposób wykonania: 1. Pierś z indyka na roladki podzielić na 3 filety o podobnej grubości i wielkości. Rozbić

Kuchcik gotuje
Szybkie spaghetti z pomidorami 211

Sezon na pomidory jest w pełni, możemy zatem przygotować szybkie spaghetti z pomidorami. Pokażę Wam jak zaoszczędzić czas i w 15 minut przygotować pyszne aromatyczne spaghetti

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Błyskawiczna zapiekanka z sosem Duńskim 259

pieprz ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        Kukurydza ·        Makaron Tortellini(...)Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 4.    Cebulę obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 5.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.        Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i ogórki oraz kukurydzę. 8.    Na makaron wykładamy mięso

Kulinarna Chwila
Szybka zapiekanka makaronowa z kurczakiem i kukurydzą 247

stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i zapiekać przez około 30 minut, aż ładnie zarumieni się na wierzchu. Podawać gorącą, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 osób. Smak zapiekanki można wzbogacić o podsmażone na maśle, wraz z cebulą, plasterki pieczarek, kurczaka zastąpić dobrej jakości kiełbasą, a mozzarellę - startym, łatwo topliwym

Gospodyni Miejska
NALEŚNIKI PO CHŁOPSKU - Z FARSZEM ZIEMNIACZANYM I SOSEM PIECZARKOWYM 176

ustawiam z powrotem na gazie (mały ogień), dodaję pozostałe pieczarki pokrojone w ćwiartki, gotuję około 7 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec wsypuję natkę pietruszki. Na środek każdego naleśnika wykładam dużą łyżkę farszu, zwijam w koperty (najpierw boki, potem góra i dół). Naleśniki układam w naczyniu żaroodpornym, posypuję serem. Zapiekam około 20 minut w 200 stopniach. Podaję posypane natką

JejKuchnia
KROKIETY BEZGLUTENOWE 163

nagrzanej patelni. Mój FARSZ skłądał się z : podsmażonych pieczarek podsmażonej cebulki  oraz podsmażonego mielonego mięsa (drobiowego) po połączeniu składników (po ich ostygnięciu) dodać jajko aby farsz się "zawiązał". Doprawić solą i pierzem. Gotowe. :)) Nie używam bułki tartej, tak przygotowane podgrzewam jeszcze lekko na patelni albo posypuję serem (mozzarellą) i zapiekam w piekarniku do momentu roztopienia się sera

BezglutenowaIzabela
Piknikowe zapiekane mini frittaty 197

pyszne i proste w przygotowaniu piknikowe zapiekane mini frittaty . Upieczone w papilotkach możemy spokojnie zabrać ze sobą w plener. Smaczne i sycące. Polecam i… życzę Wam udanego, słonecznego weekendu Składniki: (na 4 porcje) 3 większe jajka 2 garście ulubionej mieszanki warzyw na patelnię (u mnie z ziemniaczkami, pieczarkami, marchewką, brokułami itd.) 1 łyżka margaryny Optima Omega3 duża szczypta

Słodkie okruszki
Cukinia faszerowana komosą ryżową , pieczarkami i żółtym serem. 134

Cebulę obrać i posiekać a następnie zeszklić na maśle. Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Dorzucić do cebuli, wydrążony środek cukinii także posiekać i dorzucić na patelnie. Smażymy do momentu aż cała woda wyparuje. Pod koniec dodajemy starty czosnek, dodajemy komosę i doprawiamy przyprawami do smaku. W formie do zapiekania układamy łódeczki cukiniowe. Na dno każdej wykładamy porwane plastry

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny a'la pizza 141

smażenia) Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z pozostałymi suchymi produktami. Pieczarki kroimy i smażymy na odrobinie tłuszczu. Grzybki siekamy i wrzucamy wraz z serem do suchych produktów. Mleko, jaja i rozpuszczone, przestudzone masło dokładnie mieszamy i dodajemy do reszty. Papilotki wypełniamy gotową masą do 2/3 ich wysokości i wierzch smarujemy ketchupem. Zapiekamy ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Wielki apetyt
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 423

kostkę i podsmażyć na patelni.3. Paprykę, cebulę, pomidora i pieczarki pokroić i dusić na patelni do miękkości.4. Brokuły ugotować na parze.5. Do garnka wlać bulion, podgrzać, dodać śmietanę i zagęścić mąką.6. W naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron, warzywa i kurczaka. Wymieszać. Zalać gotowym sosem. Posypać startym na tarce serem.7. Zapiekać do roztopienia się sera

Pasja Smaku